UPOZORENJE za prodavce hardvera: ne prodajte ovom liku hard diskove
STRANA 1 OD 2
h4v0kk
UPOZORENJE za prodavce hardvera: ne prodajte ovom liku hard diskove
24.09.2012. 11:13
T47755
status: user broj poruka: 326
Lik kači hard diskove na pokvareno napajanje i redom ljudima (prodavcima hardvera) upropašćava hard diskove - a onda zove i histeriše da mu se `vrate pare, jer je prevaren`. Mene i jednog mog kolegu je već oštetio, njemu je upropastio 500GB hard disk, a meni nov 160GB hard disk. Mobilni od lika je 0645837666 - upišite ako i vi ne želite da budete oštećeni. Lik je taksista. Takođe savetujem da prosledite ovaj broj vašim kolegama - pogotovo onima koji oglašavaju prodaju hard diskova. Jedino tako možemo sebi makar MALO olakšati život, i poštedeti sebe problema sa idiotima.
(Molim Admine da ne brišu temu, jer ZAISTA nije u pitanju nikakva podvala niti smicalica, nego upozorenje kolegama sa ciljem da budu pošteđeni gubitaka - ponavljam: lik je već oštetio dva prodavca.)
Nego je u pitanju to što je lik IDIOT, i što pojma nema o hardveru i funkcionisanju hardvera, a kupuje - i onda uništava hardver. Ko zna koliko je ljudi oštetio do sada, upropastivši hardver koji je kupio - ja znam za jedan slučaj, osim mene - a ko zna za koliko drugih slučajeva ja ne znam.
:: Ja ne znam za slican slucaj,jedino da namerno modifikuje napajanj
Brate, ne znam tačno kako ih kvari, ali to je već uradio jednom mom kolegi sa Seagate 500GB diskom, a meni je vratio 160GB, testiran i proveren hard disk, sa 170 loših sektora. Dakle, nisam u pitanju samo ja, nego i drugi prodavci kojima je isto uradio.
:: nije valjda da si mu vratio pare ? .. ako je neki chip nagoreo ili sl. trebao si mu h.mater .
Jesam ispao debil i vratio mu pare, nije bilo nagorelih čipova, samo hard ima loše sektore. Morao sam da mu vratim pare, jer me je toliko iznervirao, da bih ga naboo i izgazio - i onda bih ja završio u policiji zbog budale sa pomoravskim akcentom. (nemam ništa protiv pomoravaca, samo kažem).
Bilo je ili da usledi nabod u facu, gaženje i privođenje od strane policije, ili da otkačim skota... Ali, dobro... Platio sam školu.
Takve pipave stvari uvek volim da covek dodje kod mene licno i proba na licu mesta , pa nek radi komponentama sta god hoce, kad da novac i izadje iz stana sto se mene tice zavrsio je, i to fer i posteno ja mu novac ne bih vratio na tvom mestu (ako je taj hard bio 100% ispravan)
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Isto samo kod mene kada prodajem nesto i to sam u fazonu da mogu da ustupim nesto da proba pa onda da plati, ali ne da je neka budala pa da pokvari namerno i to samo u izzuzetnim slucajevima. Ako ja ne mogu da vadim i da probam taj deo, dozvoljavam da taj koji hoce da kupi donese komp ubaci proba pa plati.
i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW(First on Balkan)5870 2GB- KHX1600 (GTX8 soon)- CORSAIR Force GT120 -Kingston V+64GB-WD500AAKS-CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C310- EVGA NEX1500W Classified (First on Balkan)
mislim da niko nije budala da radi nesto tako... imao sam slican slucaj sa napajanjem...neka stara masina je bila u pitanju...komp od mog tasta neki jadni psu od 250 w...uvalili mu cd/rom ako vec nisu stavili dvd rw mogli su bar dvd rom da mu stave... ja donesem neki moj dvd rom koji je skupljao prasinu da mu nabacim da bi mogao da gleda svadbe i ostalea veselja na dvd :)... kad ono kita ...komp ga vidi ali ne moze da cita nista ni obican cd... stavim na moj komp ono isto sranje nece a bio ispravan 100 posto ... posle nekog vremena kupi on dvd rw.... ja ga nabacim kod mene radi... stavim kod njega ista prica...ponovo nece... ode i taj dvd srecom uprihvatise garanciju menjao sam ata kabl ...ata slot na ploci i nista....ispostavi se da je taj psu bio ubica....kad sam mu nabacio nekog frontiera i taj treci dvd rom radilo je kako treba ...tako da sam poprilicno siguran da moze to da bude u pitanju
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
pazi, na taj nacin moze da sprzi elektroniku, ali da hard uopste ne radi, tako da bad sectori ne ukazuju na to.. drugo, toliko sam napajanja testirao, Frontier, JNC, ZITO, i toliko hardova, ovako nesto mi se u zivotu nije desilo, niti sam naleteo na nesto slicno.. kad je napajanje slabo, odnosno ne moze da isporuci dovoljno, hard pocne da cakce, nema dovoljno struje, ali ne moze da dobije bad sektore jer nema snage da pokrene motor.. ako se ugasi na silu, opet noviji hardovi imaju zastitu, pa nek rikne ali riknuce jedan, koje su sanse da oba dobiju iste simptome..? Jako cudno, moguce da je zbog napajanja, ali pre bih okrivio plocu npr., mada mi ni to nije logicno.. ko zna sta je u pitanju, postoji velika sansa i da su ih dobro istumbali gospoda kuriri, pre ce biti da je to?!
:: Samo treba da na molex priključku zameniš mesta žicama i kada uključiš samo gledaš lajtšou :: :: Takođe je veoma moguće da lik ima neko šklj napajanje i onda šta god prikači, napajanje ga ucmeka kao krematorijum Đenku :: :: I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao` :: :: http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded# :: ::
:: postoji velika sansa i da su ih dobro istumbali gospoda kuriri, pre ce biti da je to?
Nisam slao kuririma, lično je smrad pokupio - a što se tiče tumbanja, detaljno sam mu objasnio i naglasio kako sme i kako ne sme da rukuje sa hard diskom, što se tiče lupanja, cimanja... Osim toga, na tom hard disku je imao njegove podatke, koje sam mu ja spasao sa njegovog prethodnog diska, tako da mu nije bilo u interesu da namerno pokvari hard, jer bi uništio i sopstvene podatke.
U pitanju je, jednostavno, kretenčina.
Nakon malog prisećanja danas, setio sam se i prethodnih problema koje sam imao sa kupcima koji su - gle slučajnosti - isto bili taksisti, kao ovaj kreten... Moja preporuka: NE RADITE SA TAKSISTIMA, nemajte posla sa njima, jer je u pitanju najgori uličarski balkanoidni ološ, opterećen paranojama, jer često (oni) imaju posla sa ološem - jer rade na ulici, a i kolege su im ološi (jer mnogi kriminalci taksiraju između `poslova`)... Nije ni čudo što ih malo-malo pa neko izbode ili ubije. ČAST RETKIM IZUZECIMA - DA NE STAVLJAM BAŠ SVE NJIH U ISTI KOŠ.
Sta zna taksista o losim sektorima? Prodao si mu polovan hard koji je kod tebe bio prikljucen na racunar i on je otisao. Garancija vazi do lifta, a ako ga nema, onda do kapije. Ako ni nje nema onda dok ne izbroji pare. Ako si prodao nov hard sa garancijom, onda je i ispostuj. Tebi ce dobavljac zameniti hard. Ako prodajes polovno kao novo to je tvoj problem.
U pravu si, ali - hard realno jeste bio praktično nov (130 radnih dana prema HD Sentinelu), a što se tiče garancije do lifta - naravno - od sada. Tu školu sam platio. I tu praksu savetujem i drugima. Kretenčinama moramo stati na put, inače takvi kreteni (poput ovog) mogu da nas ojade (mislim na nas, prodavce hardvera) - a jedini način i jeste `probaj kod mene, pa uzmi ili ostavi`.
:: Sta zna taksista o losim sektorima? Prodao si mu polovan hard koji je kod tebe bio prikljucen na racunar i on je otisao. Garancija vazi do lifta, a ako ga nema, onda do kapije. Ako ni nje nema onda dok ne izbroji pare.
:: Ako si prodao nov hard sa garancijom, onda je i ispostuj. Tebi ce dobavljac zameniti hard. Ako prodajes polovno kao novo to je tvoj problem
Ni da mogu da od dobavljača dobijem nov hard - TO NE BI BILO U REDU, jer, prosto - nije u redu da zbog gluposti neke seljačine BILO KO mora da snosi gubitke, pa makar to bila i neka korporacija. (WD, Seagate...) Što kažu: `What`s right - is right.`
Re: Wlada i njegova beseda o ljudskom(nadam se) mozgu..... simply LMAO!
24.09.2012. 21:26
status: user broj poruka: 326
:: Molim admine da se ovo zalepi ! Još bi bilo bolje da neko otvori temu tipa `Crna lista`, gde bismo svi delili podatke o kretenima koji su nas ispalili, oštetili, navozali ili slično... To bi mnogima pomoglo da se eliminiše `korov` od kretena koji nam svima zagorčavaju živote i posao. (slično kao tema (Ne)povoljni oglasi)
:: Paralela bi bila: Lindsay Lohan as a guidance counselo A što ne bi moglo? :)
Mislim da mi više odgovara ona `pjesmica` od Grandmaster Flash-a sa stihovima `Don`t-push-me, cause I`m-close-to-the-edge, I`m-tryin not-to-lose-my head` :) http://www.youtube.com/watch?v=O4o8TeqKhgY
Ako, ako, i ja sam za takvu temu, samo ne znam ko ce da garantuje da nece biti ne osnovanog revansizma, namestaljki, podvala, laznog optuzivanja....???
Realno ovaj primer tebe(malko si anoniman ) i tvog kolege(osoba X(za nas)) ne govori bas mnogo a kamoli da je gotova stvar i da treba krst da razapinjemo na dedinju.
Dalje, poznavanje materije ti takodje nije bas najsjajnije ako smo sa pocetka(od slobodno mogu reci) geek-a sa postenim poznavanjem IT materije i hardware-a, stigli nicim izavani do moravskog taksiste, koji je po definiciji(vecina I NARAVNO NE SVI) koja vuce korene jos od Turaka, garant imao velike probleme i osnovnu da zavrsi.
Elem sit gladnom nikad nije verovao, a da budem iskren ni mi nesto tebi u ovom slucaju, no za to si sam kriv, jerbo materiju nisi posteno izucio.
Apropo teme otvori je slobodno, pa ako nista drugo `govno kada tad ispliva`
Ziv ti meni bio i mojne se neuroziras, dizes sam sebi kortizol za stvar koja je vec gotova
Samo 130 dana rada? Ne 130 sati, vec 130 dana. A nov je? Ne bi da ostetis dobavljaca? Ako hard nije spaljen, nije fizicki ostecen, ako mu nije istekla garancija i ako imas dobavljaca, on ti mora zameniti hard. Ako si prodavao polovno kao novo i dao garanciju, sam si kriv.
:: Samo 130 dana rada? Ne 130 sati, vec 130 dana. A nov je?
130 radnih dana je MALO u odnosu na garanciju koja se daje na 3 godine, to jest, na 1086 dana. Može se reći da je disk bio praktično tek razrađen.
:: Ne bi da ostetis dobavljaca? :: Ako hard nije spaljen, nije fizicki ostecen, ako mu nije istekla garancija i ako imas dobavljaca, on ti mora zameniti hard
Nije sve što se `mora` - ujedno i `u redu, korektno, pošteno`. I to što na gorivo plaćaš namete i akcize koje čine 70% vrednosti litra goriva se `MORA`, pa ipak ne znači da ljudi to smatraju korektnim, i nečim što je `u redu`. (čisto navodim primer) Ne praviš razliku.
:: Ako si prodavao polovno kao novo i dao garanciju, sam si kriv. Nisam. I nisam dao garanciju, nego sam pozvao lika da kod mene proveri i da se uveri u ispravnost. Možda sam ti se zamerio zbog pominjanja drugačijih akcenata, ali ne dozvoli da te to navodi da tražiš krivca i negativca u meni.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.