Uzeo sam prijatelju Gembird hd32-u2s-2 docking station, na koji smo kacili hdd od 500GB pa me zanima koliki je maksimalni kapacitet hdd koji moze da se ubode posto hoce da kupi hdd od 3TB. Na sajtu pise da podrzava sve kapacitete ali nesto nisam siguran da nesto sto kosta 2000din podrzava bas sve.
Vi cete verovatno biti prvi (a mozda i jedini) koji ce u skorije vreme kaciti toliki disk na neki takav uredjaj, pa ne bi bilo lose da ostavis poruku ovde kada saznas :-) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - HP ProBook 4530s Core i3 2330M, 8GB RAM, HD3000 OS X Mountain Lion 10.8.2
Supports 2.5 and 3.5 inch SATA hard disk drives of any capacity
@VMARC Ko ce pre do 4000 postova
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Uzeo sam prijatelju Gembird hd32-u2s-2 docking station, na koji smo kacili hdd od 500GB pa me zanima koliki je maksimalni kapacitet hdd koji moze da se ubode posto hoce da kupi hdd od 3TB. Na sajtu pise da podrzava sve kapacitete ali nesto nisam siguran da nesto sto kosta 2000din podrzava bas sve :: :: http://www.gembird.cn/default.aspx?op=products&op2=item&id=5901
Video sam sta pise samo se plasim da kontroler za docking station nije neke starje generacije pa da ne prepozna hdd, a onda negine kupovina eksternog kucista za hdd koje nije ni malo jeftino.
Kao sto sam i predpostavio nije upalilo. Od 3Tb preko docking stationa je uspelo da se formatira samo 760gb ali tek onda sam video uputstvo kako formatirati 3Tb i da je trebalo da se instalira neki segate program sa grajverima koji sve to drzi skupa. Posle instalacije programa nisam uspeo u formatiranju svih 3tb verovatno zbog docking stationa. Doneo sam hdd kod mene kuci i iz prvog pokusaja naparavio particiju od 3tb tako da ostaje za sutra da probam hdd preko docking stationa na laptopu. Inace iznenadio sam se brzinom kopiranja sa mog ssd-a na hdd, fajl od 3,8gb je prebacio za nekih 25sekundi a obrnuto za 30sekundi.
Znas kako. Nije isto kad ti povezes hard preko SATA kabla na plocu i preko doking stejsna, tj. USB2 kabla na komp. Nije ni trebalo da pokusavas da formatiras hard iz doking stejsna.
U disk menadzmentu se vidi disk ali je neaktivan i nemoze da se formatira i ako je vec formatiran kod mene. Tako da nam samo ostaje da hdd povezemo na laptop preko sata/esata kabla koji je malo teze naci i da dodamo eksterno napajanje.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.