...Imam hard sa 7com, konfiguracija sata, i ubacm jos jedan novi hard, isto sata. Upalim racunar i izbacuje mi nesto na engleskom tipa, izaberite ispravan boot device.
A kad iskljucim novi hard i upalim racunar, sistem na starom hardu se podize normalno.
E sad, pretpostavljam da treba ili nesto podesiti u biosu, ili mozda neke jumpere...?
Posto se izgleda slabo razumes, najjednostavnije je da zamenis SATA kabl diskovima tj. novi prikljuci na kabl na kome ti je sada stari HDD, a stari na novi kabl.
Boot meni > hard disk driver pa tu namesti koji je prvi. Stvarno mi nije jasno da jos uvek nisi resio problem, a pored ostalih napisao sam ti NAJJEDNOSTAVNIJE resenje. Iskaci kabl sa jednog hard-a (ne cupas ga i sa ploce), utakni ga u drugi hard, a sa tog drugog hard-a kabl utakni u ovaj prvi tj. samo zameni u koji su HDD utaknuti, prosto da prostije ne moze biti ..
Polusaj da udaris enter na HDD u Boot device priority. Ako ne uspes da konfigurises, mozes i da duknes F8 pri startu racunara (dok je onaj njihov logo) i izaberes taj HDD da butuje.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: HAHAHAHHAHAHAHAHAH :: :: Dakle sta sve ovde nisam procitao, pa za sve to sto su ti napisali treba ti max(ajde da preteram) 10 minuta xDD :: :: za ovako nesto bolje pozoves nekog da ti kae step by step kako sve da podesis x :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2x2GB DDR3 1600MH :: WD3200AAKS 320G :: WD10EARS 1T :: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 64-bit :: :: :: Ne mogu sad time da se bavim, moracu da ostavim za sutra. Ali javljam kako je proslo :: :: :: :: Hvala :: :: :: :: :: ::
Sad koristim 100gb za primarnu particiju i jako lako je popunjavam. Pa moram da se smaram kad mi nesto treba da uklanjam nesto drugo. Pa posle da vracam.
paa.. vidi ovako, ako natrpas podatke na C particiju, kada dodje vreme da se menja sistem moras da kopiras tih 200gb podataka na drugu particiju jer se cela C particija BRISE, odnosno formatira, samo zbog toga je nezgodno, a inace performanse su iste
:: 7-cu :: :: Sto jeste? Jel ima udara na performanse :: :: Sad koristim 100gb za primarnu particiju i jako lako je popunjavam. Pa moram da se smaram kad mi nesto treba da uklanjam nesto drugo. Pa posle da vracam :: :: ::
:: 7-cu :: :: Sto jeste? Jel ima udara na performanse :: :: Sad koristim 100gb za primarnu particiju i jako lako je popunjavam. Pa moram da se smaram kad mi nesto treba da uklanjam nesto drugo. Pa posle da vracam :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.