Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Problem sa hardom?
STRANA 1 OD 1
ralebrale Problem sa hardom? 02.03.2012. 21:14 T44495

status: user
broj poruka: 678

Uzeo sam za druga racunar,koji je dosao sa svim komponentama osim hard diskova koje smo naknadno ubacili.Diskovi su naravno ATA,ali ploca podrzava jedan ATA ulaz.Rezac je SATA.Kad stavim jedan disk (sve je podeseno,master, slave) vidim ga i on radi,ali cim stavim drugi njega nema..Kacio sam kablove na vise nacina ali mi nije uspelo da ga win 7 prepozna.Znate li mozda u cemu je problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dexy-sexy Koji HDD je u pitanju? 03.03.2012. 00:21 #403595

broj poruka: 16
I da li ga vidi BIOS nakon dodavanja još jednog HDD-a.
Kod WD-a je bila fora ako se dobro sećam da su drugačija podešavanja džampera ako je sam na kablu i master, i ako je sa još jednim HDD-om i master. Nisam dugo radio sa ATA HDD-ovima, ali ako nam kažeš kako si podesio džampere na oba HDD-a i koji su modeli, možda bi smo mogli otkriti u čemu je fora.
Jebivetar Re: Koji HDD je u pitanju? 03.03.2012. 00:24 #403596

broj poruka: 2386
Sigurno je problem jumpera. Daj modele...

:: I da li ga vidi BIOS nakon dodavanja još jednog HDD-a
:: Kod WD-a je bila fora ako se dobro sećam da su drugačija podešavanja džampera ako je sam na kablu i master, i ako je sa još jednim HDD-om i master. Nisam dugo radio sa ATA HDD-ovima, ali ako nam kažeš kako si podesio džampere na oba HDD-a i koji su modeli, možda bi smo mogli otkriti u čemu je fora
::
ralebrale ... 03.03.2012. 07:58 #403636

Ne vidi se neki maxtor.Ali ista svar je i sa WD od 80 gb.Vidi se samo jedan.Jednom je primetio oba,i u biosu i na desku,ali nije mogao da instalira drajver (bar je takva informacija iskocila) , a potom se nije video ni u biosu vise...
codeus .... 03.03.2012. 08:22 #403637

broj poruka: 4054

promeni IDE kabel i stavi jumpere na oba diska na CS (cable selekt)

ralebrale .. 03.03.2012. 09:43 #403643

Hvala codeus...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs