Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Zašto neće?
STRANA 1 OD 1
ralebrale Zašto neće? 17.08.2012. 17:31 T47155

status: user
broj poruka: 678
Dobio sam neki celleron na 2,4sa WD diskom,pao mu je,da prostite,sistem... Ali neće da formatira particiju sa XP CD,izbacuje da je nemoguće kopirati fajlove jer nema diska!? U BIOS-u ga vidi,ali kao master ili slave
ga ne prepoznaje. Menjao sam dzampere,vadio ali ne... Sve odradi kako treba sa xp v21,nekom budzevinom, vidi, odradi,sve sljaka.. U cem je stvar,zasto ne moze da postavi sa obicnog XP CD?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lafa011 Pokušaj... 17.08.2012. 18:15 #436389

broj poruka: 22
da pregaziš HDD sa nekim od programa za particionisanje Easus Partition Manager (mislim da se tako zove), Partition Commander, Acronis ili sličnim, pa onda probaj. Pretpostavljam da je HDD sa IDE interfejsom, a inače kod SATA interfejsa bi mogla da bude problematika sa XP CD-om jer neke ranije verzije nemaju podršku za SATA uredjaje (nemaju drajvere) pa i ne nalaze HDD, a LastXP v.21 ima te drajvere, pa bi to objasnilo problem, jedino ako HDD nije ona verzija SATA sa džamperima (to su neke medjuvarijante izmedju IDE i SATA interfejsa). U svakom slučaju javi šta je bila problematika ako rešiš nedoumicu, pozdrav.

gilopile ... 17.08.2012. 18:17 #436390

broj poruka: 9459
Jedino mi pada na pamet da ta budzevina od XP-a ima drajvere u sebi za kontroler, a sa tim drugim je neophodno pri instalaciji ubaciti. Nego, da li je HDD ATA/IDE ili SATA? hm...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Mirko78 re 17.08.2012. 18:17 #436391

broj poruka: 419
Jesi podesio u biosu sata kontroler na native ili IDE mod ?

VMARC A jel taj celeron stavljen na neku plocu 17.08.2012. 18:50 #436396

broj poruka: 9425
I da li taj WD komunicira sa procesorom preko IR kontrolera?

F650GS Dakar

ralebrale ... 17.08.2012. 18:57 #436397

HDD je SATA,ali nakacen na sata kabal sa plocom a obicnim strujnim mosfetom za napajanje. Naime, samo napajanje nema SATA kabal za napajanje.Provericu sa ovim sto ste rekli,zasigurno je nesto ofd toga. Hvala.

VMARC Re: ... 17.08.2012. 19:07 #436399

broj poruka: 9425
BRATE KOJA PLOCA????!!!
Skini drajver za nju sa sajta, prebaci na flopi i pri samom pocetku instalacije windowsa pritiskaj F6 (pise ti dole levo u ekranu) Kada dodje vreme, reci ce ti da ubacis flopi sa drajverom za kontroler i to je to.

F650GS Dakar

:: HDD je SATA,ali nakacen na sata kabal sa plocom a obicnim strujnim mosfetom za napajanje. Naime, samo napajanje nema SATA kabal za napajanje.Provericu sa ovim sto ste rekli,zasigurno je nesto ofd toga. Hvala
::
gilopile ... 17.08.2012. 19:19 #436401

broj poruka: 9459
Definitivno nema drajver za SATA kontroler. U XP budzevinama su vec ugradjeni za golem broj kontrolera. Kao sto VMARC veli, pri inst. win-a drukni F^ i sa pretodno pripremljenog flopy-a ubaci drajvere.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

lafa011 +1... 17.08.2012. 19:58 #436407

broj poruka: 22
@ralebrale Ko što rekoh u mom prvom odgovoru, malo si me zbunio sa tim džamperima ali je definitivno nedostatak SATA drajvera na XP CD-u, ne verujem da ima ikakve veze sa bilo čim drugim, pozdrav.

:: Definitivno nema drajver za SATA kontroler. U XP budzevinama su vec ugradjeni za golem broj kontrolera. Kao sto VMARC veli, pri inst. win-a drukni F^ i sa pretodno pripremljenog flopy-a ubaci drajvere
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

ralebrale .. 17.08.2012. 20:18 #436408

Ploca je ASROCK P4V88+... Skinuo sam sa sajta drajver,problem rešen. Hvala vam.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs