Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Kingshit fles!!!
STRANA 1 OD 1
darcilo Kingshit fles!!! 24.02.2012. 15:28 T44318

status: user
broj poruka: 689
Elem, dobio sam na poklon flesku iz naslova od 8gb, kupljena u win win-u, ona sa metalnim poklopcem GT 108, znaci KRS nevidjeni! :/ Na zvanicnom sajtu write/read speed 10/22. kod mene 3/15! Reklamirao danas, dali mi novu, ista prica! :) sad but true, ali idem sad opet do njih i uzimam def Patriot! :D
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @darcilo 24.02.2012. 15:29 #401608

broj poruka: 17093
Moje saucesce

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed KingMaxShit ili Kingston(ed)shit, that is a question? 24.02.2012. 15:54 #401617

broj poruka: 10999
Ali, kako bilo da bilo, sa flash diskovima nikada nisi siguran (niti su ti sigurni podaci, niti performanse). Evo sta se jos desava KARAKTERISTICNO za flash USB diskove: ne `ubodes` ga kako treba u odgovarajuci port i sistem ti prijavi kako `brzina prenosa podataka moze da bude brza kada se, umesto USB protokola 1.1 koristi 2.0...`.
Kretenska konstrukcija prikljucaka i `ovamo` i `tamo`...
Al`, videcemo sta nam nudi taj novi, tako bucno najavljivani Intel-ov external interface (thunderbolt)... Bice valjda i fleseva i drugih externih storidza sa njime...

http://goo.gl/CllIE
imarkovic Re: KingMaxShit ili Kingston(ed)shit, that is a question? 24.02.2012. 16:03 #401621

broj poruka: 19012
torto, dajes opasne dezinformacije, sto se tice `USB device not recognized` ili da umesto 2.0 koristi 1.1, kao sto lepo pise to se i desava, ako port na ploci ne podrzava brze od 1.1 znaci ne moze da radi na 2.0..
@darcilo, kupi bolje Apacer nego taj sumnjivi Patriot, ne mora da znaci uopste da su im dobri flash-evi..

:: Ali, kako bilo da bilo, sa flash diskovima nikada nisi siguran (niti su ti sigurni podaci, niti performanse). Evo sta se jos desava KARAKTERISTICNO za flash USB diskove: ne `ubodes` ga kako treba u odgovarajuci port i sistem ti prijavi kako `brzina prenosa podataka moze da bude brza kada se, umesto USB protokola 1.1 koristi 2.0...`
:: Kretenska konstrukcija prikljucaka i `ovamo` i `tamo`..
:: Al`, videcemo sta nam nudi taj novi, tako bucno najavljivani Intel-ov external interface (thunderbolt)... Bice valjda i fleseva i drugih externih storidza sa njime..
::
:: http://goo.gl/CllI
::
duqp +1 za apacer 24.02.2012. 16:46 #401630

broj poruka: 3466
imam svoj jedan malecki, bez poklopca, izgubljen prvog dana, 2gb je, 6 godina radi kao sat
burazeri imaju neke od 8gb i sve super
skoro ja dobio neke verbatim od 16 i 8 i ok su.
jedan lik sto ih prodaje kaze da je transcend mama, treba da mi zavrsi 32gb usb3.0 za 3500 dinara
videcu kakvi su
a kingstona drugari drze i ne zale se mada oni prebacuju tipa po 2 slike :)

codeus Re: Kingshit fles!!! 24.02.2012. 17:01 #401633

broj poruka: 4054

brzina transfera zavisi od mnogo stvarii ... chipset .. OS .. zauzece drugih USB portova .. rad u pozadini :) .. itd itd

ako vijas 10/22 neces uspeti !

:: Elem, dobio sam na poklon flesku iz naslova od 8gb, kupljena u win win-u, ona sa metalnim poklopcem GT 108, znaci KRS nevidjeni! :/ Na zvanicnom sajtu write/read speed 10/22. kod mene 3/15! Reklamirao danas, dali mi novu, ista prica! :) sad but true, ali idem sad opet do njih i uzimam def Patriot! :D
darcilo Transcend MAMA! 24.02.2012. 19:30 #401713

broj poruka: 689
Jbg, da sam se ja pitao, samo njega, posto vec imam jedan od 4gb, vec 4 god radi extra! Ali dobro, poklonu se u zube ne gleda, tako da cu samo zameniti za patriot, posto samo njega imaju, a i citao sam dosta pozitivnih komentara za AXLE seriju! :)

tortojed @imarkovic: ili si nesto pobrkao ili si zaista srecnik-izuzetak... 24.02.2012. 19:47 #401728

ako ti se nikada nije desilo da u USB port 2.0 ubodes fles 2.0 pa zbog nekog brljavljenja, da li od strane OS-a ili samog hardvera sistem zakljuci kako treba da aktivira nizi protokol (1.1).
Meni se to dogodilo XXXL puta, sa RAZNIM flesevima i na RAZNIM konfiguracijama (samo sto je uvek bio window$, XP SP2 ili 3, odnosno Vi$ta ili sedmica)... Izvadis, turnes ga jos jedared iliti jope, pa proradi na 2.0...

Ne kazem da nije moguce da te je zaobislo - mozda nosis neku amajliju, brojanice, kosmodisk...
- - - - - - - - - - - - - - - - -
A ocenivsi moj komentar kao `opasnu dezinformaciju`, brate, bas si preterao - kao da sam, u najmanju ruku obavestio cijenjeno pucanstvo da je Grcka objavila bankrot...LOL.

bobomainer Nije dezinformacija 24.02.2012. 20:20 #401733

broj poruka: 14
I meni se dogodilo XXXL puta 1.1 umesto 2.0
Miskonius Tortini problemi sa Intel platformom i USB standardom 24.02.2012. 20:55 #401742

broj poruka: 4420
Tjah vidis Torto Intel je stvarno zasrao pomalo stvari sto se tice USB (3.0) i tog Thunderbolt-a.
Zato sto je jos onomad (kad se prvi put pojavila i5/i7 serija) resio da gura Thunderbolt (ali samo resio) Intel je resio da potkopava USB3 tako sto chipsetovi nisu imale nativnu podrsku za njega.
`No problem!` kriknuo bi progresivni mladjani Intelas, otrcao u prodavnicu kupio USB3 PCIe karticu zab`o u plocu ali patka. Brzine nisu one koje odgovaraju USB3 standardu, sta vise 50% su losije od brzina iste te kartice na AMD platformi...
Weird, zar ne?
Ali vidis problem je u tome sto AMD za komunikaciju izmedju chipseta i USB3 kontrolera koristi
PciE 2.0 vezu dok se kod Intela koristi PcIE 1.0.
Ono sto je naljepse u celoj stvari jeste. ukoliko se u PciE slot 2.0 (bio on x1, x4 ili x16) ubode PCIe x1 USB3 host kontroler on ce kod Intel platforme, tacnije na P55 chipsetu raditi u PciE 1.0 modu degradirajuci performanse (zvuci poznato?)
Pa posle za SB obezbedio podrsku za USB3 (doslo iz dupeta u glavu) da bi sad opet nesto jeo govna oko Thunderbolta...
Ali Boze moj Intel je Intel...

PS
Znam da nema neke veze ovo sa Darcilovim problemom, ali me je Cupcake bas potsetio na
na jos jednu u nizu Intelovbih perfidnih prevara.

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

tortojed Negativ (delimicno)! Nisu to `tortini problemi` - ono o cemu sam... 24.02.2012. 23:55 #401784

pisao je stvar koja moze da se desi na bilo kojoj platformi koja ima native i/ili third party podrsku za USB2. Intel ili AMD ili neki treci chipset (VIA, ALI, SiS...). Radi se o tome da, u nekom kratkom vremenskom intervalu kontakti fles diska ne nalegnu dobro na odgovarajuce lajsnice u konektoru na maticnoj ploci (ili na onome `isturenom`, na prednjem panelu kucista, kablom povezanim sa plocom). To uzrokuje opisani problem. Meni (uslovno) se ovo poslednji put desilo pre nekoliko dana, u firmi, na laptop-u baziranom na nekom AMD-ovom chipset-u: kolega je prikljucio `kruzera` od 2GB i odmah se uspanicio videvsi da presnimavanje pedesetak fotografija tece neobicno sporo (a nije do kraja shvatio ni poruku koja se odnosila na toboznji raskorak u revizijama USB protokola). Objasnio sam mu sta treba da uradi (vadi ga pa ga surdukni jope) i sve je proradilo kako treba.

A sto se tice tanderbolta, to je zaista zesci pomak u connectivity-ju:

http://goo.gl/Y8J58

`Intel has claimed that, within the next decade, it should be possible for Thunderbolt technology to eventually scale up to a speed of 100 Gbps. (It`s unlikely that this speed could be achieved without optical cabling, however.)`

Dakle, kada budu doterali cara do duvara (u nekoj buducoj reviziji), `napunice` opticki kabl - bice moguc toliko gust protok podataka...

imarkovic @darcilo 19.03.2012. 08:46 #407062

broj poruka: 19012
imas mail.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs