Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
wd 1600 aajb zakljucan
STRANA 1 OD 1
stevan07 wd 1600 aajb zakljucan 20.08.2012. 14:20 T47192

status: user
broj poruka: 185
poz drugari potrebna mala pomoc naravno ako uopste i moze da se otkljuca ovaj hdd.
Doneo mi je drugar hdd iz racunara ima klince od 7 i 9 godina kaze zakljucao se sam po sebi . Hdd se vidi i u biosu i kada se zakaci na drugi racunar vidi se u control panelu ali se ne vidi u my comp. i nevide se podaci na njemu .probao sam s hirensom ali iz svakog programa vidi hdd ali ne moze da ga otvori ili bilo sta uradi samo se vidi . uspeo sam da ga skeniram jedino iz xp sa hdd scanom i on mi daje da je hdd pun ali bukvalno sa svim bed sektorima.
da li je neko imao neka slicna iskustva trebao bi da skinem podatke s njega
ako zna neko pomagajteeeeeeeeeeeee
Terminator
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC A sta kaze Disk Menager iz Windowsa? 20.08.2012. 15:17 #436805

broj poruka: 9425
Da li vidi particije?
Jel su ti vazni podaci sa njega ili moze ceo da se brise?

F650GS Dakar

stevan07 vidi ga 20.08.2012. 15:36 #436808

kao loock 158gb i nista vise
ni particije ni nista

Terminator

liman .? 20.08.2012. 15:51 #436809

broj poruka: 812
Mozda treba podesiti u
IDE Configuration
P-ATA + S-ATA

gilopile Re: .? 20.08.2012. 15:57 #436810

broj poruka: 9459
Pa de si Limance, 100g te nema na forumu...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: Mozda treba podesiti
:: IDE Configuratio
:: P-ATA + S-AT
::
VMARC Re: vidi ga 20.08.2012. 16:25 #436814

Nisi mi rekao da li su ti bitni podaci na njemu… ?
Ako nisu, probaj da napravis novu particiju iz Disk Menagera.

F650GS Dakar

:: kao loock 158gb i nista vise
:: ni particije ni nist
:: Terminato
codeus ... 20.08.2012. 16:51 #436816

broj poruka: 4054

na hirenu imas par alata za ATA password .. neces moci ukloniti nikako ukoliko je ne znas ali ces moci proveriti stanje ata shifre .. i koja je aktivirana

neko je chackao po biosu ploce i moguce da su klinci zakljucali hdd ..

sam nikako neces moci maknuti shifru .. ne postoji free alat za to ... niti iko voljan da deli free znanje na tu temu ...

eventualno sto mi pada na pamet ..ukoliko je neko preko biosa ploce zakljucao hdd ... jedino iscitati bios sa maticne ploce i videti u dampu koja je shifra unesena ..

kada se hdd zakljuca ili aktivira ata pass .. firmware prima samo 3-4 komande .. uglavnom komande za unos shifre .. posle 3-5 pokusaja se hdd gasi i potrebno je ugasiti komp jer hdd ostaje u freez stanju ..

zato su ti programi za proveru diska pokazali svaki sektor kao bad ..

sa zakljuvanjem diska se ne zajebava .. jer se shifra smesta u SA samog diska ..

stevan07 hmm 20.08.2012. 23:29 #436894

zato i jeste ovaj form da se deli znanje ako nekome zatreba jer to je vrlo redak slucaj ako neko zna neka pomogne .
A sto se tice hdd u hairensu reaguje samo na kill hdd sve ostalo nemoze da pridje disku formatiran je sa kill hdd ali i dalje stoji da ima sifru i da je pun bed sectora
Terminator

VMARC Pozdravi sa se njim. 21.08.2012. 00:00 #436899

F650GS Dakar

stevan07 probao 21.08.2012. 00:04 #436901

sam sa drugom elektronikom i corak nista se ne vidi ako ima jos neki savet rado cu da probam
hvala vam unapred
Terminator

Vaskev Re: probao 21.08.2012. 09:07 #436932

broj poruka: 1673
Pa sa drugom elektronikom nećeš moći da pročitaš podatke (deo šifriranja se obavlja u samom kontroleru diska - on the fly) ali bi po nekoj logici trebao da možeš da formatiraš disk i nastaviš da ga koristiš, na žalost bez starih podataka. Ako je takav slučaj onda bi sa nekim programatorom trebalo da može da se upišu podaci u eeprom pročitani sa diska koji nije zaključan u elektroniku diska koji je bio zaključan i samim tim poništi šifra. Jedini problem je ako eeprom nije poseban čip već je sastavni deo samog kontrolera (lako moguće) onda se to vrši direktnim upisivanjem kada je disk povezan ali je takav softver verovatno teško dostupan i imaju ga samo firme koje se ozbiljno bave tim poslom. S’obzirom da se takav disk nabavlja po ceni od 10tak eura to ne opravdava bilo kakvo maltretiranje sa istim. Ukoliko su podaci od velike važnosti onda ti je jedini spas specijalizovani servis koji će to znati i moći da odradi ali će znati i da naplati... Ne želim da te obeshrabrim od pokušaja da sam to središ ali mislim da u ovom slučaju je to jako teško izvodljivo ako ne i nemoguće.

WOT Nick: Vaske

:: sam sa drugom elektronikom i corak nista se ne vidi ako ima jos neki savet rado cu da proba
:: hvala vam unapre
:: Terminato
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs