Kolege,HDD je segate 80GB PATA i deslio se da se usred rada samo ugasio komp,i prilikom ponovnog paljenja izaslo je obavestenje da nema sistema.Ok ni prvi ni zadnji put medjutim sada kada se pokusa instalacija win xp na taj hdd ,nema sanse da krene sa onim system is inspecting....Samo crn ekran i nista.Hirens bilo koja verzija nece da se bootuje kad je taj hdd nakacen na masinu.Preneo sam hdd na jos 3 masine cisto da probam.NEMA bootovanja bilo cega kad je on nakacen na pc.Probao sam da ga stavim na kompove koji vec imaju sistem i nijedan ga ne vidi.Probao u usb fioku -opet isto ne vidi se.Ali BIOS na svim masinama ga vidi i kaze da je S.M.A.R.T ok....Neki predlog?
Apsolutno mrtav. Dobro mozes da probas da izvadis podatke iz njega tako sto ces staviti na masinu prvo novi HDD i sistem na njemu pa onda ovaj prikaciti, pa ako ga ucita onda su podaci spaseni. Ali vise za sistem ili bilo kakvu upotrebu, ne.
nisam ni mislio da ga koristim vise samo da se iscupaju podaci..na D particiji naravno stoji 30 giga slika i to treba spasiti.Pa probao sam da ga stavljam na komp koji ima i win xp i win 7 i ne vredi ne vide ga .Samo bios ga cita na svakoj ploci.ja mislim kad bi nekako hteo da se butuje hiren kada je hdd prikacen na masinu da bih mogao preko njegovih alata da bar ga napravim da se vidi na nekom kompu....dakle nemate neki konkretan predlog :)
Ovako, mozda su mu particije popucale kao bonus na muku. Inace imas raznih programa za cupanje podataka sa HDD poput Recuva (koji je jako popularan a meni je sra...) ili FileScavenger 3.2 koji me sluzio jako dobro.
Ako uspes nekako da preko hirensa udjes u Acronis partition magic, idi na opciju restore partition ili tako nesto. Vraca particije iz unformated space sa svim podacima koji su bili na njemu.
A mozda samo nije im dodeljeno slovo tako prvo proveri da li ima neka particija u Disk Menagmentu na tom HDD pa mu dodaj slovo.
Imamo mi mnogo kongretnih predloga, samo postavi konkretno pitanje, to jeste da hoces podatke sa njega, a ne da ustanovis da li je ziv ili mrtav.
hdd ce ako uspe da se iscupa nesto sa njega pravac u kantu...Sutra bi trebalo da dobijem nekoliko elektronika sa slicnih modela pa da probam da zamenim mozda je tu nesto problem...Inace probao sam upravo na jednom PC 6 razlicitih HDD i hirens 6.3 ,7,9,10 i 14 i svi butuju i rade kako treba sa svim opcijama ali cim se zakaci problematicni hdd nema vise ni da primirise da podigne neki hirens niti winows niti neki live winows/linux...u disk managementu na par kompjutera hdd se ne vidi ...znaci nista ga ne vidi sem BIOS-a....cudan trip.
trip je da ga bios vidi .. meni to govori da ima 5v pa logika radi ..
nagradno pitanje ..dali se motor vrti ???? ako se ne vrti proveri na 12V grani sta je crklo .. dali dioda ili ldo ..
neubacuj elektonike od slicnih diskova jer ce unistiti tvoj disk ..
:: hdd ce ako uspe da se iscupa nesto sa njega pravac u kantu...Sutra bi trebalo da dobijem nekoliko elektronika sa slicnih modela pa da probam da zamenim mozda je tu nesto problem...Inace probao sam upravo na jednom PC 6 razlicitih HDD i hirens 6.3 ,7,9,10 i 14 i svi butuju i rade kako treba sa svim opcijama ali cim se zakaci problematicni hdd nema vise ni da primirise da podigne neki hirens niti winows niti neki live winows/linux...u disk managementu na par kompjutera hdd se ne vidi ...znaci nista ga ne vidi sem BIOS-a....cudan trip.
elem ,daklem i ostalo ...hdd je proban na 20 masina i na kraju jelte uspeo sam na nekom celeronu 1.7 i 256 ddr1 da butujem hirens tj.mini pe i sa njega da se prebace podaci na drugi usb hard ....kopiranje je trajalo pa sigurno 10 sata (otprilike 30 giga podataka,slika,klipova) a hdd se usijao i krkljao kao nasi fudbaleri...tako da hepi end braco forumasi a hard cu da bacim u kantu jel nema tu pomoci njemu...pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.