Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
System HANG.. iznenadno teško vučenje sistema..
STRANA 1 OD 1
imarkovic System HANG.. iznenadno teško vučenje sistema.. 30.03.2012. 14:18 T44982

status: user
broj poruka: 19012
odjednom, ali samo odjednom sistem se toliko usporio da je sporiji od sestrinog kompa.. hard disk drlja i drlja i drlja i sta god da krenem da uradim, da otvorim neki programcic treba mu minut da se podigne a hard disk pod punim opterecenjem.. desava se kada pustim muziku da od opterecenja zvuk krene da secka i to BAS.

prvo sto sam uradio je defragmentacija, zatim brisanje temp fajlova, clear cache ff i chrome-a, skeniranje diska pomocu HD tune, sektora isto, sve je to ok, gasenje procesa, pracenje procesa pomocu process explorer-a, ugasio sam sve nepotrebne startup fajlove, nista nije instalirano sto ne treba, vodim racuna o tome, ma nista, ne znam sta mu je, danas sam skinuo kasperski rescue disk, malware bytes i hijackthis ali cisto sumnjam da ce pomoci jer imam EAV 4

takodje sam i odradio reinstalaciju asus zvucne karte i nvidia, directx, intel chipseta, drajvera za SATA kontroler, za eSATA kontroler, to je sve sto sam uradio cega sam se setio, posle sam otisao da spavam jer sam ostavio windiws disk checking(onaj sto trazi restart), podesio sam i pagefile na automatic

mislio sam da odradim update firmware-a za SpinPoint F3 (HD103SJ), skinuo sam sve za to, ali ne znam kako da bekapujem podatke obzirom da se vuce kao prebijena macka, bas sam u rupi..

stvarno mi se ne radi reinstalacija windowsa pogotovu sad kad zavrsavam diplomski, to mi je bas poslednja opcija, nikad mi se ovo nije desavalo do sada.. hard disk ne pokazuje ni bad sektore niti dobijam BSOD, nego je pod punim opterecenjem.

Windows XP x64
E8400
P965
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 30.03.2012. 14:27 #409501

broj poruka: 3008
Imao sam iste probleme pre par dana. Eset nije nasao nisdta. Malware bytes je nasao neki malware koji je sredio lako, ali simptomi su se nastavili. Iz safe mode-a eset nije mogao da pristupi ni jednom fajlu tako da ga je sigurno nesto podjebavalo. Takodje, posle nekog vremena chrome je prestao da funkcionise.

Takodje sam pre toga pokusao da reinstaliram sve sto mi je palo na pamet, ali nista. Jedino je reinstall resio stvar. sada sve opet radi kao podmazano. Sreca u nesreci je bila sto su mi svi bitni fajlovi na dropbox-u .)
Vlaovicm re 30.03.2012. 14:29 #409502

broj poruka: 359
Probaj da zamenis kabl na hard disku.

imarkovic Re: re 30.03.2012. 14:30 #409503

ali nije mi jasno kako samo tako odjednom puf, nista nisam radio na kompu, seed-ovali su se par filmova, to sve se desilo dok sam bio na poslu, kada sam se vratio, pustim radio, secka.. bas nebuloza.. ne znam uzrok, samo me zanima uzrok, sta je izazvalo to, nije problem ni reinstall kad to znam

@Vlaovicm, toga se nisam setio, probacu, inace na quietDrajvu mi je, ima produzni SATA kabl ali to radi vec 2god.

:: Imao sam iste probleme pre par dana. Eset nije nasao nisdta. Malware bytes je nasao neki malware koji je sredio lako, ali simptomi su se nastavili. Iz safe mode-a eset nije mogao da pristupi ni jednom fajlu tako da ga je sigurno nesto podjebavalo. Takodje, posle nekog vremena chrome je prestao da funkcionise
::
:: Takodje sam pre toga pokusao da reinstaliram sve sto mi je palo na pamet, ali nista. Jedino je reinstall resio stvar. sada sve opet radi kao podmazano. Sreca u nesreci je bila sto su mi svi bitni fajlovi na dropbox-u .)
Vlaovicm re 30.03.2012. 14:35 #409504

Proveri dal` ti hard disk radi u PIO ili UltraDMA rezimu rada.

JovanZ re 30.03.2012. 14:43 #409507

broj poruka: 3008
Jel si gledao serije preko neta? Meni je AV izbacivao upozorenja o malicioznom kodu. Ili ti je mozda neki popup poslao isti.

Sada kada razmislim, simptomi su mi poceli posle posete ali213 sajtu. Ne verujem da je nesto hardverski.
Elem automatsko prebacivanje iz UltraDMA u PIO rezim mi se poslednji put desilo na Windowsu 2000 ili Me nisam siguran, XP bi trebalo da je otporan na to, a i da je prebacen, samo bi iscitavanje bilo sporije, ne bi konstantno orao.
vladats @imarkovic 30.03.2012. 20:48 #409565

broj poruka: 4537
Svi simptomi ukazuju na virus.
Kako je usao to samo ti znas.
Pokusaj nekako da privremeno osposobis racunar,pa posle diplomskog reinstall.

toothless Izgleda da su ti Anonimusi zaposeli komp... 30.03.2012. 21:06 #409567

broj poruka: 3241
i sutra će upravo sa njega da ugase sav internet!You are the chosen one, my son! :D
You are...NEO!

Preori sa još nekim AV-om, jebiga, probaj sve ako ti se ne radi reinstall.Ili prebaci HDD na drugi komp da skineš podatke pa onda clean reinstall.

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

Bobi4ever Meni se sa WD-om desilo 30.03.2012. 21:12 #409568

broj poruka: 4879
da cim ostane malo slobodnog mesta na hardu gde je win, on konstantno reze, drnda i naravno sve se uspori a on drnda li drnda kao da kopiram 100GB podataka na njega.
Resio sam problem tako sto sam oslobodio nekih 15-20GB prostora na njemu, posle toga je utihnuo i normalno proradio.

imarkovic Re: re 31.03.2012. 12:31 #409650

bio si u pravu, izvadio sam hard disk iz QuietDrive-a i povezao na drugi port na ploci na drugi kabl bez extend adaptera (koji je malo polomljen pre 2god) i sada radi kao sto je radilo, mrzelo me da kupim taj adapter i eto sad je crko skroz.

hvala ti sto mi dade hint
pozdrav

:: Probaj da zamenis kabl na hard disku
obradmi Da nije hard promenio transfer mod 31.03.2012. 12:32 #409651

broj poruka: 7723
iz udma u pio oce od toga to da se desava.

imarkovic Re: Da nije hard promenio transfer mod 31.03.2012. 12:45 #409655

nemam pojma obrade, seticu se to da proverim sledeci put ako mi se ne daj boze desi, ako mislis na ovo:

To enable DMA mode using the Device Manager
Open Device Manager.
Double-click IDE ATA/ATAPI Controllers to display the list of controllers and channels.
Right-click the icon for the channel to which the device is connected, select Properties, and then click the Advanced Settings tab.
In the Current Transfer Mode drop-down box, select DMA if Available if the current setting is `PIO Only.`
If the drop-down box already shows `DMA if Available` but the current transfer mode is PIO, then the user must toggle the settings. That is:
Change the selection from `DMA if available` to PIO only, and click OK.
Then repeat the steps above to change the selection to DMA if Available.

:: iz udma u pio oce od toga to da se desava
Vlaovicm Re: Re: re 01.04.2012. 13:09 #409769

No problem. .)

:: bio si u pravu, izvadio sam hard disk iz QuietDrive-a i povezao na drugi port na ploci na drugi kabl bez extend adaptera (koji je malo polomljen pre 2god) i sada radi kao sto je radilo, mrzelo me da kupim taj adapter i eto sad je crko skroz
:: hvala ti sto mi dade hint
:: pozdra
:: :: Probaj da zamenis kabl na hard disku
:: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs