Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Da li je crkao CD/DVD-ROM Drive
STRANA 1 OD 1
Starz Da li je crkao CD/DVD-ROM Drive 20.04.2012. 21:11 T45331

status: user
broj poruka: 14
E ovako narode pre nekoliko sati sam stavio OCZ napajanje od 500w umesto nekog jeftinog od 450w i sve sam dobro prikljucio i upalio komp sve je radilo ali kada sam ubacio cd nemoze da ga ucita znaci u my comp. ja vidim onu ikonicu DVD-Ram Drive ali cd nikako da ucita samo se cuje zvuk kao da ga preskace i jest da se oseca cudan miris iz drajva e sad ja velim aj da vratim staro napajanje mozda sam nesto zajebo ali ono isto e sad da li je moguce da je crkao.......
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 20.04.2012. 22:04 #413618

broj poruka: 1586
Hoce optika sama od sebe da pobenavi. pokusaj sa fleshom firmvera, nista neces izgubiti a mozda i proradi. Doduse, ako kazes da cudno mirise... Pokusaj, pa vidi.3

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

Simon72 ... 21.04.2012. 01:55 #413647

broj poruka: 2799
Ne verujem da se oseca cudan miris odatle nego verovatno iz novog napajanja.Firmver nicemu ne sluzi osim za prepoznavanje medija.
Ili nesto nisi dobro povezo (sumnjam da nisi al aj`) il si drmnuo malo jace dvd ili se nesto zabagovalo. Resetuj bios i ponovo prepovezi sve pa pokušaj ponovo.
To sto opisuješ pokazuje da je otiso , probj cd neki da procita.

Starz ... 21.04.2012. 08:45 #413692

Ma probao sam da da ubacim druge cd-ove ali nista resetovao bios opet nista a miris je definitivno bio iz njega pomislio sam i ja da je iz novog napajanja ali nije...

imarkovic Re: ... 21.04.2012. 08:58 #413694

broj poruka: 19012
jesi probao da ocistis laser?
@Simon, firmware sluzi za mnoge stvari, ne samo prepoznavanje media, u stvari za to sluzi najmanje, procitaj neki od `changes` firmware-a nekog rezaca na netu recimo..

:: Ma probao sam da da ubacim druge cd-ove ali nista resetovao bios opet nista a miris je definitivno bio iz njega pomislio sam i ja da je iz novog napajanja ali nije..
::
Starz ... 21.04.2012. 09:07 #413697

Ma i to ali nista

imarkovic Re: ... 21.04.2012. 09:26 #413702

onda ti je prso windows, virusi itd.. probaj minixp sa hirens boot cd-a

:: Ma i to ali nist
Starz ... 21.04.2012. 11:22 #413714

winows star 3 dana pa prsao a imam svega 3 programa na njega i naravno drajvere tako da iskljucujem i viruse
imarkovic Re: ... 21.04.2012. 12:16 #413723

pa onda mi je najlogicnije da ne valja rezac. Probaj drugi da se ne bi cimao dalje..

:: winows star 3 dana pa prsao a imam svega 3 programa na njega i naravno drajvere tako da iskljucujem i viruse
markoin Da li je crkao CD/DVD-ROM Drive 21.04.2012. 21:07 #413786

broj poruka: 272
Ja imam slican problem, meni vidi windows 7 ali nece da mi reze diskove retko kad hoce. Recimo 10 puta probam sa jednim istim diskom i nece onda jedanesti put nareze, a recimo dvd-rw disk sony reze. Neznam u cemu je problem u pitanju je dvd rw pionir 110 d.
imarkovic Re: Da li je crkao CD/DVD-ROM Drive 22.04.2012. 00:36 #413808

ja imam 3 takva rezaca i svi mi rezu bez problema, a imam i jedan obican 110(bez D), on je jos matoriji ali radi jos bolje.. sto stariji Pioneer to je bolji.. 108 radi jos bolje, a 107 jos bolje, ali zato reze na 2x.. ali kad nareze to je narezano i urezano za dugo secanje.. Pioneer IDE rezaci su mi se pokazali bolje i od Plextor-a i od LiteOn-a, Sony-ja, od Samsunga ne mogu da kazem jer je i on fenomenalan.

:: Ja imam slican problem, meni vidi windows 7 ali nece da mi reze diskove retko kad hoce. Recimo 10 puta probam sa jednim istim diskom i nece onda jedanesti put nareze, a recimo dvd-rw disk sony reze. Neznam u cemu je problem u pitanju je dvd rw pionir 110 d.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs