Posle 15-ak dana cekanja na zamenu Mushkin SSD-a koji je bio po drugi put problematican konacno sam dobio u zamenu Intel SSD 330 60gb i imam samo reci hvale kako sada sve radi kako treba sistem dignut za par sekundi,sistem se jako zivo ponasa...Ko bude razmisljao o kupovini SSD-a definitivno Intel 330 je preporuka za ovaj novac a Mushkin chronos-a zaobidjite u sirokom luku jer je gori od HDD-a!!
Jos jedno pitanje u HDD sentinel-u mi prikazuje da je SSD radio 1700dana!!! a tek radi max 10 dana pa da pitam dal je neko drugi imao slicnih iskustava sa ovim??
@MaliAbner - -testirao sam ga samo da vidim kako je kod ostalih i nista vise...meni je bitno da ono sto mi je trebalo u ovom slucaju da se SSD ponasa bolje od HDD-a a to je tek sa Intel-om krenulo kako treba dok sam sa mushkinom imao samo problema nikakvi testovi rezovi obaranje rekorda me ne zanima...hvala.)
@Srdjanc - -bas naprotiv po crystal mark-u i ASSD-u bolji je AMD kontroler ali u HD Tune-u mnogo je bolja kriva kod ASmedia-e s toga pitam koji je bolji kontroler i na cemu ga ostaviti...u radu preko oba je sve isto samo je mala razlika da kazemo u testovima
@MadCatz - -kad stignes okaci .)koliko su bolji rezovi ne bi trebalo da su nesto preterano
Hvala svima do sada al i dalje mi nije jasan HDD sentinel :D
AMD A8 3870K@3.0Ghz@TT Frio OCK ASUS F1A75-V PRO 2x4GB DDR3 1600Mhz Exceleram E30122B ATI HD6550 Fractal Design Define R3@Seasonic 520GM Intel 330 60GB,2x2TB WD Green Xonar DX Altec Lansing FX4021 2.1 Logitech MX Performanse
@imarkovic - -hvala na cestitkama na tom i jeste portu trenutno.)
AMD A8 3870K@3.0Ghz@TT Frio OCK ASUS F1A75-V PRO 2x4GB DDR3 1600Mhz Exceleram E30122B ATI HD6550 Fractal Design Define R3@Seasonic 520GM Intel 330 60GB,2x2TB WD Green Xonar DX Altec Lansing FX4021 2.1 Logitech MX Performanse
:: cestitam: :: stavi ga na ovaj port: AMD A75 FCH (Hudson D3) chipset : 6 x SATA 6Gb/s port(s), gra :: :: @MadCatz, covek nema intel vec AMD plocu, nadam se da ces da se vratis sa nekom novom komponenticom koju cemo jedva docekati da pogledamo(gigalow) : :: :: ::
Ja sam odabrao moj vec Force GT 120GB. Ali sta vredi kada ga AMD ne moze iskoristiti uopste. Red je Dominator GT, Red je Force GT, Red su ventilatori i Red, crni je sleeve, crna je EVGA, crveni slotovi, crno crvena classified. RED or DEAD.
:: Jos jedno pitanje u HDD sentinel-u mi prikazuje da je SSD radio 1700dana!!! a tek radi max 10 dana pa da pitam dal je neko drugi imao slicnih iskustava sa ovim? ::
Mnoge stvari oko S.M.A.R.T. tehnologije nisu standardizvone pa verovatno ni to. Proizvođač diska da neku brojku, ali kod jednog je to sekunda, kod drugog dan, kod trećeg godina :) Možeš da isprobaš još neki program za očitavanje S.M.A.R.T. parametara, najbolje ako ima nešto što preporučuje intel. poz
meni je to malo smesno, dajte ljudi nije valjda da stvarno mislite da ce vam pokazati programi tog tipa tacan datum koliko je ostalo.. i onda odbrojava dane i bye bye.. opusti se i uzivaj
:: :: Jos jedno pitanje u HDD sentinel-u mi prikazuje da je SSD radio 1700dana!!! a tek radi max 10 dana pa da pitam dal je neko drugi imao slicnih iskustava sa ovim? :: :: :: :: Mnoge stvari oko S.M.A.R.T. tehnologije nisu standardizvone pa verovatno ni to. Proizvođač diska da neku brojku, ali kod jednog je to sekunda, kod drugog dan, kod trećeg godina :) Možeš da isprobaš još neki program za očitavanje S.M.A.R.T. parametara, najbolje ako ima nešto što preporučuje intel. poz
Pa sve radi bolje na Intel platformi, AMD nas sputava u novim tehnologijama. Ja da stavim sada Force GT radice na 320/200 ili250. A na Intelu radi 550/500. Zato su i mene savetovale budale da uzmem neki od 300/250 brzine jel necu videti razliku. Pa posle za Intel ponovo da uzimam.
pa naravno da rade bolje, doduse ja nisam ni video kako radi na AMD-u..
:: Cestitam. :: :: P.S.Mozda ce smesno zvucati ali bolje rade na Intel platformi,mislim uopsteno na SSD diskove. :: :: U svakom slucaju nek te sluzi i uzivaj u blagodetima SSD-a :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.