ne bih ti preporucio to da radis, rizicno je. Sad ce da se javi torta da me demantuje:) 1. daklem, delete SVE pa opet napravis lepo particije kako ti odgovara. 2. CLONE `C`, na drugi disk pa napravis particije pa teras dalje.
:: Ljudi, hocu da shrink-ujem D od 400gb za 50gb i pripojim za C, ali mi prijavljuje da ima neke unmovable fajlove, je l zna neko kako? Th ::
Koliko god cudno zvucalo, probaj da nadjes neki defragmentor koji moze da izgura podatke na kraj particije,da bi smanjio rizik, a moguce da bi tako uklonio taj error. Neki od tih ne pomerljivih fajlova mogu da budu oni koji su trenutno u upotrebi, MFT i slicni sistemski. Probaj prvo da ih sve pomeris na drugi kraj particije, a ne od onog dela gde hoces da skracujes (blize C).
i ja to uvek radim kad moram da smanjim c: nekako mi to logicno, jer ce u protivnom napraviti dve isprepletane paricije, bar fizicki, bar ja tako mislim
sam vec spajao odvajao sa D na C odvajao od D na neku 3 particiju, spajao tu neku particiju sa D, do sada nikakvih problema nisam imao, odradio za svaki slucaj defragment, i proverio hard da nema bad sectore, po meni jako bitno za odvajanje praznog prostora da hard nema bad sectore.....
+1 za Ish-a koristim full professional kupljenu verziju :)
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Zatim idi na warez bb ili gde vec kopas kljuceve i serijale jer nece da moze trajal da radi to sto ti treba.
Uzasno je jednostavno i lako i brzo,
Ako imas C i D , imaces dve linije, desni klik na D i odfikaris koliko ti treba i dobices novi solo prazan prostor, zatim kliknes na C i izaberes Merge-da spoji, i kada te pita sa cime da spoji ti kazes naravno onaj prostor sto si otkinuo od D, to odradi za nekih 5-10 minuta zavisi od brzine hdd i masine, ide restart, zatim malo opet drlja u dosu i to je to... Povecao si C particiju od D prostora za zeljenu velicinu.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.