Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Program
STRANA 1 OD 1
zoza Program 14.02.2012. 09:40 T43225

status: user
broj poruka: 66

Potreban mi je program za vracanje slika sa HDD koji je otisao u vecna lovista.Pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Treba ti program Manitu, Um Pah Pah ili Dzeronimo. 14.02.2012. 10:23 #398702

broj poruka: 10999
Salim se - poenta je u tome da ti treba POPRAVKA HDD-a, odnosno, ako je `otisla elektronika` (motor i/ili nesto na stampanoj ploci), zamena te komponente. Tek onda ces videti sta je sacuvano na disku a sta je otislo u vecna lovista. Ako je pokvarena `mehanika` (rucka sa citacem i tome slicno), popravka ce mnogo da kosta.

Dakle - pravac servis...

Dragg re 14.02.2012. 11:15 #398709

broj poruka: 2270
Opiši malo bolje problem. Ako je HDD baš potpuno crkao, neće ti pomoći nikakav program.
zoza Program 14.02.2012. 19:28 #398798

prilikom podizanja sistema u biosu maticne ploce se ne prikazuje hdd,kao da nije prikljucen i ako uredno to jeste.
gilopile Re: Program 14.02.2012. 19:55 #398814

broj poruka: 9459
Nazalost, nece ti pomoci nikakav softver, jer je kvar hardverske prirode, tj. harda kao i da nema.

Koji je HDD u pitanju i kako je crko, jesi nesto cackao prespajao...? Jesi probao zameniti kablove? Da li se cuje motor da vrti? Da li skljocka...? Da li ima vidnih ostecenja nekih od komponenata na PCBu?

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

::
:: prilikom podizanja sistema u biosu maticne ploce se ne prikazuje hdd,kao da nije prikljucen i ako uredno to jeste.
zoza Program 14.02.2012. 20:53 #398824

Nista se necuje ne skljoca,nisam nista prespajao,pre oko dve nedelje je kod zene sam od sebe u toku crtanog filma racunar ugasio o izbacio plavi ekran.Ona ga je ugasila i upalila i sve je bilo okej,sve do jutros( kada zbog ustede struje gasim uvece kompijuter)izlistao bios ploce i podigao Win7 sa drugog hard diska.

Srdjanc Pa mozda imas nade. 14.02.2012. 23:43 #398848

broj poruka: 3106
Ovako radi:

Prvo nabavi drugi HDD da ne bi smanjio mogucnost i do 100% vracanja podataka u opste da bi na njega stavljao sta isbunaris iz pokvarenog HDD.

Na novi stavi sistem i sve uz njega, a drugi ne koristi dok to ne zavrsis.

Onda na taj novi instaliraj jedan ili vise od programa za cupanje stvari pa neka ti je sa srecom.

Imas: Recuva, FileScavanger (ja preporucujem), PC Inspector File Recovery 4.0 i sigurno ce neko dopisati jos neki. Svi rade sve fajlove mada neki se mogu precizirati na slike.

Imas i opciju da kod nekog skines Hirens Boot CD kod nekoga i narezes na CD, pa sa njega da pokreces te programe za cupanje podataka.

http://www.hirensbootcd.org/download/

Takodje mozes i preko njega pokrenuti Mini XP (na Ram memoriji ne HDD) tako da ti nov HDD ne treba ako imas dovoljno veliki fles da sacuvas sta ti treba.

Zahvat je u svakom slucaju tezak i ako HDD nema neka teza ostecenja ili nema u opste. Nadam se da si pre ove ne srece odradio Defragmentaciju kako bi povecao sanse za uspeh. :)
operator re 15.02.2012. 05:09 #398887

broj poruka: 4266
nadji identicnu elektroniku ili probaj da kotaktiras boyboy-a, ako je ovdje, posto se ne cuje isto kao i Raic. Preko njega sam bezkontaktnom metodom prebacio 1 TB podataka sa HDD-a koji je crkao. Ima veze sa mojom bivskom firmoj Sky Tehnology. Ja nisam u dobrim odnosima sa njima, posto su mi ostali duzni 3 plate 2009 godine.
operator

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs