Malo prelazi budzet.Veoma mala razlika u ceni izmedju 500GB i 1TB.Bilo je reci ovde na forumu da znaju da uvaljuju reparirane, ali ja ne bih znao da ti kazem nesto preciznije o tome sem da dobro pogledas sta kupujes.
Nema vise onih koji valjaju za 8500 din. Ostao samo skart. Od 20 kom. nisam nasao ni jedan da je valjao. Ovi novi SATA III su 11600 din najjeftinij da valja. Jbg. Ostala su samo dva proizvodjaca bez konkurencije i sada hebu narod.
A prosle godine u septembru je 2 TB bio 5600 din.
Kako si napustio svog sina? To je ono što radimo za njih. Volimo ih, štitimo ih, to je ono što se od nas traži...
:: Koji bi HDD preporucio od 2 TB? :: :: :: Šta misliš o SEAGATE, 7200rpm, 64MB, SV35 Series (ST2000VX000 :: :: pozdra :: Devize devize bonda elem :: ::
Kao sto Markovic kaze ja bih uzo omicron pa sta kosta da kosta... Brzi je od SSD-a i na turbomlazni je pogon...
:: Nema vise onih koji valjaju za 8500 din :: Ostao samo skart :: Od 20 kom. nisam nasao ni jedan da je valjao :: Ovi novi SATA III su 11600 din najjeftinij da valja :: Jbg :: Ostala su samo dva proizvodjaca bez konkurencije i sada hebu narod :: :: A prosle godine u septembru je 2 TB bio 5600 din. :: :: Kako si napustio svog sina? To je ono što radimo za njih. Volimo ih, štitimo ih, to je ono što se od nas traži... :: ::
:: Nema vise onih koji valjaju za 8500 din :: Ostao samo skart :: Od 20 kom. nisam nasao ni jedan da je valjao :: Ovi novi SATA III su 11600 din najjeftinij da valja :: Jbg :: Ostala su samo dva proizvodjaca bez konkurencije i sada hebu narod :: :: A prosle godine u septembru je 2 TB bio 5600 din. :: :: Kako si napustio svog sina? To je ono što radimo za njih. Volimo ih, štitimo ih, to je ono što se od nas traži... :: ::
Kiborg Operater i wlada Evga pod ruku pa taman zajedno kod lekara, ne kosta nista a znacice mnogo. Ovom izvade hard disk iz noge nalepe evga nalepnicu i ugrade ga Wladi, i eto spojeno lepo i korisno.
inace neki od ova dva, a te price to nista ne radi ne valja, ma znam ja , to batali, imas garanciju ne sekiraj se...
@shkomi Preporuka je samo za SATA 3 hardove, jer su modeli cak i na 5900 rpm brzi od velike vecine nerepariranih SATA 2 hardova. O dotičnom modelu sve najbolje što se tiče rada. Žao mi je što ranije nisam odgovorio, ali nemam slobodnog vremena u zadnje vrijeme. Nije loš ni model koji je dexter013 preporučio od Hitachi-ja, samo provjeri da li se nalazi na listi onih koji u reparirani. Oprez nije na odmet. Da poslije ne moraš da pričašš, kao određene osobe, da im WD Black krči i šteka, a nije repariran.
@imarkovic
Nema toga više druže :( Sevisiraju se oni koji su izašli iz proizvodnje, a kao što sam naveo u ranijem postu, sata 2 hardove zaobilaziti u širokom luku, jer se ne proizvode, skoro 3 godine, pa je prema tome i preko 95 % reparirano, što se sada prodaje( niko ih nije povukao sa lagera, jer bi ih prodavali kad je bila najviša cijena) i nema adekvatne karakteristike u radu. Da ne govorim da na njih daju 3 mjeseca garancije, a naši topuzi samo daj što je jeftinije, pa ih prodaju sa 2 godine garancije.
@vuk125
Pod hitno po lijekove. Pomažu svim preprodavcima.
@dexter013
Za tebe sam smatrao da si trezven tip. Očigledno sam se prevario. Uživaj u svom svijetu.
Kako si napustio svog sina? To je ono što radimo za njih. Volimo ih, štitimo ih, to je ono što se od nas traži...
:: :: Da poslije ne moraš da pričašš, kao određene osobe, da im WD Black krči i šteka, a nije repariran :: :: @imarkovi :: :: Nema toga više druže :( :: Sevisiraju se oni koji su izašli iz proizvodnje, a kao što sam naveo u ranijem postu, sata 2 hardove zaobilaziti u širokom luku, jer se ne proizvode, skoro 3 godine, pa je prema tome i preko 95 % reparirano, što se sada prodaje( niko ih nije povukao sa lagera, jer bi ih prodavali kad je bila najviša cijena) i nema adekvatne karakteristike u radu. Da ne govorim da na njih daju 3 mjeseca garancije, a naši topuzi samo daj što je jeftinije, pa ih prodaju sa 2 godine garancije :: ::
Kada su presli Samsung i Hitachi u tuce ruke, licence prestaju da vaze :( Zato su mnogi i odustali nakon promjene vlasnicke strukture u navedenim firmama, pa i Omicron ( navodno je prica da su za licencu za nastavak proizvodnje Seagate i WD trazili 320 miliona dolara, sto je sumanuto.
Licno, znam za samo 2 slucaja da su otkazali Omicron HDD-ovi i to oba na 10 000 rpm sa 128 MB cache.
I brate, u pravu si. Nema lista vise na Hitachi-jevim sluzbenim stranicama. Uklonili su liste.
Isto je za Samsung i Omicron . Otisao na stranicu da se logujem, kad ne postoje ti serveri .
Jedino da posalje zahtjev proizvodjacu Hitachi-ju, pa ako mu daju info. I ja se moram snaci, jer opet necu znati sta je uslo preko Izy-ja u Srbiju, a sta normalno( nenormalno koliko lazu odakle stize roba !). Imam neke stare liste iz 2010 godine, poslije nisam ni snimao u excel, jer mi nije trebalo, bilo na sajtu.
Pokusacu da dodjem do lista sto novijih, sigurno ima VP-a, kod kojih su se snimale liste.
ja vidim ovde koliko je sati, ne svidja mi se sto je garancija samo 24 meseca, bezobrazno.. mozda bi to moglo da ukazuje na `R`
:: @imarkovi :: :: Kada su presli Samsung i Hitachi u tuce ruke, licence prestaju da vaze : :: Zato su mnogi i odustali nakon promjene vlasnicke strukture u navedenim firmama, pa i Omicron ( navodno je prica da su za licencu za nastavak proizvodnje Seagate i WD trazili 320 miliona dolara, sto je sumanuto :: :: Licno, znam za samo 2 slucaja da su otkazali Omicron HDD-ovi i to oba na 10 000 rpm sa 128 MB cache :: :: I brate, u pravu si :: Nema lista vise na Hitachi-jevim sluzbenim stranicama :: Uklonili su liste :: :: Isto je za Samsung i Omicron :: Otisao na stranicu da se logujem, kad ne postoje ti serveri :: :: Jedino da posalje zahtjev proizvodjacu Hitachi-ju, pa ako mu daju info :: I ja se moram snaci, jer opet necu znati sta je uslo preko Izy-ja u Srbiju, a sta normalno( nenormalno koliko lazu odakle stize roba !) :: Imam neke stare liste iz 2010 godine, poslije nisam ni snimao u excel, jer mi nije trebalo, bilo na sajtu :: :: :: :: Pokusacu da dodjem do lista sto novijih, sigurno ima VP-a, kod kojih su se snimale liste :: :: :: Kako si napustio svog sina? To je ono što radimo za njih. Volimo ih, štitimo ih, to je ono što se od nas traži... :: ::
:: zasto ih nema vise :: :: to je ovaj disk - http://www.hgst.com/deskstar-7k1000 :: kako da proveri da li je repariran :: :: HDS721050DLE63 :: :: :: :: :: :: Da poslije ne moraš da pričašš, kao određene osobe, da im WD Black krči i šteka, a nije repariran :: :: :: :: @imarkovi :: :: :: :: Nema toga više druže :( :: :: Sevisiraju se oni koji su izašli iz proizvodnje, a kao što sam naveo u ranijem postu, sata 2 hardove zaobilaziti u širokom luku, jer se ne proizvode, skoro 3 godine, pa je prema tome i preko 95 % reparirano, što se sada prodaje( niko ih nije povukao sa lagera, jer bi ih prodavali kad je bila najviša cijena) i nema adekvatne karakteristike u radu. Da ne govorim da na njih daju 3 mjeseca garancije, a naši topuzi samo daj što je jeftinije, pa ih prodaju sa 2 godine garancije :: :: :: ::
@philaemos Ajde, ajde. Svi po malo. Ko da mi nije dosta sto ne stizem da se odmorim, nego me i bockaju na Berzi. :D @Dexter013 Nemam robotsku nogu, nego dio koji mi spaja dva dijela kosti. 1999 godine su mesari htjeli da mi je odrezu, ali hvala ministru Zoranu Stankovicu sto mi je pomogao da odem na operaciju. Covjek koji dugo trpi nepravdu i pokusava da promjeni neke stvari. ddr4 ram i ploca, a ne ddr5, ali ok. NIsam stigao da spavam, a ne da se javim. U zadnje vrijeme ne stizem mnogo stvari tako da ...
Sad sam tek pogledao sta se pisalo posljednjih dana. Pogledao sam sporadicno sta ste pisali o meni. Neka je sramota dexter013,MACHINE i vuk125. Ostali me, vjerovatno, ni ne poznaju, pa ne zelim da komentarisem baljezgarije. Htio sam da podjelim svoja misljenja sa drugima kod nas, kako bih napredovao. Ocigledno, moja dobrota, je protumacena gluposcu. Da, pisem ijekavski, jer sam se trudio da zadržim sve ono što me je krasilo, kao i kada sam dosao iz Bosne( iz Sarajeva). @dexter013 napisao sam 1999 godine, a desilo se 1998 godine. I nemam robotsku nogu, nego imam imlant koji mi je zamjenio dio kosti(vrsta legure, koja mjenja dio kosti, koji mi fali, tj. spaja dva dijela butne kosti, a za misic sam dobio neku ljigavu stvar, koja mi je zamjenila dio misica koji su bili osteceni. Bio u kolicima, uspio da prohodam i da trcim kasnije.
@MACHINE Park LS Drive je naučna ustanova(jedan tip fakulteta u Londonu). Sada se nalazi u sklopu Kingston University London.
U IT industriji od Omicron-a dizajn svojih ploca je klonirao ASUS i Gigashit(platio licencu za konsrukcijski dizajn), koji je jednu serversku plocu cak ostavio i istom, a neko je i naveo, ne znam ko. ASUS je samo dodao svoje ime, jer je i platio licencu za tu serversku plocu i nastavio da je stampa u Kini i Indiji kasnije za druge modele ploca( Gigabyte moze da zahvali Omicronu za dizaj Z68 ploca, jer kreteni nisu bili, niti ce biti ikada u prilici sa svojim strucnjacima da dizajniraju takav proizvod). Link je na Anand tech stranu vodio. Presao sam samo sporadicno preko komentara, koji me pljuvaju, tako da, necu ni da udostojim ih da im odgovorim.
Omicron stranica koju je neko naveo Omicron, kao sistem integrator firmu, kao sto je bio Jugodata, kasnije Com Trade i ostali, nema veze sa stvarnoscu. Omicron je jedina firma bila, koja je pravila sve moguce dijelove u IT industriji u svojim pogonima u Japanu( od delova za mobilne do delova za vojnu industriju, a licencu za npr. dizajn PCB graficke kartice ili maticne su potpisivali oni, koji bi platili licencu na dizajn).
Link prema Omicron serverima nemam, jer vise nisu u funkciji, a firma je zavrsila svoje. ASUS i Gibabyte su pokupili najveci broj inzenjera(postarali su se da propadne) i to je bilo to. Prijatelj Jamamoto Toisiti je jedan od 2 glavna konstrukciona inzenjera iz Omicrona i koji mi je slao inzinjerske primjerke razlicitih kompjuterskih komponenti na kojima je i licno ucestvovao. Moj otac je pomogao njegovom ocu u II svjetskom ratu u logoru i obavezao sina da kad može da mi pomogne na bilo koji način. Kod Japanaca, prijateljstva tog tipa su vjecna i prenose se s koljena na koljeno( ne koleno).
Nisam stizao da se javljam, jer nemam vremena, a ne zato sto ne bi nekoga da udostoji odgovora. Puno posla, malo para, pa sam se dovijao kako da zaradim vise da mogu da platim sve sto moram.
@philaemos
Da nastalo je odavno, ali kad sam pogledao oko 6 sati, sta si napisao o meni, nisi ni zasluzio odgovor.
E da. Zasto nisam slikao? Pa bas me boleo q da slikam.
I zao mi je sto nisam upoznao nebesku vatru - Skyfire-a.
Molio bih admina Misu da obrise moj nalog.
Ispao sam kreten, a i sam sam kriv. Dobar i budala - ISTO.
Ako nisam pokusao da pomognem, nisam ni odmagao. U ono sto se nisam razumio, nisam ni pisao niti se trudio da objasnjavam. Hvala svima, koji su mi pomogli, kao sto su:
-MACHINE, posebno Raic, dexter013 i imarkovic. Sa srecom svima. Uzivajte. Moj posljednji post. Praticu sta se desava, ali kao i Raic, nije moje mjesto vise ovdje.
Nesto si ti debelo pomesao. Ja sam mislio da ti uzmes lekove da ti se ne bi prividjao OMICRON. A mi preprodavci cemo lako. Jbga sta cu moram da prodjam delove nisam tako pametan pa da radim za CERN i NASU kao ti. Da je srece da i ja imam OMICRON plocu sa DDR12 memorijom. Sta da radim...Vidi se da si neki jako zajebam lik iz buducnosti. Ihhh kad bi ja mogao tako biti pametan.
:: @shkom :: Preporuka je samo za SATA 3 hardove, jer su modeli cak i na 5900 rpm brzi od velike vecine nerepariranih SATA 2 hardova :: O dotičnom modelu sve najbolje što se tiče rada :: Žao mi je što ranije nisam odgovorio, ali nemam slobodnog vremena u zadnje vrijeme :: Nije loš ni model koji je dexter013 preporučio od Hitachi-ja, samo provjeri da li se nalazi na listi onih koji u reparirani. Oprez nije na odmet :: Da poslije ne moraš da pričašš, kao određene osobe, da im WD Black krči i šteka, a nije repariran :: :: @imarkovi :: :: Nema toga više druže :( :: Sevisiraju se oni koji su izašli iz proizvodnje, a kao što sam naveo u ranijem postu, sata 2 hardove zaobilaziti u širokom luku, jer se ne proizvode, skoro 3 godine, pa je prema tome i preko 95 % reparirano, što se sada prodaje( niko ih nije povukao sa lagera, jer bi ih prodavali kad je bila najviša cijena) i nema adekvatne karakteristike u radu. Da ne govorim da na njih daju 3 mjeseca garancije, a naši topuzi samo daj što je jeftinije, pa ih prodaju sa 2 godine garancije :: :: @vuk12 :: :: Pod hitno po lijekove. Pomažu svim preprodavcima. :: :: @dexter01 :: :: Za tebe sam smatrao da si trezven tip. Očigledno sam se prevario. Uživaj u svom svijetu :: :: Kako si napustio svog sina? To je ono što radimo za njih. Volimo ih, štitimo ih, to je ono što se od nas traži... ::
ali kad dodjes druze i kazes nesto totalno neverovatno pa onda skroz iskuliras, kao nisi imao vremena, a na drugim temema si uredno redovan , sta ljudi da pomisle , kako da ne okrenu na salu i sprdnju?
Kao kada bi ja sada tvrdio da imam intel ili amd cpu koji radi na 8 ghz i ddr6 plocu u rukama, ali mrzi me da slikam, poslali mi licno da testiram iz fabrike, ali mrzi me da slikam, (sto ti kazes boli me q) pa sam prodao nekom liku a njemu sad treba jos ddr6 rama za nadogradnju.
Ko bi me shvati ozbiljno i ko ne bi okrenuo na salu?
Ja mogu da ti kazem izvini za malo agresivniju salu , ali to je sve, za sprdnju koju si ti sam zapoceo, nikad ti nisam rekao ruznu rec ili spovku.
I nesto ne razumem, stavljas me prvo u kos sa ljudima koji su te strasno uvredili i povredili, a onda me stavljas u kos sa dobrim po tebi ljudima, koji su ti pomogli u nekim situacijama.
To je pokazatelj da cu ja tebi uvek i za dalje da pomognem savetom ili kako god mogu, ali ako kazes nesto smesno ili neozbiljno da cu da okrenem na salu.
Pozdrav i sve najbolje.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Omicron slušalice AKM-5572 od 400e čija su kopija Superlux hd 681
Omicron od 4 TB sto sam nabavljao za 2 banke iz Japana. Diskovi na 15k obrtaja sa internim duplim kesom od po 2x256 MB.
Matična ploča Omicron IP-6878 sa 10 USB 3.0
Omicron Wireless ruter AP CE-8154 - Ovaj model podrzava 500 000 korisnika na jednoj lokaciji sa 8 operatera
Omicron TXR-2414 UTXGA monitor
I vrh u postu od 19.08.2011 - laptop sa 12 jezgri :)
laptop Omicron CPU Intel 8800 na 4.6 GHz sa 12 jezgri MBO Omicron FDA-75 RAM 1x8 GB PC 3200 DDR 4 HDD 64 GB HSD + 3 TB na 10000 rpm VGA AMD 6990 2 GB + Intel HD Ex 5x USB 3.0 HDMI 1.4a+DP 19.5` 1920x1080@120 Hz 3D
Ne znam stvarno kome trebaju ljekovi.... Jedan kolega je pobrojao sta si ti sve piso ovde, i ja sam pogresio ti si ludji nego sto samja mislio. HDD za Japansku banku? Blagi uzas tiha jeza...
:: @shkom :: Preporuka je samo za SATA 3 hardove, jer su modeli cak i na 5900 rpm brzi od velike vecine nerepariranih SATA 2 hardova :: O dotičnom modelu sve najbolje što se tiče rada :: Žao mi je što ranije nisam odgovorio, ali nemam slobodnog vremena u zadnje vrijeme :: Nije loš ni model koji je dexter013 preporučio od Hitachi-ja, samo provjeri da li se nalazi na listi onih koji u reparirani. Oprez nije na odmet :: Da poslije ne moraš da pričašš, kao određene osobe, da im WD Black krči i šteka, a nije repariran :: :: @imarkovi :: :: Nema toga više druže :( :: Sevisiraju se oni koji su izašli iz proizvodnje, a kao što sam naveo u ranijem postu, sata 2 hardove zaobilaziti u širokom luku, jer se ne proizvode, skoro 3 godine, pa je prema tome i preko 95 % reparirano, što se sada prodaje( niko ih nije povukao sa lagera, jer bi ih prodavali kad je bila najviša cijena) i nema adekvatne karakteristike u radu. Da ne govorim da na njih daju 3 mjeseca garancije, a naši topuzi samo daj što je jeftinije, pa ih prodaju sa 2 godine garancije :: :: @vuk12 :: :: Pod hitno po lijekove. Pomažu svim preprodavcima. :: :: @dexter01 :: :: Za tebe sam smatrao da si trezven tip. Očigledno sam se prevario. Uživaj u svom svijetu :: :: Kako si napustio svog sina? To je ono što radimo za njih. Volimo ih, štitimo ih, to je ono što se od nas traži... ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.