Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Bacup i Restore program???
STRANA 1 OD 1
Dragot Bacup i Restore program??? 09.09.2012. 07:54 T47495

status: user
broj poruka: 1149
Koji program koristie za ovu namenu.
Nisam nikad koristio reko da probam.
Da li sa nekim programom moze da se spakuje cela particija i npr. da se cuva na ext. hdd?
Kolko zauzima u proseku backup?

INTEL I5 2500K & TT FRIO = 4.5 GHZ
ASUS P8Z68 DELUXE/GEN3
ASUS GTX 570 DCII
KINGSTON 2X4GB 1600MHZ HYPERX GREY DDR3
SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5TB
TT OVERSEER RX-I & CHIEFTEC CFT 750W
LOGITECH X-540 & X-FI TITANIUM
DELL U2312HM
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 09.09.2012. 08:20 #440189

broj poruka: 19012
ako hoces celu sistemsku particiju za mene nema boljeg od Ghost-a, on ima kompresiju tako da racunaj 10-15% manji prostor. Ako hoces podatke, najjednostavnije i najsigurnije je copy-paste..

gilopile Re: Bacup i Restore program??? 09.09.2012. 08:44 #440193

broj poruka: 9459
Norton Ghost koristim i nikada problem. Koliko zuzima zavisi od toga koliko cega imas instalisanog. Npr. Ja kada pravim sliku OS-a, instaliram svez OS, sve neophodne drajvere(najnovije) i napravim sliku. Pametni Norton ce celu particiju sa OS-om spakovati u jedan .gho fajl koji ces moci bes problema vratiti i imati OS identican od kada je i sama slika napravljena, a fajl mozes cuvati gde hoces. Dobro je pre pravljenja slike (ako ti OS nije sveze instaliran)pocistiti sve sto ti ne treba, moze posluziti i CCleaner i uninstalisati i pobrisati visak i nepotrebne programe, igrice.... E da, u sliku ne ulazi page file i hibernation file, sto je dobra usteda na prostoru, vec ih posle OS sam napravi. Otprilike, Xp samo sa drajverima zauzima od 1.2-2Gb, a win 7 oko 4gb cini mi se, nisam ga skoro pravio jer ga ne koristim.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: Koji program koristie za ovu namenu
:: Nisam nikad koristio reko da probam
:: Da li sa nekim programom moze da se spakuje cela particija i npr. da se cuva na ext. hdd
:: Kolko zauzima u proseku backup
::
:: INTEL I5 2500K & TT FRIO = 4.5 GH
:: ASUS P8Z68 DELUXE/GEN
:: ASUS GTX 570 DCI
:: KINGSTON 2X4GB 1600MHZ HYPERX GREY DDR
:: SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5T
:: TT OVERSEER RX-I & CHIEFTEC CFT 750
:: LOGITECH X-540 & X-FI TITANIU
:: DELL U2312HM
ilicstefan Acronis 09.09.2012. 15:34 #440237

broj poruka: 1577
Ja sa vremena na vreme bekapujem C particiju u slučaju kritičnog zabrljavanja sistema. Za sada se pokazao dobar za bekapovanje.

Problem je što pravi malo veći bekap. Inače može da se pristupa bekapu kao da je folder tako da ako nešto slučajno obrišeš samo uđeš u bekap, copy/paste i to je to.

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

imarkovic Re: Acronis 09.09.2012. 15:55 #440240

broj poruka: 19012
probaj ghost sa kompresijom. Ja inace jednom samo napravim .gho fajl kada instaliram svez windows da ne moram da ubacujem cd kada sledeci put dizem sistem, mada do tada ima ihahaj.. a ne moze da se zablentavi nikako sem ako ne instaliras neko smece.. sva moguca smeca koja su meni nepoznata a koja hocu da probam metnem na virtuelnu masinu i kada lepo istestiram tek onda moze na real windows...

:: Ja sa vremena na vreme bekapujem C particiju u slučaju kritičnog zabrljavanja sistema. Za sada se pokazao dobar za bekapovanje
:: Problem je što pravi malo veći bekap. Inače može da se pristupa bekapu kao da je folder tako da ako nešto slučajno obrišeš samo uđeš u bekap, copy/paste i to je to
:: I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`
:: http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#
ivanstojko Acronis 09.09.2012. 20:04 #440296

broj poruka: 400
korstim ga par god. vrlo je jednostavan i lak za koriscenje, a radi posao za sve pare
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs