Umesto njega onako ocajnicki ubacim Wd caviar blue 320 gb koji je crkao /ili davao takve simptome/ u sinovljevom kompu i stajao mi u kutiji oko godinu dana. Digne sistem /xp sp3/ bez problema, instalira drajvere, formatiram D koji je ostao neformatiran i, da ne ureknem, evo vec nedelju dana pegla kao da nista nije bilo.
pitanje- kojim alatom da proverim integritet tog diska a da nije hdd regenerator ili slicno, znaci da ne drlja satima po disku, ne bih da ga mucim, ako ima nesto brze /imam hiren cd/?
HD Tune je bolji od Sentinela za čitanje SMART. Svaki parametar je objašnjen i ako nešto nije u redu, predloži vam moguće uzroke, posledice i rešenja problema.
Moze i Speedfan - u odeljku za HDD postoje i dva `vu-metra` (peak-metra)
13.06.2012. 14:46
status: user broj poruka: 10999
koji ti daju najbrzi i najglobalniji prikaz stanja (health i performance). Ako (gledajuci s desna na levo) ``fali`` vise od tri kvadratica, zivotu diska se blizi kraj...
Po meni djubre obicno , u par navrata mi je pokazivao katastrofalno stanje HDD- a. Diskovi rade godinama bez i jednog problema. Potpuno ispravni ?
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: ja volim da praktikujem ovaj hdtune pro jer ima portable, samo 1 exe fajl i to je sv :: :: :: :: :: :: + 1 :: :: pokazuje smart bed sektore temperaturu iz windovs :: :: :: ::
hdtune ili sentinel? nikad cuo za to sto pricas ni za jedan ni za drugi sw..
:: Po meni djubre obicno , u par navrata mi je pokazivao katastrofalno stanje HDD- a. :: Diskovi rade godinama bez i jednog problema. Potpuno ispravni :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: ja volim da praktikujem ovaj hdtune pro jer ima portable, samo 1 exe fajl i to je sv :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: + 1 :: :: :: pokazuje smart bed sektore temperaturu iz windovs :: :: :: :: :: ::
HDSentinel Evo Turbo Force-u crkava za devet sati, vec godinu ipo dana :) A hdd radi najnormalnije
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: hdtune ili sentinel :: nikad cuo za to sto pricas ni za jedan ni za drugi sw. :: :: :: :: Po meni djubre obicno , u par navrata mi je pokazivao katastrofalno stanje HDD- a. :: :: Diskovi rade godinama bez i jednog problema. Potpuno ispravni :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: :: :: ja volim da praktikujem ovaj hdtune pro jer ima portable, samo 1 exe fajl i to je sv :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: + 1 :: :: :: :: pokazuje smart bed sektore temperaturu iz windovs :: :: :: :: :: :: :: ::
a to, pa to uopste nije merodavno, ne postoji alatka koja moze precizno da ti kaze kad ce hard da crkne, to je nebuloza..
:: HDSentine :: Evo Turbo Force-u crkava za devet sati, vec godinu ipo dana : :: A hdd radi najnormalnij :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: hdtune ili sentinel :: :: nikad cuo za to sto pricas ni za jedan ni za drugi sw. :: :: :: :: :: :: :: Po meni djubre obicno , u par navrata mi je pokazivao katastrofalno stanje HDD- a. :: :: :: Diskovi rade godinama bez i jednog problema. Potpuno ispravni :: :: :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: :: :: :: :: ja volim da praktikujem ovaj hdtune pro jer ima portable, samo 1 exe fajl i to je sv :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: + 1 :: :: :: :: :: pokazuje smart bed sektore temperaturu iz windovs :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
@TurboForce Zamjeni kabl. Inače, takve podatke sam znao da dobijem sa HDD-om i za par dana, kada je bio neispravan sata kabl, ali nigdje kod tebe ne vidim bad sektora ili relocated na HDD-u. To se ti malo igrao sa fast SATA removerom. Priznaj , pa tovariš manje neupućene .
Inače, HDD Sentinel i HD Tune Pro su najpoznatiji u detekciji. Ali kad će stvarno crći, ništa ne može tačno da kaže, samo da proceni na osnovu parametara.
Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D
Na zalost i pre sam menjao sata kablove pa i juce sam zamenio i opet ista prica. Ne secam se da sam se igrao sa fast SATA removerom, windows je skoro instaliran a bios sam flesovo pre mesec dana, tako da ipak ostaje da je hdd iz fabrike stigo sa greskama. Probacu sa seatools da vratim hdd na fabricko stanje.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.