U pitanju je jedan stariji PATA Maxtor (na njemu ne pise kojeg je kapaciteta) i jedan WD 160 GB takodje PATA, i takodje ne bas tako mlad. Kad ih ubodem u napajanje, i kad pripalim komp ne vrte se, znaci ne rade. E sad, ortak je pre nekoliko nedelja jedan ili oba kacio na usb fijoku kineske proizvodnje, sve je ispravno povezao i jedan (ili oba) su krenula da ispustaju neke ne bas za uvo prijatne zvukove nakon cega ih je momentalno diskonektovao iz struje i danas smo ih prvi put nakon tog kurcshlusa probali na mom kompu, medjutim kako shto gore pishe, nisu zhivi...
Shta mu je chiniti, jer chovek na tim diskovima ima podatke koji mu ne bash zhivot znache ali bi bio jako srecan kad bi ih ikako povratio...
Proverio sam da nije do mog napajanja, medjutim nema shanse da je loshe napajanje premda mi sve u kompu radi perfektno...
I da dodam josh za kraj, prilikom kachenja jednog od ta dva harda komp mi je poludeo, resetovao bios settings na default vrednosti i skroz poblesavio tako da umalo da na`ebem ni kriv ni duzhan...
(Elem, ako iko od vas zna povoljan `burazersko-ortachki` servis za hardove, nek se ne libi da mi pusti mail na veljko@inbox.ru sa brojem telefona dotichnog, jer zaista ne zhelim da drugar placa milione i bilione za vracanje podataka, ukoliko uopshte i postoji ta opcija nakon svega)
Bas to sto trazis, tj. preporuku, ne dajem, osim informacije da tema i predloga i iskustava imas na forumu ali i oglasima. LM, pozitivno je sto je 99% otisao deo elektronike a podacima nije nista, a negativno sto ce to da kosta. Najjeftinije (ali i najneizvesnije) je nabavka dva ista polovna hdda sa kojih bi se zamenila elektronika... tj. cena ta dva + usluga zamene + rizik da ne uspe... ili cena `profi` servisa.
Mrka kapa...Ako su podaci veoma bitni, onda prepustiti profesionalcu da pokusa da iscupa podatke, ako nisu ostecene ploce. Ne pokusavaj vise da eksperimentises, jer i ako je elektronika crkla, zna da shebe ploce tako sto ne parkira glave na vreme.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.