Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Koji SSD od ova tri...
STRANA 1 OD 1
MaliAbner Koji SSD od ova tri... 04.05.2012. 10:28 T45545

status: user
broj poruka: 7769
Dakle prosto koji od ova tri 120GB ponudjena SSD-a:
Corsair
http://www.corsair.com/ssd/force-series-3-ssd/force-series-3-120gb-sata-3-6gbps-solid-state-hard-drive.html
Mushkin
http://www.mushkin.com/Digital-Storage/SSDs/MKNSSDCR120GB.aspx
OCZ
http://www.ocztechnology.com/ocz-agility-3-sata-iii-2-5-ssd.html

Sva tri su tu negde po ceni ashinhroni su i po performansama su slicni, s tim da je Muskhin nesto (par evra) jeftiniji od preostala dva...

SSD ide u laptop (kasnije mozda u neki HTPC) sa samo SATAII kontrolerom... bice iskljucivo sistemski drajv... kasnije uzimam i HDD caddy za laptop 2nd HDD (mada i Hitachi Touro PRO dobro odradjuje posao za smestaj multimedije...

Rado bih uzeo SmugSmug 830 ili Crucial ali ovde to niko zivi ne prodaje... pa ih nemojte ni predlagati... kao ni one od 60GB...

Tomato Republic Of Serbia !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sSHarK Re: 04.05.2012. 10:35 #415920

broj poruka: 990

OCZ...

i5-2500K | Z77 Pro4 | Trident-X | Vertex4+CG | SS-860XP | Trooper | U2412M | G15+G9 | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bobi4ever A Intel® 330 Series? 04.05.2012. 10:36 #415923

broj poruka: 4879
Brate nisi mogao gore da odaberes. :)
Ima li bar Pyro SE ili Intel koji sam naveo?

http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg
Sapphire 5770 Flex
Da li je ova graficka neka osakacena verzija?
-Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...

OCz re 04.05.2012. 11:26 #415929

broj poruka: 2900
Vidi ako ima Vertex 3, Intel 330, Crucial M4 ili Patriot Pyro SE pa uzmi sta god ima nizu cenu. Ova tri sto si naveo su svi sa asycn NAND memorijom, te su (barem na papiru) nesto sporiji/losiji. Koji god uzmes od ta tri na isto ti dodje. Kao sto ti je manje-vise svejedno koji bi uzeo i od ova cetiri sto su mi pala na pamet (koja inace imaju sync NAND - sto je bolje).

P.S sorry sad videh da si napisao da ni Crucial nije opcija ..
matz eww 04.05.2012. 11:46 #415935

broj poruka: 801

mozda Samsung 830?
MaliAbner Re: re 04.05.2012. 11:52 #415938

Ne znam da li ste obratili paznju na to da SSD ide u laptop i kaci se na SATA-II interfejs...

U pitanju je Dell n5010 sa i3 CPU i ATI HD 5470, znaci nista narocito...

Kao sto sam rekao jedan od tri gore ponemuta, jedino moze veci kapacitet...
Mada je pomalo glupo dati 230E za ssd kad ceo laptop ne vredi vise od 350E...
Pre cu tih 100E razlike dati na Full HD ekran nego na malo veci kapacitet SSD-a...

Sto se mene tice najradje bi neki SATA-II ssd ali ih vise nema u prodaji samo polovnjaci a to me ne zanima...

:: Vidi ako ima Vertex 3, Intel 330, Crucial M4 ili Patriot Pyro SE pa uzmi sta god ima nizu cenu. Ova tri sto si naveo su svi sa asycn NAND memorijom, te su (barem na papiru) nesto sporiji/losiji. Koji god uzmes od ta tri na isto ti dodje. Kao sto ti je manje-vise svejedno koji bi uzeo i od ova cetiri sto su mi pala na pamet (koja inace imaju sync NAND - sto je bolje)
::
:: P.S sorry sad videh da si napisao da ni Crucial nije opcija ..
gliga79 Re: Re: re 04.05.2012. 12:47 #415946

broj poruka: 4641
Kingston 120gb

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: Ne znam da li ste obratili paznju na to da SSD ide u laptop i kaci se na SATA-II interfejs..
:: U pitanju je Dell n5010 sa i3 CPU i ATI HD 5470, znaci nista narocito..
:: Kao sto sam rekao jedan od tri gore ponemuta, jedino moze veci kapacitet..
:: Mada je pomalo glupo dati 230E za ssd kad ceo laptop ne vredi vise od 350E..
:: Pre cu tih 100E razlike dati na Full HD ekran nego na malo veci kapacitet SSD-a..
:: Sto se mene tice najradje bi neki SATA-II ssd ali ih vise nema u prodaji samo polovnjaci a to me ne zanima..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Vidi ako ima Vertex 3, Intel 330, Crucial M4 ili Patriot Pyro SE pa uzmi sta god ima nizu cenu. Ova tri sto si naveo su svi sa asycn NAND memorijom, te su (barem na papiru) nesto sporiji/losiji. Koji god uzmes od ta tri na isto ti dodje. Kao sto ti je manje-vise svejedno koji bi uzeo i od ova cetiri sto su mi pala na pamet (koja inace imaju sync NAND - sto je bolje)
:: ::
:: :: P.S sorry sad videh da si napisao da ni Crucial nije opcija ..
MaliAbner Re: Re: Re: re 04.05.2012. 14:15 #415970

Care ti kad se koncentrises ne promakne ti nista od `faubule radnje`...

Dobro, zezas se pomalo ali hajde sad reci nesto valjano... koji od tri ponudjena...

:: Kingston 120g
:: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: :: Ne znam da li ste obratili paznju na to da SSD ide u laptop i kaci se na SATA-II interfejs..
:: :: U pitanju je Dell n5010 sa i3 CPU i ATI HD 5470, znaci nista narocito..
:: :: Kao sto sam rekao jedan od tri gore ponemuta, jedino moze veci kapacitet..
:: :: Mada je pomalo glupo dati 230E za ssd kad ceo laptop ne vredi vise od 350E..
:: :: Pre cu tih 100E razlike dati na Full HD ekran nego na malo veci kapacitet SSD-a..
:: :: Sto se mene tice najradje bi neki SATA-II ssd ali ih vise nema u prodaji samo polovnjaci a to me ne zanima..
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: Vidi ako ima Vertex 3, Intel 330, Crucial M4 ili Patriot Pyro SE pa uzmi sta god ima nizu cenu. Ova tri sto si naveo su svi sa asycn NAND memorijom, te su (barem na papiru) nesto sporiji/losiji. Koji god uzmes od ta tri na isto ti dodje. Kao sto ti je manje-vise svejedno koji bi uzeo i od ova cetiri sto su mi pala na pamet (koja inace imaju sync NAND - sto je bolje)
:: :: ::
:: :: :: P.S sorry sad videh da si napisao da ni Crucial nije opcija ..
OCz re 04.05.2012. 14:41 #415983

broj poruka: 2900
Ja bi od ta tri ponudjena licno uzeo Agility 3. I imam isti samo 64GB verziju.

Mada zaista neces primetiti nikakvu razliku u radu izmedju njih. Ako svi imaju 3god. garancije i slicnu cenu onda je sve na tome kome se sta vise dopada. Nisam nesto pratio, mada ono malo sto znam je da se ljudi generalno ne zale ni na jedan od tih modela.

gliga79 Re: Re: Re: Re: re 04.05.2012. 21:49 #416061

broj poruka: 4641
@MaliAbner
Hvala za ovaj komentar o `fabuli radnje` :)
Moja filozofija kaze ovako:
Uzevsi u obzir da su proizvodi relativno slicni po performansama, ceni, garantnom roku,itd., uzmi ono sto volis, ili sto negde skriveno drzis u podsvesti i mislis da je to to.
U100% slucaja doneces pravu odluku.
Ja sam to doziveo mnogo puta i uvek se rukovodim tom nekom unutrasnjom intuicijom.
To su u stvari te pozitivne frekvencije koje imaju povratno dejstvo na isti (pozitivan) nacin.
Sve sto skupljamo i sto nas okruzuje sami smo privukli sopstvenim mislima i frekvencijama koje saljemo(bilo pozitivnim ili negativnim)
Zakljucak:
Uzmi onaj koji ti je najzanimljiviji i koji zelis vise od druga dva.
Nema sanse da pogresis :)

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: Care ti kad se koncentrises ne promakne ti nista od `faubule radnje`..
:: Dobro, zezas se pomalo ali hajde sad reci nesto valjano... koji od tri ponudjena..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Kingston 120g
:: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
MaliAbner Totalno ste mi sjebali koncepciju... 06.05.2012. 14:30 #416248

Danas sam na ideju Bobi4ever i OCZ-a uzeo intel ssd 330 120G...

He a bio sam tako blizu odluke da uzmem Corsair, no ovaj Intel je nekih 30E jeftiniji od Force 3 GT (cak je jeftiniji i od ovih async) po pitanju brzine nije nesto mnogo sporiji sem u pisanju (tako kazu testovi na netu) sto mi apsolutno nista ne znaci buduci da necu svaki dan da upisujem stotine GB, nego tu i tamo po neki program ili igra... a onda za godinu i koji mesec ide u neki htpc...

Za par dana cu ga uvaliti u laptop pa javljam impresije valja li ili ne...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs