Druze, ja DVD citace, rezace, ni nemam u kompjuteru... Probaj neki citav muzicki CD da ubacis, prosto zvuci nemoguce da nece da ocita nijedan CD. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: :: Pazario ga pre neki dan.Stare narezane DVD-ove cita bez problema,ali CD-ove nece.Jel`imao neko slican problem?OS-Win 7 Ultimate 64bit
Potreban je podatak da li je te `stare` narezane cd-a u stanju da očita bilo koji drugi čitač, jer, ako nije.. džabana ti je i ovaj novi... I, da, obično je obratno, prvo rikne dvd deo u smislu pravilnog narezivanja i mogućnosti čitanja pa onda tek cd, osim u slučajevima kada to rikne odjedanput. Ovo je kanda malkice strange.
Budale veruju u sreću.
:: :: Pazario ga pre neki dan.Stare narezane DVD-ove cita bez problema,ali CD-ove nece.Jel`imao neko slican problem?OS-Win 7 Ultimate 64bit
Instalirao Windows 7 Manager,odradio sa njim optimizaciju,ciscenje reg.,defragmentaciju iste i ostalo po redu sto mi je ponudio,i gle cuda:Samsung DVD cita sve narezane CD-ove redom(nije me mrzelo da ubacim ponovo 20-i kusur komada).Kakve veze ovo ima jedno sa drugim.to verovatno ni BilGates ne zna,uglavnom sada radi!E sad kod drugara isti problem sa LiteOn DVD rezacem bio kao kod mene,iste CD(moje..)nece da cita,a DVD hoce,tako da mi pada na pamet ovako nesto(neki TuneUp,posto on ima XP instaliran)ali ponavljam,kakvo je to ludilo mozga da govno proradi posle nekog programcica?????
Jedino sta sam radio posle Windows7 Managera je sladece:probao u BIOS-u da prebacim SATA mod sa IDE na AHCI,Win nije hteo da startuje,ponovo reset ivratio AHCI na IDE.Ali kakve i to veze ima...Usput,da li bih dobio nesto u performansama HDD-a(Seagate Baracuda 320GB,sataII-MB MSI H61 P-22(B3),G530,8GB Exeleram 1333MHZ)kada bi mi radio u pomenutom AHCI modu?Koliko sam video,potrbna je clean intalacija Windowsa(prethodno podesiti u BIOS-u na AHCI),bar prema iskustvima drugih,mada moze i posle -http://goo.gl/9m1SK.Imam Intelove AHCI drajvere,samo kako da ih ponudim Widowsu tokom instalacije(na USB FDD mozda?)
Polako, kolega, polako - mnogo si se zaleteo. Jesi li cuo vic o 2...
16.06.2012. 15:56
status: user broj poruka: 10999
bika (starom i mladom) koji su, stojeci na brdu, posmatrali stado krava u dolini?
Prvo: TO tek veze nema sa problemom koji si opisao (citanje CD-ova) Drugo: nemoj ubacivati drajver naknadno - pokazalo se nesigurnim. Ako ti je bas stalo, reinstalisi sistem... Trece: nije to nikakvo ludilo mozga niti gowno - ko zna sta je sve bilo ostalo u redzistriju od nekog prethodnog uredjaja (ako je ranije bio prisutan neki drugi DVD rezac). Osim toga, u ovakvom slucaju pomaze i reinstall drajvera za maticnu plocu... Mnogo pametniji zahvat od ``prebacivanja`` na AHCI mode...
inace potpuno nov komp,sklopljen od ganc novih komponenti pre samo nekoliko dana,prvo instaliranje OS-a na njega,drajveri instalirani u startu nisu updejtovani,nikakvih problema tokom instalacije,naprotiv.E sad,najcudnije mi je potpuno isti simptomi na drugom DVD-RW(LiteOn)kupljenom skoro,ubacenom u drugi komp sa XP SP3.Morao sam da mu instaliram XP sa USB-a.Ovakvih problema i nisam imao sa starijim(PATA)rezacima,al dobro,vazno je da sada radi....
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.