Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Kako da sprzim usb flash memoriju???
STRANA 1 OD 1
juninho Kako da sprzim usb flash memoriju??? 13.03.2012. 23:37 T44712

status: user
broj poruka: 155
Dakle da li postoji softverski nacin kako da pokvarim usb flash drive kada ga ustekam u laptop?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
acosuper softverski nema ali hardverski ima 13.03.2012. 23:51 #406017

broj poruka: 1207
zamjeni Crvenu zicu (+5V) sa nekom drugom, ja sam sjebao dva sticka zato sto nisu bili dobro prokopcani front USB-ovi

http://www.youtube.com/watch?v=RFfq3hDc7Lw

CPU: AMD Athlon II 445
GPU: Gigabyte 5870 SOC
RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mhz
MBO: Gigabyte 770-DS3
PSU: GX-550W
HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint RAID0
CPU COOLER: CM V8
HP CASE

codeus ... 14.03.2012. 00:00 #406019

broj poruka: 4054

cekaj .. hoces svoj flash stapic da utepas zbog garancije ?

ili hoces da bilo kome ko se usudi da ushteka flash u tvoj lap ..sprzis isti

VMARC Re: ... 14.03.2012. 00:05 #406021

broj poruka: 9425
Pitanje na mestu a odgovor iznad :-) Doduse nije bas softverski nacin :-)

Nego, off... Onaj Dell ce ipak morati na reklamaciju. Izgleda da mu je zveknula maticna. U svakom slucaju, hvala ti na pomoci. Car si!

F650GS Dakar

::
:: cekaj .. hoces svoj flash stapic da utepas zbog garancije
:: ili hoces da bilo kome ko se usudi da ushteka flash u tvoj lap ..sprzis ist
MACHINE Re: softverski nema ali hardverski ima 14.03.2012. 09:22 #406055

broj poruka: 5710
Jos samo da uspe da nadje tu crvenu +5V zicu na laptopu i zameni je sa nekom drugom

:: zamjeni Crvenu zicu (+5V) sa nekom drugom, ja sam sjebao dva sticka zato sto nisu bili dobro prokopcani front USB-ov
:: http://www.youtube.com/watch?v=RFfq3hDc7L
:: CPU: AMD Athlon II 44
:: GPU: Gigabyte 5870 SO
:: RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mh
:: MBO: Gigabyte 770-DS
:: PSU: GX-550
:: HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint RAID
:: CPU COOLER: CM V
:: HP CAS
gilopile Re: Kako da sprzim usb flash memoriju??? 14.03.2012. 09:28 #406056

broj poruka: 9459
Softverski ne mozes da je sprzis, mozes samo da zeznes cupanjem u `nezgodnom` trenutku file system...ali se to moze srediti, mada kad bas hoces na taj nacin da je unistis - tesko, jer se to desava onda kada ti je najpotrebnija i kada imas bitnih podataka u njoj:). Nekom si shebao USB stick pa on tebe krivi/napada...? Moguce je da crkne sama od sebe i to nije nikakva novost i na laptopu i na dektopu, koliko god je mazio i pazio. A ako hoces da je prehebes zbog garancije, onda je jednostavno ustekaj na neki USB produzni i na srednja ili krajnja dva pina dovedi 12V i crci ce.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: Dakle da li postoji softverski nacin kako da pokvarim usb flash drive kada ga ustekam u laptop?
FordP Re: Re: Kako da sprzim usb flash memoriju??? 14.03.2012. 10:22 #406060

broj poruka: 133

To je odlična originalna ideja koja je u nekoliko slučajeva dovela do spaljivanja matičnih ploča. Ne samo da se u tom slučaju načip USB-a doprema 5V, nego se takođe na matičnu ploču može preko data + ili data minus može dopremiti tih istih 5V.

:)

do sada sam video 2 matične ploče spržene na taj način

:: Softverski ne mozes da je sprzis, mozes samo da zeznes cupanjem u `nezgodnom` trenutku file system...ali se to moze srediti, mada kad bas hoces na taj nacin da je unistis - tesko, jer se to desava onda kada ti je najpotrebnija i kada imas bitnih podataka u njoj:). Nekom si shebao USB stick pa on tebe krivi/napada...? Moguce je da crkne sama od sebe i to nije nikakva novost i na laptopu i na dektopu, koliko god je mazio i pazio. A ako hoces da je prehebes zbog garancije, onda je jednostavno ustekaj na neki USB produzni i na srednja ili krajnja dva pina dovedi 12V i crci ce
gilopile Re: Re: Re: Kako da sprzim usb flash memoriju??? 14.03.2012. 10:30 #406061

Mozda se nismo razumeli, ja sam mislio da USB prikopca na produzni koji nije skopcan sa maticnom plocom, u stvari, ne mora ni produzni, samo na USB stick konektor dovede 12V i gotojo. Reko lakse je sa produznim koji ima na drugom kraju konektore koji se spajaju na maticnu ili cak gole zicke i tu lepo dovede 12V.

:: To je odlična originalna ideja koja je u nekoliko slučajeva dovela do spaljivanja matičnih ploča. Ne samo da se u tom slučaju načip USB-a doprema 5V, nego se takođe na matičnu ploču može preko data + ili data minus može dopremiti tih istih 5V
:: :)
:: do sada sam video 2 matične ploče spržene na taj nači
:: :: Softverski ne mozes da je sprzis, mozes samo da zeznes cupanjem u `nezgodnom` trenutku file system...ali se to moze srediti, mada kad bas hoces na taj nacin da je unistis - tesko, jer se to desava onda kada ti je najpotrebnija i kada imas bitnih podataka u njoj:). Nekom si shebao USB stick pa on tebe krivi/napada...? Moguce je da crkne sama od sebe i to nije nikakva novost i na laptopu i na dektopu, koliko god je mazio i pazio. A ako hoces da je prehebes zbog garancije, onda je jednostavno ustekaj na neki USB produzni i na srednja ili krajnja dva pina dovedi 12V i crci ce
:: ::
codeus .... 14.03.2012. 10:41 #406063

broj poruka: 4054

softverski se najlakse ubija fles ako ga stavis u mikrotalasnu na 10s ..

IceCream a mozes 14.03.2012. 12:55 #406089

broj poruka: 791
i da je das meni u ruke jer ja sam talican da sprzim sve sta ide na Universal Serial Bus

Ishmerish Buraz stavi jedan bass od 100w na njega 14.03.2012. 14:27 #406102

broj poruka: 7285
Proverena metoda, lista podrzanih bass-eva, M.N.C, Kenwood, Yamaha, SAL...., ma samo da ima pola kile magnet

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

ICEsd re 14.03.2012. 15:03 #406109

broj poruka: 2158

Moze softverski preko MAC OS-a, samo ga formatiras u neki MAC format i win nema sanse da ga vidi, e sad ako su oni u servisu obrazovani da testiraju na mac sistem onda ga nisi sprzio ako nisu onda imas srece jer fles kad se formatira u MAC formatu na winu daje znake ko da je mrtav.
FordP Re: re 14.03.2012. 16:29 #406131

broj poruka: 133
Ovo za MAC OS se lako rešava Low level format varijantom.
Ali sad sam se setio kako sam ja spalio svoj flash :)
Greškom sam namestio front panel umesto na USB na Firewire umesto 5V - 12V
Ni primetio nisam kad je izgorelo :)

:: Moze softverski preko MAC OS-a, samo ga formatiras u neki MAC format i win nema sanse da ga vidi, e sad ako su oni u servisu obrazovani da testiraju na mac sistem onda ga nisi sprzio ako nisu onda imas srece jer fles kad se formatira u MAC formatu na winu daje znake ko da je mrtav.
Ishmerish Izvadis peckalicu iz el. upaljaca 14.03.2012. 16:37 #406132

broj poruka: 7285
I imas handy stvarcicu za razlicite namene

Do not apply on female breasts

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

Daum Re: Re: re 14.03.2012. 16:59 #406139

broj poruka: 12796
Ja sam to isto uradio na Gigabyte P35-DS4, spržio se Firewire controler na ploči ali je ona normalno radila. Tuga je bila što sam zaboravio to da navedem čoveku kad sam mu prodao ploču, pa sam se osećao ko majmun. Dobio je garanciju ako ništa drugo...

:: Ovo za MAC OS se lako rešava Low level format varijantom
:: Ali sad sam se setio kako sam ja spalio svoj flash :
:: Greškom sam namestio front panel umesto na USB na Firewire umesto 5V - 12
:: Ni primetio nisam kad je izgorelo :
:: ::
:: :: Moze softverski preko MAC OS-a, samo ga formatiras u neki MAC format i win nema sanse da ga vidi, e sad ako su oni u servisu obrazovani da testiraju na mac sistem onda ga nisi sprzio ako nisu onda imas srece jer fles kad se formatira u MAC formatu na winu daje znake ko da je mrtav.
Lug možeš i da je kaskadiraš 14.03.2012. 17:10 #406141

broj poruka: 993
otvoriš neki crt monitor i zavrneš onu izolaciju za vn što ulazi u ekran. a možeš da upotrebiš i neki sus motor. kabal sa svećice bribližiš pinovima od tog fleša a neko zavergla i trebalo da ga ona varnica sprži.

AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7

juninho hvala svima 14.03.2012. 21:42 #406197

broj poruka: 155

gilopile Re: hvala svima 15.03.2012. 02:57 #406236

Hvala i tebi matori, posto si nam rekao o cemu se zapravo i radi, jbg:) Jel bar otegnula papke fleskana?

Mixx Re: Izvadis peckalicu iz el. upaljaca 15.03.2012. 04:49 #406243

broj poruka: 2931
UNLESS FEMALE AGREES :) vid s&m zabave se zove `satan`s kiss`

:: I imas handy stvarcicu za razlicite namene
:: Do not apply on female breasts
:: Lala 4ever!
:: http://fwd4.me/zC
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs