Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Western Digital WDC WD20EARS
STRANA 1 OD 1
dbqp Western Digital WDC WD20EARS 14.10.2012. 00:51 T48407

status: user
broj poruka: 1368
Ovako, hard imam oko godinu i po dana, uglavnom je iskljucen sa napajanja, poslednjih par dana sam nesto kopirao sa njega i defragmentovao ga, i prvo sto me nervira je sto se greje isto kao i WD6400AAKS koji se vrti na 7200, ispusta neke zvukove (od samog pocetka), koji nisu bas glasni ali me pomalo zabrinjavaju... Koliko je to pouzdan hard jer podaci na njemu su mi mnogo vazni i nikako ne bih mogao da podnesem njegovo riknjavanje? Programi za testiranje kazu da je stanje excellent, wdov program je skenirao ceo hdd i nije nasao nijednu gresku al opet ti zvukovi...

dodatak:
Sto se grejanja tice mozda je ova 12tica u racku koji sluzi samo za njega malo sporija od ove 12tice u drugom racku ispod koji hladi WD6400AAKS i WD10EURX al brine me i to sto je WD20EARS nekad bio DRASTICNO hladniji od ovog drugog (WD6400AAKS), bez obzira na ovo sto gore pomenuh... On trenutno kao i WD6400AAKS nista ne rade, zasto su zagrejani na 26 stepeni, terasa mi je otvorena, i u sobi je isto koliko i napolju, 12-13 stepeni...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Don`t worry too much 14.10.2012. 09:59 #447490

status: user
broj poruka: 6650
... pouzdan je kao i većina drugih (delomično pouzdan).
U rack-u se piše ovako kako sam ja napisao, inače, ima po tebe sasvim neželjeno značenje zbog kojeg si se i uplašio...

Budale računaju na sreću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs