Iam 2 hdd-a u kompu, jedan je 500 gb drugi 320gb i planirao sam da particiju C i D diska od 500 gb mirrorujem sa ovim od 320gb, Instalirao sam windows na particiju C od 95GB, postoje i particija D od 100 GB i particija E od ostalih 230 i nesto...
hdd2 je unallocated memorija i kad kliknem na disk C add mirror, kaze mi da ne moze da ubaci mirror za taj disk jer `all disks holding extends for given volume must have the same sector size and the sector size must be valid.` i to je error poruka na koju mogu samo OK da kliknem...
da li znate u cemu je problem? :S
edit: uspeo sam samo da mirrorujem Disk D tako sto sam sa diska1 obrisao tih 100GB i ono je postalo unallocated i onda sam te dve unnalocated particije kreirao u jednu.
kako da mirrorujem particiju na kojoj mi se vec nalazi instaliran OS? .s
Ako sam te ja ovako pijan razumeo, tebi c+d+e mora da bude = 320 gb .. koliko iznosi velicina tog drugog diska gde treba kopija da se pravi .. Visak 500-c-d-e= unallocated .. i to ce ti ostati tako .. dakle smanjis velicinu diska sa 500 na 320 .. tjst e particiju smanjis za potrebne gb ... ako me razumete .. sto rece pokojna milevica ..
Jel ima neki razlog što radiš softverski mirroring kroz Win 7?
Nije ti baš najbolje rešenje, na koju ploču su ti spojena ta dva diska?
Ukoliko je neka intelova koja ima mogućnost raid-a, možeš da koristiš Intel Matrix i da odradiš to kroz kontroler, što će ti dati bolje performanse.
A greška ti se dešava jer ti ta dva diska imaju fizičke sektore različitih veličina - onaj manji ti verovatno ima 512B sektore, a ovaj veći 4K (mada ne mora da bude).
Daj tačne oznake diskova da proverimo. Ako su im sektori različitih veličina, plus su ti diskovi različiti, to ti baš nije dobra kombinacija za RAID.
aida 64 kaze da su sektori 512 na oba diska. laptop je u pitanju, nema opcije za hw raid.
jel on gleda fizicki velicinu sektora ili logicku? posto je fizicka 512 na oba diska, a cini mi se da je on formatirao disk na 4k po difoltu kad sam dizao windows...
pa samo C particija na kojoj je windows pravi problem, ovaj drugi disk je ceo unallocated,ne vidim kakve veze ima aligment particija.. .S ne znam sta da radim
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.