U kompu imam dva dvd rezaca: - ASUS DRW 1814BL (SCSI CD ROM Drive) i - Pioneer DWR-RW DVR 111D (CSCI CD ROM Drive). Oba su stara preko 6 godina. U zadnje vreme jedan disk narezu pa zatim kod sledeih prekinu rezanje i upropaste disk. Verovatno su dotrajali. Onako otprilike svaki je narezao preko 1000 diskova. Molim za misljenje. Posto se ja ne razumem u rezace da li se sada na trzistu mogu naci rezaci koji mogu zameniti pomenute. Mislim da imaju iste otvore za povezivanje odnosno da ih mogu prikljuciti na kablove na kojima su ovi prikljuceni. Unapred hvala na odgovorima.
Mozda nisi video ali covek ima SCSI drajvoe i trazi isto SCSI da ih zamene a ne ATA. Mada ako ne nadje to sto trazi moja preporuka je isto za taj Samsung.
i5-2500k Costa Rica @ 4.2Ghz ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64
on ima SCSI drajvove kao sto ja imam F360 parkiran ispred kuce :D
on je samo naveo sta mu ispisuje glupi device manager ili neki alat tipa soft za virtuelne drajvove. Niti su to CDROMovi niti su ti modeli ikad radjeni u SCSI tehnici.
Obicni su to IDE drajvovi. Ni sam nisam pametan sta uzeti. Kad vidim koliko kostaju izgubim poverenje u kvalitet zapisa bilo koje firme. Bese u nekom softwareu da meri kolicinu suma na snimljenom disku. To bi eventualno bilo merodavno za brzu preporuku...
Asus P8H67-M, i5 3570 4x4GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP Frontier DIVA
Ako su ti stvarno narezali 1000 diskova, sada bilo koji da kupiš, a da nareže 100, i još da nešto i čita u međuvremenu, na konju si. Toliko, otprilike, i koštaju kada ih meriš sa nekadašnjom cenom tih koje imaš... P.S. i moj glas za ŠmugŠmug, iako je glasan i škripav.
CPU: AMD Athlon II 445 GPU: Gigabyte 5870 SOC RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mhz MBO: Gigabyte 770-DS3 PSU: CM GX-550W HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 CPU COOLER: CM V8 HP CASE
:: Mozda nisi video ali covek ima SCSI drajvoe i trazi isto SCSI da ih zamene a ne ATA. Mada ako ne nadje to sto trazi moja preporuka je isto za taj Samsung :: :: i5-2500k Costa Rica @ 4.2Gh :: ASUS Sabertooth P6 :: 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz :: MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC :: 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 :: X-Fi XtremeGame :: Corsair 750W :: Windows 7 Ultimate 6 :: :: :: http://tinyurl.com/cf7wgq :: :: :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: :: :: :: :: ::
Mene najvise interesuje da nadjem rezac koji ima iste kablove - mislim izvucem stari rezac, prikopcam novi i radi. To je jedino sto bih ja sam znao da uradim. Hvala
Daj, čoveče, nije to viša matematika, niti možeš nešto da pogrešiš. I da kupiš SATA rezač postoji samo jedan način da ubodeš SATA kablić i samo jedan način da ubodeš naponski kabl.
Daemon tools drive, ili nero virtual drive, ili alcohol ili neki slican SCSI CD rom drive...
A ako ce da uzme fizicki drive mozda , nek uzme bilo koji najjeftiniji, sve je to isti djavo, sve su to isti rezAA...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: Mozda nisi video ali covek ima SCSI drajvoe i trazi isto SCSI da ih zamene a ne ATA. Mada ako ne nadje to sto trazi moja preporuka je isto za taj Samsung ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.