Ortak ima WD 250GB Sata HDD i u poslednjih nekoliko dana je ispuštao čudne zvuke kao nekakvo pištanje, ali samo kad se nešto čitalo ili upisivalo na njega. Međutim od juče skoro da je gotov, ni Windows ne može više da se učita.
Zvukove koje sad ispušta su razni, od onog gore navedenog pištanja do kliktanja i nekakvog grebanja. Međutim bios ga vidi regularno, (S.M.A.R.T neki put izbaci status bad, a neki put ne) preko Mini Windows-a XP na Hiren`s disku sam uspeo dva puta da uđem u sistem i da pristupim obema particijama, ali ne i da izvučem podatke sa istih. HD Sentinel takođe sa Hiren`s diska je jednom pokazao Performance 100% i Health 94%, dok je sledeći put izbacio grešku i nije mogao da pristupi HDD-u da prikaže status.
Sve u svemu mislim da je elektronika ok, ali da je neki mehanički kvar.
Je l` postoji mogućnost da se zameni neispravan deo i izvuku podaci?
I ja mislim da je u pitanju mehanicki kvar. Postoje specijalizovane firme za povracaj podataka ali su one preskupe. Pod pretpostavkom da su na HDD-u bili filmovi,slike itd.. neisplativo. Na popravku zaboravi.
Znam za te firme i slazem se da su preskupe, odnosno i nisu u zavisnosti koliko su podaci bitni.
Od svega sta se na njemu nalazi slike su najbitnije, tj. dva foldera sa slikama, ostali bi i prezalio. Razmisljam ako bi nabavio isti takav HDD da li bi postojala mogucnost da se pokvareni mehanicki deo zameni?
:: I ja mislim da je u pitanju mehanicki kvar :: Postoje specijalizovane firme za povracaj podataka ali su one preskupe :: Pod pretpostavkom da su na HDD-u bili filmovi,slike itd.. neisplativo :: Na popravku zaboravi :: :: :: :: ________________ :: CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5c :: ::
probaj ga s vremena na vreme, mozda proradi:) progaj s nekim programom kao regenerator da ga osposobis cisto da iskopiras to
:: Znam za te firme i slazem se da su preskupe, odnosno i nisu u zavisnosti koliko su podaci bitni :: :: Od svega sta se na njemu nalazi slike su najbitnije, tj. dva foldera sa slikama, ostali bi i prezalio :: Razmisljam ako bi nabavio isti takav HDD da li bi postojala mogucnost da se pokvareni mehanicki deo zameni :: :: :: :: I ja mislim da je u pitanju mehanicki kvar :: :: Postoje specijalizovane firme za povracaj podataka ali su one preskupe :: :: Pod pretpostavkom da su na HDD-u bili filmovi,slike itd.. neisplativo :: :: Na popravku zaboravi :: :: :: :: :: :: :: :: ________________ :: :: CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5c :: :: :: ::
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: probaj ga s vremena na vreme, mozda proradi:) progaj s nekim programom kao regenerator da ga osposobis cisto da iskopiras t :: :: :: :: Znam za te firme i slazem se da su preskupe, odnosno i nisu u zavisnosti koliko su podaci bitni :: :: :: :: Od svega sta se na njemu nalazi slike su najbitnije, tj. dva foldera sa slikama, ostali bi i prezalio :: :: Razmisljam ako bi nabavio isti takav HDD da li bi postojala mogucnost da se pokvareni mehanicki deo zameni :: :: :: :: :: :: :: I ja mislim da je u pitanju mehanicki kvar :: :: :: Postoje specijalizovane firme za povracaj podataka ali su one preskupe :: :: :: Pod pretpostavkom da su na HDD-u bili filmovi,slike itd.. neisplativo :: :: :: Na popravku zaboravi :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ________________ :: :: :: CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5c :: :: :: :: :: ::
Probao sam samo drugi konektor za napajanje HDD-a, ali cisto sumnjam da je uopste do kablova s obzirom na zvukove koje taj HDD ispusta.
:: ... druge kablove, ucvrstiti konektore,... :: :: Moje misljenje je da je kraj, ali mozda.. :: :: Pozdrav :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit :: ::
Regenerator je jedino sto mozes u home varijanti da probas, ali jako su male sanse, jer izgleda da mehanika popusta...Ako su slike jako bitne, ne cackajte vise i nosite nekom profesionalcu da prepakuje zdrave komponente i povrati podatake.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Regenerator je jedino sto mozes u home varijanti da probas, ali jako su male sanse, jer izgleda da mehanika popusta...Ako su slike jako bitne, ne cackajte vise i nosite nekom profesionalcu da prepakuje zdrave komponente i povrati podatake :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Milane, lepo ti rekoh da ga mount-ujes preko neke novije Linux distribucije. Zvuk koji ispusta je samo problem sa motorom (cuvena redundancija), a moze da se desava i zbog elektronike koja pogresno mapira i pozicionira vodjicu citaca. Jbga, probaj preko Linuxa, pa javi sta si uradio.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.