Jednom sam radio sa novim Acronis 11 i uprskao. Imeo sa C particiju koja je aktivna i imala je Windows 7 druga je bila prazna, obe NTFS. Lepo sam uradio sta ej trebalo: obrisao logicku particiju na D i potom samo prosirio C na D. Nakon toga racunar vise nije butovao Windows i morao sam da idem od pocetka. Kako bezbedno iz samog Windowsa da ovo uradim bez da koristim ove gluposti od programa? Znam da je i XP to mogao pricali mi neki koji su bili administratori ali nisam upamtio. Da li je potrebna neka konverzija diska da bude dynamic. Isto su mi pricali da mogu od nekoliko diskova fizicki odvojenih da napravim jednu logicku particiju koja ce se videti samo pod jednim slovom u Windowsu. Koristio sam ranije i Partition Magic pa i on nekad uprska stvar.
Konkretno da li neko zna kako sa Windows alatima da prosirim moju C particiju tako da uzme celu ili samo deo D particije. Hvala
Nego ti ne umes da koristis Acronis, moras da obrises ili odvojis prazan prostor od `D` particije da dodas tom praznom prostoru isti tip particije, dakle ako se dodaje sistemskoj, tj primarnoj, onda i taj prazan prostor mora da bude primarna particija, prosirs u Acronisu `C` preko tog praznog prostora, ides na Apply, restartujes komp, on ti sam sve to sredi pre bootovanja windowsa i radi sve bez problema. Uradio sam vec to jedno 5x i svaki put uspesno Acronisom...... ako ne uspevas onda negde gresis ili ne koristis full verziju Acronis professional, jer je program odlican za te radnje......
Sad cu ti ja objasnim gde si pogreshio (verovatno). Inace i ja na poslu svakodnevno koristim acronis i radi bez problema, do njega nije sigurno. Problem je verovatno nastao prilikom instalacije XP-a, D particija ti je bila aktivna, pa je windows prilikom instalacije iskopirao sistemske fajlove (ntldr, ntdetect....) na D. Sve to lepo radi dok ne formatirasD particiju, pole toga windows se vise ne butuje. Zato pre nego shto instaliras windows sledeci put obavezno stavi da ti je C particija HDD a aktivna i neces imati tih problema
Ali taj manager iz windowsa ne mzoe da mrda particije, on moze samo da ih spaja i prosiruje ako su jedna do druge, treba ti ipak neki softwer koji moze da ih premesta+ spaja.
U koliko imas C D E, ocepis od E nesto ali to ne mozes da spojis sa C, ako je to situacija moras neki softwer treci da koristis, imas vec prdloge pa izaberi neki.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.