Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
eksterni HDD kao da nestaje...
STRANA 1 OD 1
tosas eksterni HDD kao da nestaje... 18.04.2012. 11:17 T45289

status: user
broj poruka: 304

Imam Transcend 500GB 2,5 inca,anti sok...,sivo-narandzasti.
Desilo mi se par puta dok je prikljucen na USB da nestane. Npr. radim nesto na njemu odem na nesto drugo i on kao da je iskljucen. I onda sam od sebe se pojavljuje kao da je ukljucen tada u USB(windows ga pronalazi ispocetka).
Sluzi za backup i sad mi je frka malo. Da li da brinem?
I opet isto pitanje koji pouzdan? Verovatno ce svi reci sve je isto,ali rekoh da pitam za neki od oko 500GB.
Ipak bih uzeo jos jedan. Nece da se baci...

Pozdrav i hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tosas i jos da napomenem 18.04.2012. 11:20 #413034

star je >3 godine.
Isto je tako nestajao i kad sam ga prikljucivao na WDTV plejer. Iskljucim i ukljucim i on se pojavi.

Aj sad.

imarkovic Re: i jos da napomenem 18.04.2012. 11:39 #413044

broj poruka: 19012
pa verovatno si zeznuo USB konektor, to mi je logicno, mora da se fino izlemi ako je to u pitanju. A sto se pouzdanog diska tice, pa ok su svi u principu, isti su unutra, Seagate, Hitachi, Samsung, WD.. sta znam, ako ti je povoljno kupi neki 2.5` plus neki fini rack.. ili LACIE, Seagate FreeAgent, Hitachi, to su po meni onako pouzdaniji diskovi sa duzom garancijom (u stvari samo Seagate)

:: star je >3 godine
:: Isto je tako nestajao i kad sam ga prikljucivao na WDTV plejer. Iskljucim i ukljucim i on se pojavi
::
:: Aj sad
strela75 Radim sa takva dva komada... 18.04.2012. 12:01 #413052

broj poruka: 1590
i oba imaju isti taj bag (od prvog dana). Cini mi se da je Transcend sa diskovima 500GB nesto zeznuo (ili su zeznuli nasi uvoznici birajuci takve primerke), jer isti proizvodjac, isti tip diska, ali od 320GB radi besprekorno, evo vec ~4 godine. Jednostavno, kao da ima softversko gasenje u nekom trenutku i posle toga ga je problem pokrenuti. Lampica svetli konstantno, ali ga sistem ne vidi. Meni se cak ponekad desi da kad izvucem USB i ponovo ga `ustekam` - opet nece da ga vidi. Menjao kablove, pokusavao raznorazne zezalice i skontao da kad se `zagreje` - pocne da zeza.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

imarkovic Re: Radim sa takva dva komada... 18.04.2012. 12:11 #413058

broj poruka: 19012
to je bas bzvz, ja bih ga izvadio iz njihovog rack-a i stavio u drugi, mozda to pomogne..

:: i oba imaju isti taj bag (od prvog dana). Cini mi se da je Transcend sa diskovima 500GB nesto zeznuo (ili su zeznuli nasi uvoznici birajuci takve primerke), jer isti proizvodjac, isti tip diska, ali od 320GB radi besprekorno, evo vec ~4 godine. Jednostavno, kao da ima softversko gasenje u nekom trenutku i posle toga ga je problem pokrenuti. Lampica svetli konstantno, ali ga sistem ne vidi. Meni se cak ponekad desi da kad izvucem USB i ponovo ga `ustekam` - opet nece da ga vidi. Menjao kablove, pokusavao raznorazne zezalice i skontao da kad se `zagreje` - pocne da zeza
:: Pozdrav
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit
executor Napajanje 18.04.2012. 12:23 #413064

broj poruka: 203
Ja sam imao takav slucaj da je bio problem sa napajanjem i umalo izgubim 2 externa od 500gb.. Oslabio je kinez od 500w, masinu je mogao da pokrece ali cim sam prikljucio hdd odmah pocne gubiti konekciju pa cak i zamrzavanje racunara.. a rado je sa oba harda zajedno bez problema par meseci.. Mislio sam da je do externih diskova pa sam ih nosio na reklamaciju ali potvrdili su mi da su ispravni.. Zamenio sam kvalitetnije napajanje i sljakalo je bez problema..

`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`

vaikiki re 18.04.2012. 12:33 #413065

ti hardovi su osetljivi na napajanje...
vuku dosta struje a usb konetor je uglavnom ogranicen sa 500mA na 5V
ako hard recimo trosi 0.8A to je mucenje u najavi obicno su knap 0.5A

e sad elektronika ima toleranciju na +-20% brljave struje (mislim da se proizvodjaci mnogo oslanjaju na to)

i treba jos da znas da jednosmerna struja gubi napon na duzini kabla... tako da ako ti je hard nakacen recimo napred na kuciste i ima kabl od metar do harda... na kraju tog kabla ce biti manje od 5V... sa manjim naponom hardu treba vise struje koju ne moze da dobije jer je usb ogranicen sa 500mA i onda se samo slesi tj. ugasi

probaj da ga nakacis direkt na plocu sa sto kracim kablom... ako je to problem trebalo bi da pomogne

i koristi onaj dupli konektor (1 kabl 2 usba) onda moze da vuce citav amper...

srecno
strela75 Pa napajanje moze i ne mora biti... 18.04.2012. 12:59 #413071

broj poruka: 1590
Kako hard proradi na pocetku, a posle pocne da se gubi. Druga stvar, ako LC 550W nije dovoljno jak, Seasonic 620GM je valjda dovoljan. I isto se gubi sa ukljucena oba kraja Y kabla, kao i sa samo jednim. Ma totalno ludilo. Sto je najcrnje, dok ga odneses - ohladi se i prikljucivanje ce odraditi bez problema (reci ce ti da je sve ok i ispravno)

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

vaikiki re 18.04.2012. 18:17 #413151

hm nemam pojma ...
probaj sa drugim kablom ako nisi vec...
mozes ako hoces da izvadis hard iz njega i normalno nakacis na komp... verovatno je sata unutra pa da vidis dal sam hard zakucava ili rek... ako ti uopste znaci ta informacija :D

tosas re: strela75 18.04.2012. 21:19 #413170

Mislim da mi se ista stvar dogadja Ne znam da li si ti proverio USB konektor sto kaze imarkovic. To su mi logicne stvari.
Inace ga prikljucujem na lap top i kabl je kratak(oko 30-40cm).
Ne lici mi da cu izgubiti podatke...

Ok.Hvala svima
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs