Kratko i jasno.. Uzeo bi nesto od 128gb-a pa se razmishljam izmedju: crucial m4, ocz vertex 4, samsung 830 ili nesto jeftinijeg kingstona v200? Ili mozda neki drugi predlog posto vidim da se hvali intel, a nisam bas u toku pa vas molim za savet. Hvala
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
Prica se da ima u Gigatronu neka akcija za Kingston 3K, 10k din. To bi bio best buy, sto se tice pouzdanosti, M4 bi stavio na prvo mesto, a odma pored njega su i Intel i 830. Ne znam nesto vise o Vertex 4, mislim da je na papiru cak i nesto brzi od ovih navedenih, ali je to u praksi nebitno, svu ovi SSD-ovi su u praksi istih performansi.
Veći je za 8GB, generalno brži (u benchovima, u realnom radu teško osetti razlike), ne pati od pada brzine upisa tokom eksploatacije i brzina mu ne zavisi od tipa podataka s kojim radi.
Imam M4, KHX 3K i 830 i od ta tri mi Samsung 830 nekako deluje najizbalansiranije od sva tri, mada daleko od toga da je KHX loš SSD.
Koliko god da imam loše mišljenje o njihovim monitorima, za 830-ce i generalno za njihovo odelenje koje se bavi NAND memorijom im skidam kapu.
SD kartice su im odlične, sve serije SSD-ova važe za jako pouzdane, sa 830-com imaju odlične performanse, a u SSD-ovima je njihovo interno rešenje - sami razvijaju svoj kontroler i koriste svoj NAND.
Upravo tako bas sam pre neki dan naleteo na ovdasnje LowYat forumu na lika koji diluje M4 256Gb za nekih 160E, nema bolje kupovine od te...
A jedan baja nudi mSATA varijante za 10tak evra vise sto za one koji zele da ga uvale u noviji laptop ispada strava dobra varijanta posto ne moraju da vade HDD samo zabodu mSATA u adekvatni port i prebace sistem na njega...
Ovde takodje ima da se nadje intel 330 od 180GB za nekih 110E... (ja sam pre par meseci toliko platio 120GB)
Cak je i OCZ Vertex 4 nekih 200E sto je takodje pristojna cena...
Nadam se da je i cena u BGD postala pristoja...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Pogledaj i ovaj review Samsung 830 i Crucila M4. Doduše, ovi su od 256GB ali su isti kontroleri i čipovi :: http://tinyurl.com/99qnzs :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: I ja planiram da uzmem jednog u narednih mesec-dva :: :: :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: :: :: :: :: ::
KHX 3K 120GB ima za 85€ na akciji sad bio, V200+ 120GB je nekih 75€, Samsung 830 128GB ~100€, 830 256GB manje od 190€.
Ići će još to naniže, cena NAND-a je nastavila da pada, Toshiba će ponovo podići proizvodnju i smanjiti cene za 20%, Intel/Micron je povećao proizvodnju NAND-a, tako da se i tu očekuje smanjenje.
Do nove godine očekujem da 240/256GB polako sa cenom padnu ispod 150€ i da to postane bastbuy kategorija, umesto ovogodišnje 128GB.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.