Pa cene neće naglo da padnu na stare. Iskoristiće oni poziciju da nam opet uzimaju pare, što znači da će lagano da padaju. Unazadili smo se nekoliko godina nažalost...
U svakom slučaju, ako je verovati cenama sa oglasa, nisu nešto strašno skuplji. 2TB WD Green za oko 100 evra, dok je pre 6 meseci bio 70. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Kriza nije prošla i potrajaće ... sačekaj ako nije hića, ako ćeš ih povezati u raid, bolje je da uzmeš neki ssd, ako ti je za storage onda neku blue varijantu jeftinija je.
eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski
znas sta, ako ti je hard neophodan, moraces da ga kupis i moraces da das koliko kosta, a kada ce cene pasti i koliko to niko ne zna vec se samo nagadja.
:: Pozdrav svima :: :: Ok! Posle onog haosa sa hardovima od kraja prosle godine,.. :: :: Hteo sam da uzmem 2x WD Black Edition 2TB za raid prevashodno zbog velike garancije od 5 godina, ali ste me zbog skoka cena odgovorili :: :: Pa sad ja ne vidim da se neki pad cena planira. Ali nisam u toku sa domacim cenama.
jbg, to je sad mac sa 2 ostricce, Black je mnogo brz, sto ti ne treba za storage, a ovaj green ima 2 god garancije.. a jesi li mozda razmatrao Hitachi?
:: Je, je. Ali green ima 2 god. garancije, a black ima 5 god. garancije :: :: ::
Neznam dali si osetljiv povodom toga ali samo da ti kažem da je black jako bučan nemogu da zamislim kako bi još zvučao u raid-u . Black Wolf
:: jbg, to je sad mac sa 2 ostricce, Black je mnogo brz, sto ti ne treba za storage, a ovaj green ima 2 god garancije.. a jesi li mozda razmatrao Hitachi :: :: :: :: Je, je. Ali green ima 2 god. garancije, a black ima 5 god. garancije :: :: :: :: :: ::
Jedini razlog zbog koga ja razmatram black je garancija, mozda je skupa, mozda je bucna, ali kad ga ugradim hocu da zaboravim na njega. Hitachi ne znam koliku ima garanciju ali ne verujem da je vise od 3 god.
pa i nije vise od 3god. Ali vece su sanse da ce WD crci nego Hitachi posle 5god. Mada sad pojma nemam kako se pokazuju poslednji Hitachi i WD diskovi, to je vrlo diskutabilno i pod znakom pitanja dok se ne razbistri
:: Jedini razlog zbog koga ja razmatram black je garancija, mozda je skupa, mozda je bucna, ali kad ga ugradim hocu da zaboravim na njega. Hitachi ne znam koliku ima garanciju ali ne verujem da je vise od 3 god :: :: ::
ma kako da ne.. to uopste nije merodavno za pouzdanost i kvalitet.. vec za garanciju. ali to ce ti objasniti najbolje kolega Nemanja21, jer nije moja specijaliZarnos`:)
:: Mislim... ne bi davali na njega 5.god garancije da ga nisu napravili bolje od ovih ostalih :: :: ::
ima dosta reklamacija na green modele, uzimaj nešto drugo.Ja sam uvek imao Hitachi i nikad nisam imao probleme.A u firmi mi pre mesec dana crk`o jedan WD green od 750gb, taman posle isteka garancije...
Nisam ni ja upucen u to narocito, ali mislim da u teoriji statisticari na osnovu odradjenih ispitivanja dobiju podatke o prosecnom zivotnom veku, maksimalnim odstupanjima, kao i ucestalosti i nivou tih odstupanja, takodje se kroz potencijalni profit proracuna koliku stopu povracaja kompanija moze da podnese, pa se dobije neka optimalna vrednost. Ono sto je sigurno, kao sto si rekao, garancija nije iskljucivo rezultat pouzdanosti, vec i cene proizvoda i spremnosti kompanije na nivo troskova kao rezultat reklamacija. Sto se tice HDD-a, licno sam isao na Blue jer ima bolji cena/kvalitet odnos. :: ma kako da ne.. to uopste nije merodavno za pouzdanost i kvalitet.. vec za garanciju. :: ali to ce ti objasniti najbolje kolega Nemanja21, jer nije moja specijaliZarnos`: :: :: :: :: Mislim... ne bi davali na njega 5.god garancije da ga nisu napravili bolje od ovih ostalih :: :: :: :: :: ::
Eo ja sam 2009te kupio hitachi disk od 1TB i zimus mu je crkla elektronika. Reklamaciju mi nisu prihvatili zbog: `strujnog udara` kako kazu (a sve ostale komponente u kompu su radile besprekorno). A istovremeno imam WD externi od 250GB iz 2005e godine radi OK za sad, samo je odskora poceo pomalo da skripi kad radi. Zato bih svakome preporucio WD, meni je uvek bio pouzdaniji od ostalih (Maxtora i Hitachija) koje sam imao...
Nemoj Hitachi samo zato što je tebi crk`o jedan HDD, i zato što...
22.03.2012. 19:11
status: user broj poruka: 3241
ti imaš jedan ispravan WD HDD? Koja ti je to logika? Ja sam naveo jedan WD green koji je riknuo kod mene u firmi, ali je ovde bilo mnooogo više reklamacija na WD nego na Hitachi, pogotovo na green seriju su se ljudi žalili.Ja ceo život imam samo Hitachi HDD-ove i nikad mi nijedan nije crk`o.Pitaj Imarkovic-a da li valj Hitachi ili ne...
Nisam fan-boy nijedne firme, i znam da su sve to slična sranja, kako kome zapadne, ali brate ovo je isto kao da si rekao da ne kupujemo Ford-a zato što je jednom liku (u USA, čini mi se), otpao točak u vožnji na novom Ford-u.Evo neka kažu ljudi sa foruma kakva je ko imao iskustva sa kojim brendom HDD-ova.
A što se tiče strujnog udara, tebi je napajanje moglo da ubije samo HDD, šta ti je čudno tu? Dešava se da nekada i direktan strujni udar sprži sve komponente u kućištu, a nekada rikne samo lan, HDD, ploča, ili slično...
:: :: :: :: Eo ja sam 2009te kupio hitachi disk od 1TB i zimus mu je crkla elektronika. Reklamaciju mi nisu prihvatili zbog: `strujnog udara` kako kazu (a sve ostale komponente u kompu su radile besprekorno). A istovremeno imam WD externi od 250GB iz 2005e godine radi OK za sad, samo je odskora poceo pomalo da skripi kad radi. Zato bih svakome preporucio WD, meni je uvek bio pouzdaniji od ostalih (Maxtora i Hitachija) koje sam imao...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.