Imam ozbiljnu nameru da pazarim neki SATA3 SSD, pa bi mi neka preporuka dobro doshla
Elem, budzet je nekih 100e, i kubio bih neku optimalnu varijantu. Nisam neki poznavalac sitnih detalja, ali odnos kapacitet/brzina/kvalitet/cena su mi primarni
ako su stvarno ove brzine za ovaj Corsair, uzeo bih ga bez razmisljanja. na zvanicnom sajtu pise 3 god garancije. brzine preko 500Mb/s, mislim da je ovo trenutno najbolja ponuda koja moze da se nadje za novi SSD... ili ovaj ili onaj 120Gb pyro :) **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
Pa koji je ovo na linku? sa ili bez GT? :( **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
U pitanju je običan, tj. slabiji model sa Async NAND-om.
Cena mu je OK, ali bolje pogledaj Crucial M4 128GB, Samsung 830 128GB ili Intel 330 120GB, otprilike tim redom, mada su M4 i 830 jednaki, uzmi od ta dva koji bude jeftiniji :) Ako nema, uzmi 330-cu.
Ljudi Force GT 120 je bruka hard disk. Stvarno znaci Evo ga rezultat na zvanicnom softveru za Corsair diskove, vlasnici Force GT, Force 3 nemojte meriti drugim testovima, nisu validni, kaze CORSAIR, mogu se apsurdni rezultati dobijati za jeftinije diskove svuda slabiji sem u jednom testu brzi a sutra malo drugacije, znaci samo ATTO za CORSAIR diskove. Takodje samo je on validan u koliko trebate reklamaciju.Njega traze. Na Intelovom SATA III EVGA Z77 FTW ploce.
Da ima novosti izasla je Neutron i Neutron GTX serija koja nista nije mnogo bolja ali ima Toggle NAND. Imate nagradnu igru negde CORSAIR deli 5 komada, ako vam treba HW za vas igrajte ako ne i ako mislite da prodajete dabogda ne dobili.
Naravno ja koji volim CORSAIR nisam hteo da ga kupim. Onda su doneli Force GT 120 neocekivano i ispostavilo se da te zadnje nedelje ne bi imao para u kuci da sam ga kupio i zamolim da mi ostave ali sam mislio bice ih jos. Kada sam posle nedelju dana pogledao nijednog Force GT vise ni online shopovi ni IT Svet i zovnem EMMI i oni kazu Da da ceka vas rezervisali ste, ja pitam sta Jedan odstao, oni kazu Da da posle 3 dana otisli svi. To je zato sto je Foirce 3 asinhroni NAND koji je 6 meseci ljudima krvi se napio ne samo CORSAIR i nijedan Firmware ne moze da ispravi to. A imaju identicne brzine skoro. Force GT 5% bolji ali jbg kada ako ti Force 3 radi radi ako ne ne. I ovaj Force GT sto sam ja uzeo najnoviji Formware ima znaci zadnja serija, 5.02 Firmware a ja se spremio downloadovao, skinuo Parted Magic, rasputujem se kako da ubacim Firmware medjutim najnoviji dosao i oni rekli i ako nije najnoviji ako radi dobro ne diraj nista. Kazu da i Force 3 radi isto ali jbg ostalo je to u glavama ljudi i to je to.
Brzine maltene da im ne mozes razlikovati, jedino taj pristup podacima i kontroler taj, kazu ispravili jos pre 2-3 Firmwara ali jos ima zamrzavanja, ovo ono. Samo na Marvell kontroleru svi oni su 300/350 brzine, pise 500 u nekom programu a zato write 150, ti programi se i ne racunaju stvarno jel u ATTO lepo vidis da on radi 300/250 ili 350/200.
Pa jesu da... preneli iz USA kada neko dodje pa onda vracam to tamo. Dotle evo ti desktop sa iscitanim fajlom da sanjas ako se razumes u kompove onda znas sta je ovo i kako se dolazi do toga.
Kada bi me ocenjivali po dnevnoj stampi mogao bi da imam sta hoces. Kako si ti glup svaki Amerikanac moze da kupi nasu stampu kod njih kao i Srbin i da stavi ispred nekog kompa. U stvari jaa imam tajnu, sada sede ispred racunara 5 mojih prijatelja sirom sveta i oni tacno vise kada se mene navrne onda oni odmah instaliraju sistem sa mojim imenom i ubace HW koji meni treba.
i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW(First on Balkan)5870 2GB- KHX1600 (GTX8 soon)- CORSAIR Force GT120 -Kingston V+64GB-WD500AAKS-CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C310- EVGA NEX1500W Classified (First on Balkan)
treba mi savet koji ssd da ubacim u laptop posto sam prodao hdd u pitanju je fujitsu ah531/gfo , dakle sata2 sto se tice kapaciteta uzeo bih 120ak gb to bi mi biilo dovoljno: sistem + osnovni programi + dota2 nesto oko 100 evra, moze i preko ali ne bih bacao mnogo vise para kada vec ide na sata2
odgovor je vrlo prost i seljacki.. SAMO SAMSUNG!!!
:: treba mi savet koji ssd da ubacim u laptop posto sam prodao hd :: u pitanju je fujitsu ah531/gfo , dakle sata :: sto se tice kapaciteta uzeo bih 120ak gb to bi mi biilo dovoljno: sistem + osnovni programi + dota :: nesto oko 100 evra, moze i preko ali ne bih bacao mnogo vise para kada vec ide na sata2
:: odgovor je vrlo prost i seljacki.. SAMO SAMSUNG!! :: :: :: :: treba mi savet koji ssd da ubacim u laptop posto sam prodao hd :: :: u pitanju je fujitsu ah531/gfo , dakle sata :: :: sto se tice kapaciteta uzeo bih 120ak gb to bi mi biilo dovoljno: sistem + osnovni programi + dota :: :: nesto oko 100 evra, moze i preko ali ne bih bacao mnogo vise para kada vec ide na sata2
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.