Naime pošto imam 8 SSD-ova i svi imaju tonu software-a koji treba da se instalira potrebno mi je da napravim backup particije sa jedne mašine koja će da se kopira na ostale.
Probao sam sa Acronisom 2013 ali backup neće da se bootuje na drugoj mašini, kao da OS nije instaliran iako je tokom kopiranja iskopiran i MBR. Acronis bootable media je korišćen za restore. Problem je što taj bootable Acronis bi trebalo da mi izbaci Universal Restore opciju za dodatno instaliranje drivera na drugom sistemu, ali on to ne izbacuje jer kako sam pročitao to hoće da se desi ako ne detektuje OS unutar backup-a.
Ceo dan juče sam proveo pokušavajući da odradim restore ali slaba vajda. Program je izgleda retardiran jer tokom backupa nemam nikakve dodatne opcije, očekivao sam da backupuje OS i MBR i da će to raditi kako treba na drugoj mašini.
Jel ima neko ideju zašto ne radi kako treba ili sugestiju za neki drugi software sa kojim bi mogao ovo da odradim? __________________ Scourge of PCBerza
Acronis nikada nije ni valjao - neupotrebljivo sranje
04.10.2012. 12:20
status: user broj poruka: 5710
skini sto noviji Norton Ghost i odradi sa njim.
Mozes da probas kopiranje u Acrnosu bit to bit, sporije je a pravi vernu sliku, nekad ovo pomogne...
Acronis je medijski napumpano sranje, totalno neupotrebljiv za ozbiljnije sisteme. Losiji cak od besplatnog MiniTools Partition Home Wizard - ovo bi tebi zavrsilo posao ako je XP, Win7...imas ga na Hirensu....
Acronis ne moze nista da klonira kako valja ako je u pitanju MacOS i Unix/Linux based okruzenje. Kad radis resize i slicno vise puta zezne stvar prilikom izmene particija i ucini ih neupotrebljivim nego Partition Magic.
Iskreno, Acronis je klasican amaterski program sa sarenim GUIem.
Pukao mi je film, probao sam Clone sa Acronisom i radi za divno čudo.
Tačno, imam više različitih mašina, sve sa SSD-ovima i sad upravo kloniramo sa jedne na drugu. Pobrljavile su nam licence za programe sad jbg. OS je Win7 x64 SP1. __________________ Scourge of PCBerza
Re: Acronis nikada nije ni valjao - neupotrebljivo sranje
04.10.2012. 15:49
status: user broj poruka: 97
To za Linux nije tacno .... Ne znam da li to citao po forumima ili sta vec ... ocigledno probao nisi ili znao nisi :). Kloniranje radi na svim Red Het based (Fedora, Centos, Mandriva, Enterprise...) provereno. Za ostale ne mogu da garantujem ...
Mogli bi ti i clan Bundeva da otvorite zajednicku temu pa da ga pljujete zajedno :)
i5 2500k @ 3.3Ghz, MSI gtx460 twin frozer hawk 1gb, 2x2Gb Kingston hyperx blue DDR3 1333mhz, MSI H61 -e35 (B3) ploca, intel ssd 330 60gb, WD Caviar Black 640gb, CM Elite 430 kuciste + napajanje CM gx550w + Samsung led s22a350h monitor, logitech 520 wifi k
:: skini sto noviji Norton Ghost i odradi sa njim. :: :: Mozes da probas kopiranje u Acrnosu bit to bit, sporije je a pravi vernu sliku, nekad ovo pomogne.. :: :: Acronis je medijski napumpano sranje, totalno neupotrebljiv za ozbiljnije sisteme. Losiji cak od besplatnog MiniTools Partition Home Wizard - ovo bi tebi zavrsilo posao ako je XP, Win7...imas ga na Hirensu... :: :: Acronis ne moze nista da klonira kako valja ako je u pitanju MacOS i Unix/Linux based okruzenje. Kad radis resize i slicno vise puta zezne stvar prilikom izmene particija i ucini ih neupotrebljivim nego Partition Magic. :: :: Iskreno, Acronis je klasican amaterski program sa sarenim GUIem :: :: ::
Norton Ghost ubija, nikad ni najmanji problem sa njim. Koristim ga sa HBCD-a v 9xx i zavrsio mi je milion puta posao bez greske...USB support, CD/DVD split...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Upravo ta verzija mi je i pravila probleme sa alignovanjem particija na SSD-u, svaki put sam posle morao da koristim Paragon Alignment Tool da sredim posle.
Acronis mi uvek lepo uradi align particija.
Mada više volim da koristim BG, pogotovu ako moram da kopiram hdd sa lošim sektorima, za SSD-ove mi se Akconis bolje pokazao.
:: Norton Ghost ubija, nikad ni najmanji problem sa njim. Koristim ga sa HBCD-a v 9xx i zavrsio mi je milion puta posao bez greske...USB support, CD/DVD split.. :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.