Uzeo sam polovan HDD Maxtor 40GB Juce sam ga stavio u komp kao Slave, komp ga je prepoznao, na njemu je bio neki Win pa sam isao desni klik na njega i format da obrisem to sa njega. Posle formatiranja je bilo sve ok i nisam imao nista na njemu. Danas sam ga stavio kao Master i krenuo sam da instaliram Win7 HomePremium, u toku instalacije kad mi je ponudio da odaberem particiju na koju da instaliram Win ja sam odabrao njega (ceo HDD mi je jedna particija, tako sam ga kupio) i ponovo sam hteo da ga formatiram medjutim izbacio mi je gresku da je formatiranje neuspesno. Probao sam ponovo i opet isto. Odustao sam, stavio sam ga opet kao Slave i sa drugog HDD-a sam podigao Win koji mi je vec bio instaliran i koji inace koristim, Otvorio sam MyComputer, imam ga kao Local Disc D ali kad stavim kursor na njega nista mi pokazuje. Desni klik na njega ne reaguje a kad idem dvoklik onda mi kaze da Disk nije formatiran, da li ocu? Ja prihvatim sve namestim kako treba, stisnem start kad ono nista. Pustio sam ga pola sata tako i opet nista! Restartovao sam komp, ubacio Disk HirensBoot 10.5, pokrenuo HD Tune i Error Scan. Odma na pocetku (prva ona kockica) mi je pronasao los sektor pa par dobrih i onda mi se restartovao komp. Opet sam ga pokrenuo i sad sam sacuvao jedan log pa ako moze nek mi neko objasni sta to znaci.
Nemo bas u kantu, pokupi loot sa njega, uzmi srafciger otvori ga i ostavi ga na polici kao eksponat, mnogo ljudi nije videlo kako HDD izgleda iznutra.Mozes motore da iskoristis ako znas elektroniku, ideali su za masine za tetoviranje. :)
Kad 7-ica kaže hard disk ne valja, definitivno je za kantu...pogotovo ti stariji Maxtor-i
:: burazeru a da mu mozda nije demolirao MBR :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
Jok ni to nece da mu pomogne, disk je mrtav, tj. poceo je da se kruni, moze jedino da ga iskoristi tako sto ce da ga isece, tj delovi gde su bad sektori da ostavi neformatirane.Znaci od 40gb da ostavi 20gb, stim sto mora da locira u kom delu HDD su bad sktori, ako su grupisani super al ako su svuda po HDD moze jedan od ponudjenih predloga.
Nulovanje HDD moze samo da mu poveca bad sektore i damu ih prikaze kao dobre al cim hdd pocne da pise po njima dolazi do problema.
Ovo secenje hdd moze da radi na kratke staze, jer cim pocne da prijavljuje bad sektore gotov je.
:: uymi neki stariji hirens i formatiraj ga na fabricki 0 faj :: to imas na last xp otvoris hirens yatim hard dis tools,wd ::
Ne vredi formatiranje za taj disk,ja sam probao u powermax-u write zero format,drljao ga celu noc i nista pa u hdd regeneratoru,jednostavno je djubre od harda,baci ga na limundo kao neispitan,poslala ti baba iz Austrije koja valja hardove
Ja sam slima 8-icu od 30 gb kupio cim se pojavio i poslednjih par godina ga vucem za prenos podataka sto u usb reku ili ga kacim direktno na ide granu skoro je i sedmica bila na njemu i do sada nemam primedbe nego reci hvale mada dosta 40-ica vidim crknutih mozda ima problema sa tim kapacitetom?
Maxtor slim je najgori produkt ikada od strane Maxtor-a, greje se i crkavali su masovno
:: :: :: :: Ja sam slima 8-icu od 30 gb kupio cim se pojavio i poslednjih par godina ga vucem za prenos podataka sto u usb reku ili ga kacim direktno na ide granu skoro je i sedmica bila na njemu i do sada nemam primedbe nego reci hvale mada dosta 40-ica vidim crknutih mozda ima problema sa tim kapacitetom ::
Zavrsice na limundu, stavi bar posteno POKVAREN , nemoj da stavis neispitan...
Svako ko ima bar malo mozga cim vidi neispitan hard ce da skapira da je pokvaren, ali ima ljudi koji se ne razumeju pa ce da pomisle 50-50% su mi sanse da taj hard radi.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Sta je sa vama!? Ko je napisao da cu ga staviti kao neispitanog? Normalna stvar je da cu napisati da je neispravan! Pa nisam ja klinac da se zaje....m! Svasta od vas! Icice u paru sa jos jednim Seagate od 40GB sa tri losa sektora za 10 kinti pa ko oce nek licitira! Vidim da ih kupuju neispravne, neznam sta ce im to ali nema veze!
Niko nije rekao da si izjavio da ces da ga stavis kao neispitanog, rekli smo samo da ga stavis kao pokvarenog.
A to smo svi rekli jer si izjavio - tamo je kupljen, tamo ce i da ode - posto si ga verovatno ti kupio kao NEISPITANOG, pa da ne bude tamo kupljen a isto tako ce biti tamo i prodat.
Niko te nije nabedio nesto, sve je ok. Niti verujem da je iko imao nameru da te vredja, pogotovo ja.
Inace pokvarene hdd uzimaju zbog rezervnih delova.
Pozdrav!
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.