Sta se desava u ovoj situaicij - imam recimo plocu koja ima kontroler za RAID i imam 2 diska koja su u mirroru. Ako mi crkne ploca a nabavka duze traje na koji nacin ja mogu da dodjem do mojih podataka? Znaci da iskopiram neka dokumenta? Na sta i kako da zakacim disk da ih vidim?
Da li za RAID treba da imam uvek isti kontroler i iste diskove ili ne?
pretpostavljam da imas SATA RAID1, a ne SAS, SCSi i slicno??? Mislim nije da je bitno u ovom slucaju ali pitam. pretpostavimo da imas SATA RAID1, bez problema mozes da nakacis hard na bilo koji sata port(jedan hard disk), bilo koji hard disk, ne mora da bude isti kontroler
:: Sta se desava u ovoj situaicij - imam recimo plocu koja ima kontroler za RAID i imam 2 diska koja su u mirroru. Ako mi crkne ploca a nabavka duze traje na koji nacin ja mogu da dodjem do mojih podataka? Znaci da iskopiram neka dokumenta? Na sta i kako da zakacim disk da ih vidim :: :: Da li za RAID treba da imam uvek isti kontroler i iste diskove ili ne ::
Znaci crkne mi ploca i ja samo uzmem jedan disk i stavim ga na SATA konektor na nekom drugom racunaru kao single drajv i on ce mi dati da vidim podatke?
Hvala veliko
:: pretpostavljam da imas SATA RAID1, a ne SAS, SCSi i slicno??? Mislim nije da je bitno u ovom slucaju ali pitam :: pretpostavimo da imas SATA RAID1, bez problema mozes da nakacis hard na bilo koji sata port(jedan hard disk), bilo koji hard disk, ne mora da bude isti kontrole :: :: :: :: Sta se desava u ovoj situaicij - imam recimo plocu koja ima kontroler za RAID i imam 2 diska koja su u mirroru. Ako mi crkne ploca a nabavka duze traje na koji nacin ja mogu da dodjem do mojih podataka? Znaci da iskopiram neka dokumenta? Na sta i kako da zakacim disk da ih vidim :: :: :: :: Da li za RAID treba da imam uvek isti kontroler i iste diskove ili ne :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.