Koji eksterni HDD rack za Hitachi SATA 2 750gb 7200rpm?
STRANA 1 OD 1
toothless
Koji eksterni HDD rack za Hitachi SATA 2 750gb 7200rpm?
02.05.2012. 00:55
T45505
status: user broj poruka: 3241
Nabavio sam nov (bez garancije) HDD Hitachi Deskstar SATA 2 7200rpm od 750GB, pa sam planirao da ga iskoristim za eksterni rack. Tačnije, na HDD-u pše `refurbished to HGST speciffications` ili tako nešto, ali je testiran u sentinelu i plaćen je smešno, pa sam ga uzeo neplanirano.Pošto će se retko koristiti, mislim da je bolje da ga koristim za rack da bez veze ne drlja u prazno svaki put kad palim komp, a ovako će mi biti zgodnije i `za poneti`.
E, sada je pitanje: Koji eksterni rack da uzmem za njega?Pošto se neće Bog-zna-koliko ni koristiti(samo kod prebacivanja podataka kod reinstalacija i eventualni storage filmova), treba mi neka najjeftinija varijanta.
I da, znam da je `fabrički repariran-refurbished`, ali u sentinelu pokazuje odlično zdravlje, konstantnu brzinu pisanja i čitanja, temperaturu od 37c, kao i estimated life preko 1000 dana, potpuno isto kao i moj sistemski HDD, i plaćen je 3000 što mislim da je skroz dobra cena za takav HDD.Tačnije, moj sistemski HDD ima malo nižu temperaturu, ali to je zato što je ovaj novi ubačen iznad njega,i tik iza grafičke, pa mu je tu malo tesno.
Pa to me i zanima, iskustva drugih ljudi sa rekovima...
02.05.2012. 11:33
status: user broj poruka: 3241
čitao sam da kod par modela ima dosta reklamacija(Chieftec i još neki) i da se desi da posle nekog vremena počnu da prave problem i jako sporo prebacuju podatke, bez obzira na to koji je HDD unutra. Našao sam upravo Chief-a na benchu u oglasima za 1700 dinara, ali sam baš za taj model čitao sličan tekst o problemima koje je prijavilo dosta korisnika.Za njega sam, na primer, pročitao da adapter crkava i da je jako problematično nabaviti zamenski za njega jer je baš specifičan. Ja sam i prepostavio da će biti izbor LC Power jer prave odličan kvalitet za male pare, ali reko` da čujem još neki predlog.
Re: Pa to me i zanima, iskustva drugih ljudi sa rekovima...
02.05.2012. 12:10
status: user broj poruka: 19012
nemam iskustva sa LC, meni licno izgleda sasvim ok i mislim da se isplati bar probati za te pare, nemoj ocekivati neki vrhunski kvalitet, ali deluje ok.. Chieftec nemoj uzimati jer je sranje jednom recju, Cooler Master takodje kao i svi kinezi tipa intex, ig-MAX i slicno. Ja imam nekoliko Transcend, sto sa USB, sto sa eSATA portom na kom sam se zadrzao i sluzi me za sve pare, ali nazalost za 20eu je bio samo obican sa jednim USB portom ali nema da se nadje, ne postoji.. bio je i jedan sa eSATA portom koji je isto kvalitetan, unutra polimerski elektroliti, i bas izgleda profi, on je bio 25 ali nestalo i njega. To su bili jedini rack-ovi koji su valjali. Postoji i Revoltec ali je nerealno skup. Tako da ostaje ti samo ovaj LC Power, ja bih ga uzeo sto da ne.
Ali opet, ja bih uzeo Transcend pa nek ima samo USB bilo bi me briga, ne postoji kvalitetniji rack od ovog, probao sam sve zive i mrtve..
:: čitao sam da kod par modela ima dosta reklamacija(Chieftec i još neki) i da se desi da posle nekog vremena počnu da prave problem i jako sporo prebacuju podatke, bez obzira na to koji je HDD unutra :: Našao sam upravo Chief-a na benchu u oglasima za 1700 dinara, ali sam baš za taj model čitao sličan tekst o problemima koje je prijavilo dosta korisnika.Za njega sam, na primer, pročitao da adapter crkava i da je jako problematično nabaviti zamenski za njega jer je baš specifičan :: Ja sam i prepostavio da će biti izbor LC Power jer prave odličan kvalitet za male pare, ali reko` da čujem još neki predlog :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: ::
fercera za sve pare. unutra sam nagurao wd 1 TB black ( sata3- 64 mb kesha 7200 rpm) ali sam birao model koji ima i e-sata konekciju....procackaj...greota da ne iskoristis vece mogucnosti od USB2. ( na lapu imam e-sata konektor). LC je inace od Aluminijuma ( osim prednje i yadnje strane) i relativno dobro odvodi toplotu, ispravljac se ne greje... kada sam ga uzimao, nije bilo verzije sa USB3.0
osim ako nije od nekog poznatog.I ako bih uzimao polovno, gledao bih da bude neka marka za koju je neko u Solarnom sistemu čuo. Cveleks: Hvala ti na predlogu, ali se ne bih zezao sa time.Ipak je LC nov oko 2200 dinara, ima 2 godine garancije i miran sam.
@Imarković: Pa kako da kupim Transcend kad ga nema nigde? :)
ja sam ga kupio posebno i to sam cekao godinu dana, a taj sa hardom kosta bas ohoho.. @Tooth, pa ne znam, verujem u tvoje sposobnosti PS uzmi LC power :P
:: Mislim da Transcend ne uvoze vise ,ako mislite na onaj beli rack sa ventom vec ide u paketu sa gotovim externim HDD i kosta sve to ohoh :: :: ::
:: ja sam ga kupio posebno i to sam cekao godinu dana, a taj sa hardom kosta bas ohoho.. :: @Tooth, pa ne znam, verujem u tvoje sposobnosti :: PS uzmi LC power : :: :: :: :: Mislim da Transcend ne uvoze vise ,ako mislite na onaj beli rack sa ventom vec ide u paketu sa gotovim externim HDD i kosta sve to ohoh :: :: :: :: :: ::
bolje da si uzeo eSATA nego USB3, no dobro, u zdravlju da te sluzi i taj srafciger da ti posluzi za bar jos jednu upotrebu
:: Kupio sam ovaj LC: http://tiny.cc/l39pd :: :: Izgleda odlično, kvalitet izrade je vrlo dobar, ima USB 3.0 standard,deluje jednostavno za montažu diska, a dobija se i šrafciger u kompletu. : :: :: Kad ubacim HDD javljam kako se ponaša, brzine, temperature i ostalo... : :: :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: ::
a da naručujem i čekam, nemam ni vremena ni živaca.Već treba na 3 kompa da reinstaliram win, i treba mi rack da se ne bih zajebavao sa prebacivanjem HDD-ova iz kućište u kućište.
Drugarici pre neki dan zakucao komp, procesor 100% pod opterećenjem, ne reaguje ni na šta.Pustim mu Malware bytes, kad ono...119 infekcija: Trojan Agent, Trojan downloader, Backdoor agent, data steal-er, password steal-er, bit miner, crva, gamadi... `Ladno je u USERS folderu u win-u (pored dva user-a) napravljen novi korisnički profil koji to sranje koristi!Malware kao obriše, restartuje komp, kad opet isto.Znači, neko zlo neviđeno!Sad ću lepo ceo hard da formatiram i ende. :)
Meni je taj ComboFix par puta pomogao kad nista od antivirusa i ostalih alatki nije moglo.Kazu neki strucnjaci da moze da zazne sistem , ali po tvojoj prici (virusi) njemu nema leka samo reinstalacija
Ma neću ni da pokušavam više ništa od antivirusa, čist format i rešen problem.Da je nešto sitnije pa da se zezam, ali ovaj komp je zaražen svim mogućim virusima, tako da ću za svaki slučaj da ga `sterilišem`. :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.