Imam Dell Latitude d400 bez CD-ROM-a i bez sistema. Pravio sam i bootabilni flash, ali nista. Cuo sam da mi je jednio resenje da skinem hdd, nakacim na PC i instaliram sistem a za to mi treba cesalj za hdd. Gde moze da se nadje ovo cudo?
jel si mozda mislio na usb adapter za pata diskove..??? mislim da ti je najlakse da nadjes/pozajmis/napravis externi cd chitach koji ces lepo preko USB-a povezati sa laptopom i tako instalirati sistem. Ne vredi ti da izvadish hard disk iz laptopa i instaliras na drugom kompu sistem jer je 99% hardver toliko razlichit da nece raditi windows kad vratish hard disk u laptop. a shto ti nije radilo preko bootabilnog usb-a? jel si siguran da si ama bash sve dobro uradio? jel taj flesh bootabilan na drugom kompu, nekom desktopu na primer? ako jke cheshalj za hdd ono shto ja tumachim da jeste onda je to ovaj uredjaj: http://goo.gl/0GEqg ali pogledaj gde jos ima, mozda ima jeftinije...ovo je samo da bi definisali shta je cheshalj za hard disk :-)
Pogledaj u Computer Dreamu Intexov, ja sam kupio prosle godine imas i SATA i PATA za 3.25` i 2.5` konektore!!! Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.9+CoolerMaster Hiper 212Plus+Dual Fan DDR3 GeilGU 2x2GB+KingstonT1 2x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418AS x2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black+Chieftec APS850C
nije to resenje, ko te je to slagao? To ti je resenje kada hoces npr. da prebacis neke podatke sa harda na pc, a ovako kada nakacis na PC instaliras windows sa PC komponentama.. resenje ti je da se jos malo pomucis sa USB-om, probaj Novicorp WinToFlash, ako ti i dalje ne uspeva ima i resenje USB eksterni dvd
|Inace ne zove se cesalj za hdd, vec adapter sa 2.5` na 3.5`, moras po tom nazivu da trazis jer ovako ga neces naci nikad
:: Imam Dell Latitude d400 bez CD-ROM-a i bez sistema :: Pravio sam i bootabilni flash, ali nista. :: Cuo sam da mi je jednio resenje da skinem hdd, nakacim na PC i instaliram siste :: a za to mi treba cesalj za hdd. Gde moze da se nadje ovo cudo?
U boot meniju izaberem USB ali nista, samo se restartuje, nece da butuje...
Imam i ekesterni DVD ali nije na USB nego na tamo neku karticu koja ubaci u lap top Nov, neotpakovan, nece da radi! Trebaju mu driveri, znaci mogu da ga koristim tek kad instaliram OS
Nemam pojma kako se pravilno zove, ovako sam nacuo :) Nece valjda toliko da mu steti ako mu instaliram OS preko PCa? Taj lap top mi treba kao leba, radim u nekoj rupi u kojoj nema gostiju prvih 5 sati i ubijam se od dosade pa bar da surfujem, slusam ziku, gledam neki film :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.