Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Windows 7/64 ne vidi DVD rezac Nec 3540A ???
STRANA 1 OD 1
desha66 Windows 7/64 ne vidi DVD rezac Nec 3540A ??? 19.06.2012. 23:51 T46306

status: user
broj poruka: 400
....posle upotrebe Demona,odnosno unmounta drajvova Win vise ne vidi rezac. Nema ga ni u Device menageru ni u Computer-u.Rezac naoko radi,otvara i zatvara vrata i to je sve.Probao sam da zamenim ide kabl ali sve je isto. Zanimljivo je da ga Bios ladno vidi i sasvim normalno se bootuje...i.... ne razumem sta se tu desava. Dos ga vidi i komunicira sa njim a Windows nece??? Kao da nema drajver za njega,kako je mogao da ispari? A bas mi se ne reinstalira Win! i jos zanimljivije je da sam ubacio imidz diska koji sam ranije imao,znaci trebalo bi da imam cist i funkcionalan Windows( zato valjda i sluzi,da te resi muke ponovnog instaliranja...),a on se ponasa isto??? Neka ideja ? Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Probaj da U POTPUNOSTI uklonis DT, ukljucujuci i SPTD (na linku je uputstvo) 20.06.2012. 00:33 #426070

broj poruka: 10999
http://goo.gl/GBfSj

Restart. Zatim reinstalisi drajvere za maticnu plocu, odnosno ATA(PI) drajver, ako postoji kao posebna stavka (po vec ustaljenom obicaju, kolege na Forumu ne daju potrebne podatke - maticna ploca, procesor... a traze pomoc, pa zamaraju potrebom da se postavljaju pitanja i podpitanja. Na zalost, nisi izuzetak).

Miskonius Koja ploca? Sistem? 20.06.2012. 17:08 #426166

broj poruka: 4420
Jel ploca ima najnoviji BIOS?

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

gilopile 20.06.2012. 17:26 #426169

broj poruka: 9459
Ih torto, pa sta i kad ti kaze model ploce i procesora, mislis da ces na osnovu tih podataka znati zasto je zabagovao ATA kontroler u Win-u? :)

Pokusaj u device m. da uninstalises IDE/ATA kontroler i restartuj, pa ako se ne pojavi, ondak je nesto Daemon shebao, najverovatnije registry value za taj drajv.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

tortojed Vidi, Gilopilence, meni je to BITNO. NIJE isti postupak ako se radi o 20.06.2012. 19:52 #426206

broj poruka: 10999
novijim plocama sa Intel-ovim chipset-om (tu ide jednostavna reinstalacija intel .inf-a) a kada je rec o AMD-u, stvar moze i drukcije da se (mozda) resi. Jos vece su razlike kada se radi o BAJATOM hardveru (ploce sa VIA chipset-ovima za Intel-a i AMD-a, iz vremena 4in1)...

desha66 ...he,he. 20.06.2012. 20:38 #426217

broj poruka: 400
...voli Torta da lupa packe,nema veze..smatrao sam to ne bitnim al evo:
C2Duo E 6300- 1860 mhz
P5B-E...775 cipset...
5750, 512 mb
...ono, nije da nije matoro,recimo nekih 5 godina,ali je sve radilo ko sat i nikad nisam imao problem sa demonom.
Probao sam ono sto je preporucio Torta i ne pomaze,na kraju je pao reinstal Win-a i sad sve normalno vidi. Cak nisam nikad ni stavljao drugi drajver za cipset nego onaj sto 7-ca instalira,nije bilo problema. Bios je flesovan...tako da jbg. Ono zbog cega sam idalje u rebusu je sto mi ni imidz diska nije pomogao??? Pa za koji q... sluzi onda? Pregazio je stari Win ubacio novi i nista,dobio sam samo vise mesta na HD i nista drugo,problem sa rezacem je ostao. Hvala svima.
gilopile ... 20.06.2012. 21:30 #426227

broj poruka: 9459
Dobro tortovljev, bar ja kontam da je to sve isto, odnosno sam uzrok nestanka drajva je problem, a ne vidim razliku i kako pomoci ako se radi o drugom chipset-u/kontroleru. Jednostavno mu je daemon obrisao drajv iz reg baze misleci da je jedan od njegovih, radilo se o ATI, VIA ili INTEL, sve jedno. Pretpostavka, naravno.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs