Trebao sam da odradim instalaciju Win-a i greskom sam formatirao particiju sa podatcima umesto windows particije u Setup-u gde se bira na koju particiju cu instalirati sistem. Kako da vratim ove podatke? Bas mi je hitno, ima nekih podataka vezanih za posao koji ce im trebati u toku dana, pa ne bi smeo bas da im kazem da ih vise nema... Jaooo
Možeš da ih vratiš ako si odradio quick format kao što verovatno i jesi a nisi posle ništa upisivao na tu partciciju kao što verovatno i nisi. Probaj sa Get Data Back ili EASEUS Data Recovery ili koji god voliš.
BITNO Kad budeš radio recovery ni slučajno nemoj da staviš da povraćene fajlove trpa na unesrećenu particiju već na neku drugu.
U prozoru gde biram particiju na koju cu instalirati sistem sam izabrao particiju (al sam izabrao svaka mi cast!) i kliknuo na advanced drive options i izabrao tu format. to je quick format valjda, brzo ga odradi. i nisam nista upisivao na daj hard vise posto sam shvatio da sam se zajebao mnogo.
Sad sam probao sa get data back i na nekih 40% mi zakuca blue screen...
Jedino sto je tu problem je taj sto podaci koje si imao su prepisani sa win fajlovima, pa ako se radi o vecem prostoru, velika je verovatnoca da nisu zahvaceni. Startuj Get data back i vidi sta se moze pocupati. Nemoj da te cudi, ali vrlo lako fajlovi mogu biti i osteceni.
U svakom slucaju, provrti program i spasavaj sto se spasiti moze. Prvih 10-ak Gb diska su sigurno prebrisani sa novom instalacijom i tu spasa nema. Potrudi se da vise nista ne instalises na tu particiju, a najbolje je da izvadis disk i skopcas ga na drugi racunar ili isti sa drugim diskom/OS-om.
Srecno!
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Nisam odradio instalaciju novog sistema. Kad sam odradio format shvatio sam da sam pogresio particiju i odma sam prekinuo instalaciju tako da nista nije upisivano na nju nakon formata.
Sto se BSOD-a tice, izaberi GDBack verziju za NTFS file system. Ako i dalje imas BSOD, pokusaj na drugom racunaru, da ne gubis vreme i trazis zbog cega se to desava....Inace, GDB je imun cak i ako disk ima BS, samo ce ti ponuditi da preskocis taj sektor i da nastavi dalje sa skeniranjem...
Ako nista nije upisavano, onda nemas sta da brines, podaci su tu. Skopcaj hard na neki drugi racunar da eventualno izbegnes BSOD i cupaj podatke.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
U principu Get Data Back je ok program ali ako sa njim ne možeš imaš još gomilu programa pa probaj šta se da učiniti. Ne znam koliko su važni podaci (pre svega mislim na to koliko su od presudnog značaja za firmu) pa razmisli i o Profesionalcima, odnosno HelpDisk-u. Odmah da ti kažem da spašavaje podataka nije jeftino, imaš cenovnik na http://www.helpdisc.rs/cenovnik ali ako ni jedan program ne može a, tebi je to od presudnog značaja....
:: :: Nisam odradio instalaciju novog sistema. Kad sam odradio format shvatio sam da sam pogresio particiju i odma sam prekinuo instalaciju tako da nista nije upisivano na nju nakon formata. :: ::
:: Možeš da ih vratiš ako si odradio quick format kao što verovatno i jesi a nisi posle ništa upisivao na tu partciciju kao što verovatno i nisi. Probaj sa Get Data Back ili EASEUS Data Recovery ili koji god voliš :: :: BITNO :: Kad budeš radio recovery ni slučajno nemoj da staviš da povraćene fajlove trpa na unesrećenu particiju već na neku drugu ::
Prvo i osnovno je da otkacis taj HDD sa tog kompa, nakacis ga na drugi, kao sekundarni, pa se onda igras na tom drugom kompu sa raznim alatima i tako probas da vratis. Ovakav proces je daleko brzi.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.