problem je sledeci. HDD sata ulaz malo je puko, odnosno jedan mali deo se polomio i kada prikljucim sata kabal on bas ne drzi dobro. Sta se desava, ponekad kada upalim racunar on ne prepoznaje da imam hard, a nekada radi super pa cak i mesecima. Ali desava se da u toku rada samo se hard iskluci, komp se ponasa kao da sam izbacio flesku. Onda moram da otvaram kuciste ida namestam kabal.
Da li to neki serviser moze da popravi? Da li taj ulaz moze nekako da se zameni? Plasim se da tako gasenjem i paljenjem harad tokom rada moze da osteti podatke, crkne hard ili napravi neki kurslus pa ode i ploca i sta ti ja znam. Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Imao sam par puta takav problem. Super lepkom sam zalepio polomljenu plastiku, zatim sam istim venčao sata kabl sa hard diskom. Dotični diskovi rade i dan danas bez problema (1 je baš u mojoj mašini)
kao sto kaze Stripy, super lepkom vencas kabal i hdd zauvek i problem resen, nego nisam znao da sata hdd moze da se prikljucuje na plocu u toku rada tj dok je racunar upaljen, znam za IDE hardove da ako to uradis momentalno spaljujes port na ploci?
a pa ne prikljucujem ja hdd kad je racunar upaljen
17.02.2012. 16:29
status: user broj poruka: 490
plasim se da dok radi i odjednom izgubi se da nesto ne crkne. Uvek gasim racunar kada resim da namestim kabal. Pa problem je u tome sto ne ispada kabal nego jednostavno gubi kontakt. Zvrcnu cu dva tri servisa da vidm da li to moze nekako da se sredi.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Хот свап је замена хард диска, ЦД-РОМ драјвa, напајањa, или другиx уређајa са сличним уређајем, док je рачунарски систем koji ga користi и даље у функцији...` - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Umesto super-lepka (koji ne samo sto TRAJNO vezuje nego i rastapa (dakle: ostecuje) plasticne materijale, radije upotrebi neki drugi lepak, koji ce takodje dobro da `drzi` a ipak ce biti moguce odvojiti kabl od diska bez vecih problema, kada to bude zatebalo -` Oho`, `Tigar` ili drugi `neoprenski`(moze i silikonski git - git za lepljenje stakla i stvaranje hidroizolacionih premaza).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.