Uskoro dolazi vreme da se pazari novi disk. Do sad je izbor bio krajnje jednostavan, Samsung SpinPoint, em jeftin, em sjajan. Imam ih nekoliko komada od 2tb i nekoliko komada od 1t5 i svi rade savrseno. Sad posto nema vise Samsunga malo sam u nedoumici sta da uzmem. U prvoj fazi posle prodaje sigejtu vidjao sam modele Seagate koji su bili samo rebrandirani samsunzi. Sad posto vise u cenovnicima ne vidjam Samsung oznake na Seagate diskovima, zanima me da li neko moze da mi kaze koji Seagate model je rebrandirani Samsung.
Ako toga vise nema, sta onda uzeti? Seagate ili WD Greenili nesto trece? Disk od 2tb, prednost imaju jeftiniji modeli, brzina generalno nije mnogo znacajna, svi se oni koriste kao spoljne jedinice za skladistenje i povezuju se sa kompom po potrebi, samo ih je nekoliko u stalnoj upotrebi
znas sta, u ovoj varijanti ja bih za sebe najverovatnije uzeo Hitachi, zbog niske cene, `niske cene`, ali vidim da ti ne pominjes Hitachi kao opciju, sto se tice Seagate i Samsung, ne bih znao sta da ti kazem pogotovu za Green serije, to su najlosiji diskovi, cak i Hitachi od 2TB.. ako hoces punokrvni zaista kvalitetan disk, moja topla preporuka je da nadjes neki fabricki Seagate GoFlex, FreeAgent, pro, obican kako god, ali samo da je fabricki, to su jedni od najskupljih diskova ali vrhunski su, unutra trpaju njihove najkvalitetnije diskove i meni je to apsolutno merodavno, definitivno sam se uverio. Dok to ne mogu da kazem da diskove za desktop, tu sam imao najlosija iskustva sa Seagate-om. Ali kazem opet FreeAgent, Flex pro, FreeAgent pro, to bre radi bez greske.
ja sam pocetkom godine pazario tri komada seagate od 1tb,za mene ,za kolegu i za komsiju,sata 3,64mb u sve tri masine rade bez ikakvih problema,tihi i hladni tako da imas svaku moju preporuku cena je niska a kvalitet odlican bar za sad...uzmi slobodno ,cena za 1tb je bila 9-11k a od 2tb mislim da je bila oko 13k
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
Posle WD Caviar-a od 250GB (koga je pregazilo vreme i crkava) i Samsunga F3 od 500GB (koji mi je još uvek u računaru i radi kao nov čak i nakon što sam se godinama iživljavao nad njim), kupio sam WD Blue 1TB, Seagate 1,5TB i Hitachi 3TB. Ubedljivo najbolji od svih je ovaj Hitachi, jako prijatno iznenađenje (bar za mene), dok mi je Seagate stabilan i dobar, ali je neka green varijanta, pa ga koristim samo za bekap/skladište. WD Blue mi je, posle Hitachi-a od 80GB, najgore sranje koje sam imao. Možda mi samo takav primerak zapao.
kako bre besmislino, za storage tih, spor na manje obrtaja, manje trosi, manje se aka, jos ako je pouzdan to je vrhunski disk. @bobi, ne bih da ti se inatim, ali ni jedna barakudica posle 40GB mi nije bila bucna, na 7200rpm, na 5.7 i na 5.4 tek nisu bucne
:: :: :: po meni je besmisleno kupovati disk na 5400rp :: :: Devize devize bonda elem :: ::
ljudi daj da ne pricamo vise u prazno na osnovu review-a i tudjih iskustava,ovaj hdd koji je covek uzeo je iz iste serije cak i sa istom oznakom kao i ovaj sto ja koristim ,mislim da je najmerodavnije to kad neko vec ima iskustva sa tim hdd-om a ne nekom seagate-vom serijom od pre dve godine,za wd-ovu zelenu seriju mislim da bi bacio novac,jer za iste pare je dobio brzi disk sa istim trajanjem garancije tih i hladan kao sto sam mu iz licnog iskustva rekao ,kao sto se i sam uverio
mogli bi da ne pricamo, a ti valjda vidis da se zacetnik teme nije ni javio, vec shkomi... elem, apsolutno je relativno to sto si ti zadovoljan sa svojim hardom, to ne znaci da ce biti i on sa sigurnoscu.. iskustva kao pojedinca i kao masa ljudi nije isto, ali dobro, zelim u svakom slucaju da obojica jos dugo budete zadovoljni.. i ovaj treci SaleB
:: ljudi daj da ne pricamo vise u prazno na osnovu review-a i tudjih iskustava,ovaj hdd koji je covek uzeo je iz iste serije cak i sa istom oznakom kao i ovaj sto ja koristim ,mislim da je najmerodavnije to kad neko vec ima iskustva sa tim hdd-om a ne nekom seagate-vom serijom od pre dve godine,za wd-ovu zelenu seriju mislim da bi bacio novac,jer za iste pare je dobio brzi disk sa istim trajanjem garancije tih i hladan kao sto sam mu iz licnog iskustva rekao ,kao sto se i sam uveri :: :: Phenom IIx4 955BE/3.8GH :: CM Hyper 612 :: Asus M5A97 PR :: Sapphire HD 687 :: Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64M :: NZXT Lexa :: Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MH :: Benq G2220HD :: LC Powe LC6650GP3 V2. :: http://tinyurl.com/7rgqpg9
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.