Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Problemi sa Hardom, hajde pomozite.
STRANA 1 OD 1
Srdjanc Problemi sa Hardom, hajde pomozite. 30.04.2012. 11:48 T45484

status: user
broj poruka: 3106
Video sam dobru priliku i uzeo HDD od 1.5TB za skladistenje. Covek novosadjanin odgovori na moja pitanja da nema bad sectora, ne vergla i da nema problema i posalje to lepo sa garancijom od PINa Aksom, kurir me ispali prvi dan, a i drugi takodje. Treci dan stigne HDD i ja zbog frke okolo ne uzeh da testiram.

HDD je WD Caviar Green 1.5TB WD15EARS SATA/64MB Cache. Po primanju imao je samo jednu particiju preko celog diska.

Kad sam ga ubacio, prvo je zujao (automatski mi pao mrak na oci).
Temperatura oko 28 stepeni, sto je meni fino pored onog 1TB od 38 stepeni.
Hajde ja da kao blago obrazovani poznanik kopijuterskih elemenata, programcica i ostalih zezancija na tu temu, instaliram HD Tune Pro i da ga testiram benchmark i slicno.
Krenem bench i prekine se uz error, bacim pogled na Healt i vidim priljavjuje mi 3 erora.

Ja se u ovo ne razumem te mi definisite, evo slike:
http://www.dodaj.rs/f/3H/J0/2XJpwEjc/30-april-201211-34.png

Takodje preko Hirensa 9.9 ukljucim HDD Regenerator da prelista imali bad sectore i posle drugog gigabajta ja se slogiram do 400GB HDDa.

Usput sam obrisao particiju i sad kao unformated nema zujenja.

Molim vas, definisite mi sliku i daj te mi neka misljenja.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milosikaca Re: Problemi sa Hardom, hajde pomozite. 30.04.2012. 11:53 #415281

broj poruka: 1081
sta ti kaze HDD sentinel?probaj sa njim

AMD A8 3870K@3.0Ghz@TT Frio OCK
ASUS F1A75-V PRO
2x4GB DDR3 1600Mhz Exceleram E30122B
ATI HD6550
Fractal Design Define R3@Seasonic 520GM
Mushkin Chronos 60GB,2x2TB WD Green
Xonar DX
Altec Lansing FX4021 2.1

:: Video sam dobru priliku i uzeo HDD od 1.5TB za skladistenje. Covek novosadjanin odgovori na moja pitanja da nema bad sectora, ne vergla i da nema problema i posalje to lepo sa garancijom od PINa Aksom, kurir me ispali prvi dan, a i drugi takodje. Treci dan stigne HDD i ja zbog frke okolo ne uzeh da testiram
::
:: HDD je WD Caviar Green 1.5TB WD15EARS SATA/64MB Cache. Po primanju imao je samo jednu particiju preko celog diska
:: Kad sam ga ubacio, prvo je zujao (automatski mi pao mrak na oci)
:: Temperatura oko 28 stepeni, sto je meni fino pored onog 1TB od 38 stepeni
:: Hajde ja da kao blago obrazovani poznanik kopijuterskih elemenata, programcica i ostalih zezancija na tu temu, instaliram HD Tune Pro i da ga testiram benchmark i slicno.
:: Krenem bench i prekine se uz error, bacim pogled na Healt i vidim priljavjuje mi 3 erora
:: Ja se u ovo ne razumem te mi definisite, evo slike
:: http://www.dodaj.rs/f/3H/J0/2XJpwEjc/30-april-201211-34.pn
:: Takodje preko Hirensa 9.9 ukljucim HDD Regenerator da prelista imali bad sectore i posle drugog gigabajta ja se slogiram do 400GB HDDa.
:: Usput sam obrisao particiju i sad kao unformated nema zujenja
:: Molim vas, definisite mi sliku i daj te mi neka misljenja.
imarkovic >> 30.04.2012. 12:05 #415287

broj poruka: 19012
daj mu `error scan` u hdtune

Srdjanc ... 30.04.2012. 12:15 #415295

http://www.dodaj.rs/f/2u/Ri/LOWQH3s/hdds1.png

http://www.dodaj.rs/f/2Q/fR/1gbXTlka/hdds2.png

Error scan vec ide ali malo ce da potraje.
imarkovic Re: ... 30.04.2012. 12:19 #415298

mislio sam u hdtune, ne sentinel

:: http://www.dodaj.rs/f/2u/Ri/LOWQH3s/hdds1.pn
:: http://www.dodaj.rs/f/2Q/fR/1gbXTlka/hdds2.pn
:: Error scan vec ide ali malo ce da potraje.
milosikaca salji 30.04.2012. 12:24 #415301

broj poruka: 1081
ti to na reklamaciju ili vrati coveku sa slikom sto si nam sad pokazao da ipak nije 100% ispravan

AMD A8 3870K@3.0Ghz@TT Frio OCK
ASUS F1A75-V PRO
2x4GB DDR3 1600Mhz Exceleram E30122B
ATI HD6550
Fractal Design Define R3@Seasonic 520GM
Mushkin Chronos 60GB,2x2TB WD Green
Xonar DX
Altec Lansing FX4021 2.1

Srdjanc ... 30.04.2012. 12:24 #415302

Pa to i ide, ali ne svidjaju mi se ove crvene linije. 50 errora i jos broji. Elapsed time: `dodji sutra ili prekosutra`.

Samo, ovo su bad sectori zar ne? I da li ce HDD regenerator to uspeti da reparira do kraja?

I da zaboravio sam da kazem da mi prethodni vlasnik rekao da je HDD cist od podataka i da ga je `Nulirao` sa Drive scrubberom sa jednim prelazom. Da li je ta vrsta formatiranja mogla da osteti HDD?
imarkovic Re: ... 30.04.2012. 12:29 #415304

novosadjani su korektni, ne bi trebalo da bude problema oko reklamacije.. da je neko iz bg-a pozdravio bi se sa novcem

:: Pa to i ide, ali ne svidjaju mi se ove crvene linije. 50 errora i jos broji. Elapsed time: `dodji sutra ili prekosutra`
:: Samo, ovo su bad sectori zar ne? I da li ce HDD regenerator to uspeti da reparira do kraja
:: I da zaboravio sam da kazem da mi prethodni vlasnik rekao da je HDD cist od podataka i da ga je `Nulirao` sa Drive scrubberom sa jednim prelazom. Da li je ta vrsta formatiranja mogla da osteti HDD?
Srdjanc ... 30.04.2012. 12:42 #415305

Nisam imao susreta do sad, ali ja bih vise voleo ovo da popravim ako moze i da koristim.
Xenitron :Dx 30.04.2012. 13:06 #415308

broj poruka: 202
Nema tu popravke REKLAMIRAJ :Dx dok garancija traje pozz
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: ... 30.04.2012. 13:19 #415310

bolje vracaj dok ne bude kasno..

:: Nisam imao susreta do sad, ali ja bih vise voleo ovo da popravim ako moze i da koristim
gilopile ... 30.04.2012. 13:39 #415314

broj poruka: 9459
Mene se ne svidja tih 293 `Current Pending Sector`-a koji bi trebalo da odu u Reallocated sector tj. da ih zameni/odbaci kako ne bi i dalje nabasavao na iste. Vidi, ako se u skorije vreme ti Pending sektori ne odu u rellocated i ako se i dalje povecavaju, vrati HDD, jer je pred mresku.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

CrowBgd .. 30.04.2012. 14:13 #415322

broj poruka: 1376
Jednostavno kratko i jasno , hard nije dobar.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2122209

caranovic sto je najgore 30.04.2012. 15:59 #415341

broj poruka: 434
...nece ti priznati reklamaciju(posle xx dana provedenih u servisu), sigurnije ti je da uzmes jednu krpu i poveci srafciger sa tvrdim rukohvatom, i onda ga zveknes sto jace(ili ga zvekeci dok ne prestane da daje znake zivota).Po mogucstvu, hdd da bude prikljucen i mashina podignuta.Ovo sve pisem jerbo sam imao 2 hdd-a koje nisu hteli da zamene novima u gar. roku zato sto je error code koji su izbacivali bio neprihvatljiv za servis/zamenu. Onda smo ih roknuli pa smo na kraju dobili nove.A nisu dobro radili jelte.....Mislim ako je pod garancijom koju mozda imas.....

imarkovic Re: sto je najgore 30.04.2012. 16:02 #415342

sram te bilo caranovicu sto to radis:P
i ne citas, covek nije kupio nov hard nego polovan novosadjanski

:: ...nece ti priznati reklamaciju(posle xx dana provedenih u servisu), sigurnije ti je da uzmes jednu krpu i poveci srafciger sa tvrdim rukohvatom, i onda ga zveknes sto jace(ili ga zvekeci dok ne prestane da daje znake zivota).Po mogucstvu, hdd da bude prikljucen i mashina podignuta.Ovo sve pisem jerbo sam imao 2 hdd-a koje nisu hteli da zamene novima u gar. roku zato sto je error code koji su izbacivali bio neprihvatljiv za servis/zamenu. Onda smo ih roknuli pa smo na kraju dobili nove.A nisu dobro radili jelte.....Mislim ako je pod garancijom koju mozda imas....
Srdjanc ... 30.04.2012. 17:37 #415363

http://www.dodaj.rs/f/v/10S/4rxLe3mn/30-april-201217-11.png

a onda je dosao do granice u decibelima da mi se radnici sa mesalice zale zbog buke i tu sam pod hitno morao shutdown kompa jer samo gasenje HD Tuna nije pomoglo.

Ako izuzmemo 500+ Bad sectora i ona 3 errora u prvoj slici sto ne razumem, mislim da ipak od ovoga nema leba.
krkub Re: Re: ... 30.04.2012. 22:41 #415406

broj poruka: 1019
Generalizacija, za poštovanje.
Jbt!

:: novosadjani su korektni, ne bi trebalo da bude problema oko reklamacije.. da je neko iz bg-a pozdravio bi se sa novce

@Srdjanc
vraćaj ti taj hdd nazad, ako si ga kupio kao zdravog
imarkovic Re: Re: Re: ... 30.04.2012. 23:59 #415408

naravno da je generalizacija, ja sam rodjeni Beogradjanin i realan sam, sa ljudima iz NS nema greske, apsolutno, a Beogradjani su stoke generalno (cast izuzecima).

:: Generalizacija, za poštovanje
:: Jbt
:: :: novosadjani su korektni, ne bi trebalo da bude problema oko reklamacije.. da je neko iz bg-a pozdravio bi se sa novce
:: ::
:: @Srdjan
:: vraćaj ti taj hdd nazad, ako si ga kupio kao zdravog
nocniduh Pojašnjenje slika 01.05.2012. 01:43 #415419

broj poruka: 113
Sve što je žuto upozorava da stanje tih atributa treba da se prati. Kad bude crveno, onda je po mišljenju proizvođača na izdisaju. Imaš jedan zamenjen loš sektor (Reallocated sector count). Ne mora da bude strašno ako se ne uvećava. Oni pending sektori su sektori kod kojih nije bilo uspešno ili čitanje ili pisanje, proveri na wikipediji. Firmware diska ih pamti, i ako sledeći put bude uspešno ili čitanje ili pisanje, njihov broj se smanjuje. Ja guram OS 3 meseca na jednom starom disku sa 1400 pending sektora (idalje je samo žut). Drugi disk mi je crven, koristim ga kraće i na njega samo povremeno koristim i smeštam manje bitne stvari. Koliko će ovako raditi ne znam. Ako bi imao neke važne podatke, svakako bi se bolje osećao da ih čuvam na nekom normalnom disku.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs