Znaci nisam ni primecivao koliko mi se cuje hdd (vec sam navikao) nego ja otisao do burazera i on ima neki 80gb verovatno wd a on se ne cuje, vise se cuje napajanje nego hdd. Jel prostoji neko resenje ili sta da se radi? U garanciji mi je cela konfiguracija.
mogu da vam postavim zvuk ali cuje se nenormalno...
cuti i miruj dok se cuje.. nije to nista cudno za Hitachi, normalno je da se cuje kao traktorche, kad si se vec navikao na njega sta ti je sad odjednom zasmetalo to>? nema resenja, opusti se i navikni se jer moras a sta se mora nije tesko :).
možda se čuje kao motokultivator :D support normality
:: cuti i miruj dok se cuje.. nije to nista cudno za Hitachi, normalno je da se cuje kao traktorche, kad si se vec navikao na njega sta ti je sad odjednom zasmetalo to>? nema resenja, opusti se i navikni se jer moras a sta se mora nije tesko :) :: :: ::
Takodje imam hitachi,i za razliku od matorog maxtora (koji uvek blago zuji) , kada je idle ne cuje se. Kada cita\pise cuje se tiho, ili relativno tiho, zavisi, jelte, od toga sta je nekome tiho. Mada meni je taj zvuk prilikom pisanja\citanja veoma prijatan kod vecine hardova, ima nekih koji bas `volu da oredu` da je stvarno iritantno. :)
Maxtor se nazalost ne cuje kada cita podatke, ili mu zujanje prikriva zvuk - `bem mu takvo oranje :) Mada, on je pazaren kada su hardovi od 30gb bili relativno veliki - ima brat-bratu desetak godina :)
I da, imao sam jos jednog Hitachija od 320gb, ako se secam tacno, bio je u rack-u i isto jedva da se cuo.
Mozda da proveris da li je dobro pricvrscen u kucistu?
ja sam imao i imam mnogo Hitachi-ja, i u odnosu na Seagate, WD je dosta bucniji, tako da Hitachi na 7.2k obrtaja nema tihog, jedino mi je tih na 5.400rpm, 3.5` ali i dalje prati njihovo tradicionalno upisivanje samo tise.. A tu je ovaj moj Samsung F3, kolju se medjusobno..
:: Black se nečuje??? Ovaj moj od 1TB rastura kućište :: Black Wolf :: :: :: Imam WD Blue i nikad bucniji hdd nisam imao ,Black verzija je bila necujn :: :: :: :: :: ::
U Cifteku, samo se hard cuo prilikom upisa, dok u Hadesu se ne cuje ma sta god radio. U pitanju je WD Caviar Blue.
http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
tu imaš hitachi acoustic management utility smanji sa 192 na 128 i biće ti tih HDD
postoje i drugi alati pa mogu da se utišaju i HDD-ovi drugih proizvođača. Utišao sam i ovaj moj trenutni Samsung F3 1TB pa radi skoro bešumno
:)
:: Znaci nisam ni primecivao koliko mi se cuje hdd (vec sam navikao) nego ja otisao do burazera i on ima neki 80gb verovatno wd a on se ne cuje, vise se cuje napajanje nego hdd. Jel prostoji neko resenje ili sta da se radi? U garanciji mi je cela konfiguracija :: :: mogu da vam postavim zvuk ali cuje se nenormalno.. ::
ali ovim ti malo i usporavas hard disk, onda nije ucinkovit kao na maximumu, tako da ne moze i tiho i brzo.. ok je recimo za storage, to nikako da uradim, sad sam bas skinuo ove image-e, ne znam samo da li da odradim i na samsungu posto mi je sistemski disk, moze ovo i pomocu hdtune / AAM medjutim meni nesto kao da ne radi..
:: postoji rešenje, mene je jako nerviralo pre 5-6 godina kada sam imao hitachi pa sam tražio način da ga utiša :: :: http://www.hitachigst.com/support/downloads/#FeatureToo :: :: tu imaš hitachi acoustic management utility smanji sa 192 na 128 i biće ti tih HD :: :: postoje i drugi alati pa mogu da se utišaju i HDD-ovi drugih proizvođača :: Utišao sam i ovaj moj trenutni Samsung F3 1TB pa radi skoro bešumn :: :: : :: :: :: Znaci nisam ni primecivao koliko mi se cuje hdd (vec sam navikao) nego ja otisao do burazera i on ima neki 80gb verovatno wd a on se ne cuje, vise se cuje napajanje nego hdd. Jel prostoji neko resenje ili sta da se radi? U garanciji mi je cela konfiguracija :: :: :: :: mogu da vam postavim zvuk ali cuje se nenormalno.. :: ::
ma jok, n1 256 radi kao na 128. testirao sam skoro f3 1tb i wd320 blue, smesne neke razlike u brzini, a stvarno se cuje razlika kad naidje klip u krunjac. i ja sam se iznenadio ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
ok, a da li si koristio hdtune ili njegov sertifikovani onaj dos software?
:: ma jok, n1 256 radi kao na 128. testirao sam skoro f3 1tb i wd320 blue, smesne neke razlike u brzini, a stvarno se cuje razlika kad naidje klip u krunjac. i ja sam se iznenadi :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
Samo zbog toga sam kupio SSD za instal, a WD Black prebacio u storage (znao je on lepo da zaore po plocama). I sada se ne cuje nista... dok ne pocnem da prebacujem neke podatke na WD, ali se to retko desava
On topic: Ako ti HDD radi, sumnjam da ce ti uvaziti garanciju samo zbog buke koju proizvodi, serviser ce da ti kaze da on ne cuje nista, ili da je to normalno.
Nisam bio online dva dana. Evo sad cu da probam hd tune posto ne mogu da nadjem acousic manager...(corav sam:D). Ma pitao sam za garanciju onako, nisam ni mislio da ce prihvatiti. Kao sto kazu u idle modu tj. kad ne pise nista, i ne cuje se ali kad pise, ne daj boze...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.