Pozdrav svima! Imam problem sa zaglavljenim vratancima dvd rezaca, model je Sony Nec optiarc ad-7200s, otvorio sam ga i video da magnet koci vracanje vratanca unutar uredjaja. Mislim da je do blokade doslo zbog nemogucnosti da se vratanca otvore do kraja, zbog kreveta koji se rasklapa pred spavanje :), koji je blokirao mehanizam ocigledno, a dvd rezac je vratanca otvorio kad nije trebalo, iz ko zna kog razloga i ja nisam bio prisutan u tom trenutku nazalost. Gumica je u redu, zanima me da li se isplati popravljati ili ne?
Nov dvd rw košta 15€. Soni optiark je inače krndelj od optike (sada već star više godina) tako da je definitivno najbolje rešenje kupovina novog, bilo kog proizvođača.
rasturi ga sam i probaj da ga namestiš.Ako si mislio na servis-ne isplati ti se ni da izlaziš iz kuće za takve stvari a kamoli da odeš do servisa gde će samo konstatovanje kvara i eventualna popravka prevazići cenu novog rezača.
Nije mi jasno sta se moglo shebati osim gumice i eventualno motora koji pokrece vrata? Ne moze podizac lasera da `preskoci` ako vrata nisu komplet izvucena...
U svakom slucaju, rasklopi i vidi sta tacno zeza. Ako je laser ok i ako dobro cita diskove/reze itekako se isplati popravljati, bar ja ne bih bacao 15E, jer bih ga sredio za 5min:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
prezubio je 100%, kad ga otvaras vratanca moraju da budu otvorena(izbacena), koristi spajalicu koja ide u rupicu napred kada pritisnes vratanca izadju, kad ga otvoris imas polugice sa strane vratanca koje kada pritisnes vratanca izadju napolje, namesti gumicu koja sluzi da vrata idu napred-nazad, ocisti je alkoholom i vatom jer su sigurno prljava, pa namesti nazad vrata kako su bila, ne guraj ih skroz vec na kraju kada sklopis nazad rezac.. ili kupi novi..
:: Pozdrav svima! Imam problem sa zaglavljenim vratancima dvd rezaca, model je Sony Nec optiarc ad-7200s, :: otvorio sam ga i video da magnet koci vracanje vratanca unutar uredjaja. Mislim da je do blokade doslo zbog nemogucnosti da se vratanca otvore do kraja, zbog kreveta koji se rasklapa pred spavanje :), koji je blokirao mehanizam ocigledno, a dvd rezac je vratanca otvorio kad nije trebalo, iz ko zna kog razloga i ja nisam bio prisutan u tom trenutku nazalost. Gumica je u redu, zanima me da li se isplati popravljati ili ne? :: ::
Jbt, koji tebi treba još razlog da ga raskopaš??? Gde su ti muško-majmunski geni? Ja bogami nisam čekao tako neke događaje (zaključivši da se kod mene skoro nikada neće dogoditi) pa da raskopam i razgledam unutrašnjost čitača i rezača, i to u vreme kada je rezač koštao 250DM iliti sadašnjih 125€, ali, bogami, sadašnjih 250€ koliko je inflacija obezvredila EUrome... dovoljno je bilo da neka budaletina u tips&trics iz sveta kompjutera ili COM-a napiše kako treba redovno da se čisti sočivo optičkih drajvova, pa da ja stvarno proverim da nije i moje `zamaglilo` od prašine i smoga.... Poslušaj savet odozgo, post pre mog, trebalo bi da malim nasiljem ili pri potpunom izvlačenju ili pri guranju kod zatvaranja, da ga ponovnim prezubljivanjem vratiš u pravi položaj, ako baš neće tj. preti da nešto pukne, kada rasklopiš, nakrivi vratanca na gore ili dole pri guranju, tako da hvata tek trećinu plastičnih zubaca mehanizma, lakše će da prezubi i neće pući (tako si i u originalu do ovoga doveo).
Hvala na savetima, plastika je izdrzljivija nego sto sam mislio, konstantno je bilo blokirano koliko god pomerao vratanca i namestao zupcanik, na kraju sam silom uspeo da ih otkocim, kad sam se vec pozdravio sa uredjajem.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.