ja sam najveci retard i debil na svetu ovome :D uspeo sam da polomim tj odlemim i iscupam usb 3.0 konektor sa prenosivog hard diska.
u pitanju je A-DATA Nobility NH01,
znate li da li to mogu da odnesem na servis da se zalemi, i kako da ga otvorim da prebacim neke podatke pre servisa, nigde ne vidim ni jedan sraf. cak ni ispod nalepnice :S
Pa nemaš brige, unutra je ionako regularni SATA HDD. Samo je pitanje kako ćeš da dodješ do njega. Imaš da kupiš druga kućišta, samo ne znam da li ćeš USB 3.0 naći. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Pod uslovom da ga nisi spalio kontroler i osteto nesto, kupi lemilicu u Tehnotroniku, pozovi Cibulu da ti da moj broj i sredicemo to. Ako konektor nije ostecen, onda nije problem, ali ako jeste, onda ces ga morati kupiti za 3e u Pinu Pomoli se da nije kontroler stradao. Imas sa strana plasticne kontakte koji se samo prebace na gornji poklopac i to se rastavlja na sastavima, kao ko d mobilnog. Kako si napustio svog sina? To je ono što radimo za njih. Volimo ih, štitimo ih, to je ono što se od nas traži...
ja sam to lemio sam sa ersa lemilicom, ali ne znam bas da li bi mogao taj micro usb 3.0 da zalemim, mnogo je tanan, nosi kod servispc-a, zavrsice ti
:: ja sam najveci retard i debil na svetu ovome : :: uspeo sam da polomim tj odlemim i iscupam usb 3.0 konektor sa prenosivog hard diska :: :: u pitanju je A-DATA Nobility NH01, :: :: znate li da li to mogu da odnesem na servis da se zalemi, i kako da ga otvorim da prebacim neke podatke pre servisa, nigde ne vidim ni jedan sraf. cak ni ispod nalepnice : :: :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pro
polomio sam konektor dok je hdd bio iskljucen, valjda se tako ne moze spaliti kontroler..
kako da ga otvorim? sa donje ili gornje strane? nece u pm. probavao sam.. bojim se da ga ne polomim i ostetim... dal ce mi priznati garanciju? jer je pod garancijom jos uvek xD
Ako je bio iskljucen, ondak sigurno nije kontroler odapeo. Garancija ni pod razno ne obuhvata fizicka ostecenja...jbg, odnesi nekom da ti to sredi, ne pokusavaj sam da lemis ako nemas iskustva sa elektronikom...U biti, ako nije ostecena stampa ili neka od komponenti, dace se okrpiti bez problema, u protivnom, bice cupavo ali izvodljivo.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
ma samo sam povukao kablic i konektor odpao, nisam maljem udarao po hdd-u:P nego problem je sto ne mogu da ga otvorim da bi ga odneo negde na lemljenje, niko ne zna da ga otvori :DD
sjebi ga srafcigerom, ne vredi, to je zaptiveno plasticnim zabicama, i dodatno lepljeno da se ne bi klimalo i krckalo, ako otvaras sa srafcigerom polomices zabice sve do jedne i ostavices tragove, nema sanse da ga otvoris bez tragova, to zaboravi, mozes da probas nekom plasticnom karticom, ali svakako moras da zapocnes srafcigerom
:: ma samo sam povukao kablic i konektor odpao, nisam maljem udarao po hdd-u: :: nego problem je sto ne mogu da ga otvorim da bi ga odneo negde na lemljenje, niko ne zna da ga otvori :D :: :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Otvorio sam ga mucno, bila su 2 srafa sakrivena ispod ogledala koje je lepljenjo, deo ogledala sam morao da polomim da bi odsrafio jedan srav a drugi sraf nisam ni dirao, sve je vezano limom koji je topljenom plastikom vezan za obe strane, bilo je cupavo uspeo sam da izvucem hdd i konektor samo jos da najdem nekog ko ce to da umeti da zalemi :S
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.