Može da bude, a i ne mora. Obično je narušen audio utisak indikator promene u mehanici samog diska, te skini Hard disk Sentinel(imaš i crackovanu verziju), pa proveri sa njim health i s.m.a.r.t. parametre. Čak i ukoliko ne naiđeš na nešto što bi sugerisalo intervenciju, ti nastavi da pratiš stanje na dnevnom ili bar sedmičnom nivou. Toliko za početak.
Black serija i ide do 30db buke tj. cuju se mada nisu se nesto proslavili kod mene, posle 3 meseca jedan wd je okinuo i bio pun bad sektora danas dobijam drugi sa reklamacije toliko o diskovima inace skeniraj sa HDTune pro 4, Hd sentel dok pokazuje excellent za neke diskove, hdtune isti taj disk cita da ima nekakve errore u samoj rotaciji ili prebacivanju error counta tako nesto :D
Svi WD black diskovi su vrlo bučni, to je normalno. Podaci nisu sigurni ni na jednom disku, najbolja varijanta čuvanja podataka je držati ih u duplikatu na različitim lokacijama. Npr na računaru + na externom disku.
Ko sto rece Stripy. Nema vise kvalitetnih diskova. Npr. u Maleziji, Filipinima, Poljskoj, Indiji, Pakistanu i Kini ne stavljaju se usisnici vazduha vise klase. Neisplativo je. Sada je max. od novembra koristen u Hitachi proizvodnji usisnik klase 7. Na usisnike vazduha i rotere i xedo mozemo da zaboravimo u danasnjoj konstalaciji proizvodnje. Primera radi usisnik vazduha klase 7 je oko 2 mil. $, pa x 200 kom, za proizvodnju na godisnjem nivou od 5 000 000 komada, to ne ide bracela. Usisnik vazduha klase 12 je oko 7.8 mil. $, pa ti vidi da li ih zabole da ih stavljaju. Roteri su oko 18-40 mil. $ klase 9x 20 kom. zavisno od proizvodjaca opreme. Xedo masine za integralna kola oko 60 mil $, pa x 20 proizvodnih linija i u pm. Zadnji kvalitetni diskovi su Omicron od 4 TB sto sam nabavljao za 2 banke iz Japana. Diskovi na 15k obrtaja sa internim duplim kesom od po 2x256 MB. Nepravi se to vise za masovnu proizvodnju. Sada je samo talasika.
Najtisi Omicron, Hitachi,ex. Samsung itd.
Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D
jel ima u Japanu obican SATA Omicron disk od recimo 2TB neki sporiji za storage?
:: Ko sto rece Stripy :: Nema vise kvalitetnih diskova :: Npr. u Maleziji, Filipinima, Poljskoj, Indiji, Pakistanu i Kini ne stavljaju se usisnici vazduha vise klase :: Neisplativo je. Sada je max. od novembra koristen u Hitachi proizvodnji usisnik klase 7 :: Na usisnike vazduha i rotere i xedo mozemo da zaboravimo u danasnjoj konstalaciji proizvodnje :: Primera radi usisnik vazduha klase 7 je oko 2 mil. $, pa x 200 kom, za proizvodnju na godisnjem nivou od 5 000 000 komada, to ne ide bracela :: Usisnik vazduha klase 12 je oko 7.8 mil. $, pa ti vidi da li ih zabole da ih stavljaju :: Roteri su oko 18-40 mil. $ klase 9x 20 kom. zavisno od proizvodjaca opreme :: Xedo masine za integralna kola oko 60 mil $, pa x 20 proizvodnih linija i u pm :: Zadnji kvalitetni diskovi su Omicron od 4 TB sto sam nabavljao za 2 banke iz Japana :: Diskovi na 15k obrtaja sa internim duplim kesom od po 2x256 MB :: Nepravi se to vise za masovnu proizvodnju :: Sada je samo talasika :: :: Najtisi Omicron, Hitachi,ex. Samsung itd :: :: Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D :: ::
Uzeo bih i ja. Koliko to moze da kosta? Da nije neki od kilo evra.
:: jel ima u Japanu obican SATA Omicron disk od recimo 2TB neki sporiji za storage :: :: :: :: Ko sto rece Stripy :: :: Nema vise kvalitetnih diskova :: :: Npr. u Maleziji, Filipinima, Poljskoj, Indiji, Pakistanu i Kini ne stavljaju se usisnici vazduha vise klase :: :: Neisplativo je. Sada je max. od novembra koristen u Hitachi proizvodnji usisnik klase 7 :: :: Na usisnike vazduha i rotere i xedo mozemo da zaboravimo u danasnjoj konstalaciji proizvodnje :: :: Primera radi usisnik vazduha klase 7 je oko 2 mil. $, pa x 200 kom, za proizvodnju na godisnjem nivou od 5 000 000 komada, to ne ide bracela :: :: Usisnik vazduha klase 12 je oko 7.8 mil. $, pa ti vidi da li ih zabole da ih stavljaju :: :: Roteri su oko 18-40 mil. $ klase 9x 20 kom. zavisno od proizvodjaca opreme :: :: Xedo masine za integralna kola oko 60 mil $, pa x 20 proizvodnih linija i u pm :: :: Zadnji kvalitetni diskovi su Omicron od 4 TB sto sam nabavljao za 2 banke iz Japana :: :: Diskovi na 15k obrtaja sa internim duplim kesom od po 2x256 MB :: :: Nepravi se to vise za masovnu proizvodnju :: :: Sada je samo talasika :: :: :: :: Najtisi Omicron, Hitachi,ex. Samsung itd :: :: :: :: Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D :: :: :: ::
Dex sklapa server... Ala ce sledece okupljanje da bude u FULL-u (zao mi sto ne dodjoh da vidim Tortu i ostale)
:: Ako moze i meni neki serverski hdd , ne mora da je glanc nov, cisto za storage.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
znao sam da je trebalo da posaljem pm, *ebo me pas, sad ce operator da iskulira, sta mi radite mogao sam ja da uzmem 5kom pa da vam podelim, pojma nemate:P inace siguran sam da uopste nije jeftin.. ne bas 1keu ali duplo skuplji recimo nego recimo kod nas od 2TB Seagate 7.2k
:: Ako moze i meni neki serverski hdd , ne mora da je glanc nov, cisto za storage.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Ma opusteno, niko nista nije video, niko nista nije cuo... (meni treba od 1TB neki najobicniji, pitaj koja je cena)
:: znao sam da je trebalo da posaljem pm, *ebo me pas, sad ce operator da iskulira, sta mi radite :: mogao sam ja da uzmem 5kom pa da vam podelim, pojma nemate: :: inace siguran sam da uopste nije jeftin.. ne bas 1keu ali duplo skuplji recimo nego recimo kod nas od 2TB Seagate 7.2 :: :: :: :: Ako moze i meni neki serverski hdd , ne mora da je glanc nov, cisto za storage.. :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Dell 22 :: :: :: ::
ne moze, minimum je 2TB, necu coveka da cimam za diskic od 1TB, izvadicu ti ja neki moj iz kucista pouzdan sa zadnjim japanskim firmware-m:P
:: Ma opusteno, niko nista nije video, niko nista nije cuo... :: (meni treba od 1TB neki najobicniji, pitaj koja je cena :: :: :: :: znao sam da je trebalo da posaljem pm, *ebo me pas, sad ce operator da iskulira, sta mi radite :: :: mogao sam ja da uzmem 5kom pa da vam podelim, pojma nemate: :: :: inace siguran sam da uopste nije jeftin.. ne bas 1keu ali duplo skuplji recimo nego recimo kod nas od 2TB Seagate 7.2 :: :: :: :: :: :: :: Ako moze i meni neki serverski hdd , ne mora da je glanc nov, cisto za storage.. :: :: :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: :: Mis: Mx51 :: :: :: Dell 22 :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.