U računaru imam dva HDD (250 i 320 GB) od 7200rpm. Nedavno kada sam instalirao WIN 7, tačnije preformatirao C particiju, dešava se sledeće. Sa Sekundarnog HDD na kome naravno nije sistem, vrlo cesto se cuje onaj zvuk kao da se gasi HDD, tj. ide u stand by mode. Kada pozovem nešto sa tog HDD treba mu vremena dok se probudi i procita informaciju.
Postoji li neki razlog zbog cega se ovo desava i kako otkloniti ovu anomaliju?
Podesi power opcije, Control Panel\All Control Panel Items\Power Options\Edit Plan Settings, change advanced power settings/hard disks/turn off hard disks after/never.
glupi windows 7, po default-u mu je SVe podeseno da ide u stand-by, pre neki dan sam u veratu instalirao sedmicu i konfigurisao staticku adresu da bih pristupao i zaboravih da iskljucim standby(jer je po defaultu naravno ukljucen), desktop ode u standby i naravno ne mogu da mu pristupim iz firme... u svim prethodnim windows-ima, kao i serverima to ne postoji nego samo u sedmici, onaj ko je to promenio je stvarno jako bistar..
:: Podesi power opcije, Control Panel\All Control Panel Items\Power Options\Edit Plan Settings, change advanced power settings/hard disks/turn off hard disks after/never :: :: ::
da ali normalna stvar, kada instaliras xp, laptop se automatski optimizuje za power-save, promeni ti vrednosti prema laptopu ako si primetio, a W7 je na svakom PC-u isti (mislim na standby)
:: To su hteli da pomognu retardiranim korisnicima lap topova da im stede baterije.. :: Njima je to verovatno super :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Ok. Pretpostavio sam da je nesto sa power opcijama ali nisam znao da je to po defaultu za win7. Srediću to kada dodjem kući.
Još jedno pitanje u vezi PC na poslu. Počeo je da radi užasno sporo. Jedan memorijski modul mu je riknuo (tačnije kad njega izvadim sve radi normalno, nije proban u drugoj mašini). Formatirao sa win xp i desava se sledece. Sve dok ne udjem na net PC radi normalno. Čim krenem sa netom, a tamo sa m veci deo radnog vremena, toliko drlja po HDD i radi sve sporije da me to užasava. Pr. Treba mu 5s da otvori običan kalkulator!!! Ima li neko ideja šta može da bude?
:: glupi windows 7, po default-u mu je SVe podeseno da ide u stand-by, pre neki dan sam u veratu instalirao sedmicu i konfigurisao staticku adresu da bih pristupao i zaboravih da iskljucim standby(jer je po defaultu naravno ukljucen), desktop ode u standby i naravno ne mogu da mu pristupim iz firme... u svim prethodnim windows-ima, kao i serverima to ne postoji nego samo u sedmici, onaj ko je to promenio je stvarno jako bistar. :: :: :: :: Podesi power opcije, Control Panel\All Control Panel Items\Power Options\Edit Plan Settings, change advanced power settings/hard disks/turn off hard disks after/never :: :: :: :: :: ::
pa memorija je problem, morad da mu turis vise memorije, sad pretpostavljam da ima 256mb, znas sta je to, smrt za hard disk
:: :: Ok. Pretpostavio sam da je nesto sa power opcijama ali nisam znao da je to po defaultu za win7. Srediću to kada dodjem kući. :: :: Još jedno pitanje u vezi PC na poslu. Počeo je da radi užasno sporo. Jedan memorijski modul mu je riknuo (tačnije kad njega izvadim sve radi normalno, nije proban u drugoj mašini). Formatirao sa win xp i desava se sledece. Sve dok ne udjem na net PC radi normalno. Čim krenem sa netom, a tamo sa m veci deo radnog vremena, toliko drlja po HDD i radi sve sporije da me to užasava. Pr. Treba mu 5s da otvori običan kalkulator!!! Ima li neko ideja šta može da bude :: :: :: glupi windows 7, po default-u mu je SVe podeseno da ide u stand-by, pre neki dan sam u veratu instalirao sedmicu i konfigurisao staticku adresu da bih pristupao i zaboravih da iskljucim standby(jer je po defaultu naravno ukljucen), desktop ode u standby i naravno ne mogu da mu pristupim iz firme... u svim prethodnim windows-ima, kao i serverima to ne postoji nego samo u sedmici, onaj ko je to promenio je stvarno jako bistar. :: :: :: :: :: :: :: Podesi power opcije, Control Panel\All Control Panel Items\Power Options\Edit Plan Settings, change advanced power settings/hard disks/turn off hard disks after/never :: :: :: :: :: :: :: :: ::
To je Dell mašina koja je došla sa 512 rama. Pošto je u njemu Prescott procesor, one su sasvim lepo radile. Ja sam stavio još 512 i to je sad izgleda crklo, tacnije ne trpi je vise. Ova boljka se nije javljala ranije dok sam imao samo 512 rama, a sad odjednom kao da imam 256 :(
:: :: To je Dell mašina koja je došla sa 512 rama. Pošto je u njemu Prescott procesor, one su sasvim lepo radile. Ja sam stavio još 512 i to je sad izgleda crklo, tacnije ne trpi je vise. Ova boljka se nije javljala ranije dok sam imao samo 512 rama, a sad odjednom kao da imam 256 : :: ::
Ja bih stavio više. Intenet nije što je bio, stranice i scriptovi nisu što su bili, browseri nisu što su bili, flash nije... Baš sad mi se firefox, sa svojim flash pluginom, raširio na 350MB, a samo 4 taba otvorena, filtrirani flashovi i slike, šta dalje da pričam.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.