Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Sprzio sam hard disk
STRANA 1 OD 1
borac27 Sprzio sam hard disk 25.02.2012. 22:13 T44346

status: user
broj poruka: 96
Pozdrav svima

Danas sam testirao neku polovnu masinu,kuciste sam postavio horizontalno,a hard disk istog sam naslonio na gornju ivicu kucista (kreten).

Prilikom ukljucivanja kompa izgleda je doslo do nekog kontakta izmedju harda i metala na kucistu,disk je poceo da se dimi sa donje strane ( neki cip na stampanoj ploci) i naravno vise ne radi

Interesuje me da li je stradala samo eletronika na disku i da li je vredi popravljati ( menjati ) ili je kompletno ostecen i ne moze da se napravi ( inace hard je radio odlicno )

Disk je: Seagate Baracuda 120 Gbytes , Model: ST3120022A

P.S. ako neko ima el. za taj model nek mi pusti mail
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
f0rever Re: Sprzio sam hard disk 25.02.2012. 22:17 #402025

broj poruka: 3821
Elektronika verovatno. Ako nemas neke podatke od kojih zivot zavisi, oprosti se od njega. Najbezbolnije je.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Pozdrav svim
::
:: Danas sam testirao neku polovnu masinu,kuciste sam postavio horizontalno,a hard disk istog sam naslonio na gornju ivicu kucista (kreten)
:: Prilikom ukljucivanja kompa izgleda je doslo do nekog kontakta izmedju harda i metala na kucistu,disk je poceo da se dimi sa donje strane ( neki cip na stampanoj ploci) i naravno vise ne rad
:: Interesuje me da li je stradala samo eletronika na disku i da li je vredi popravljati ( menjati ) ili je kompletno ostecen i ne moze da se napravi ( inace hard je radio odlicno
:: Disk je: Seagate Baracuda 120 Gbytes , Model: ST3120022
:: P.S. ako neko ima el. za taj model nek mi pusti mail
codeus ... 25.02.2012. 23:33 #402044

broj poruka: 4054

`i onda sam slucajno okacio hdd o cosak metalne uzemljene kocke` :) .. potrazi plocu sa sledecim karakteristikama identicnim sa tvojim

Model No: ST3120022A
P/N: 9W2002-306
HDA P/N: 100306787
Config: D4D - 01
Firmware: 3.54
date code: 04285
site code: AMK

i imaces neke sanse da vratis podatke ..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs