status: user broj poruka: 584 | CM 4, ako odlucis da pomeras hdd. Alumijum, ima cooler koji nece bas da pravi tornada, ali je necujan, bar nesto kao produvava, u svakom slucaju nece ti spustiti temperaturu na 15 stepeni, ali je sigurno bolje nego da ga zatvoris u neku kutiju ili da ga bez hladjenja samo popnes gore. Ima 4 senzora, proveravas ih tako sto sva cetiri zakacis na isto mesto, trebalo bi da daju iste vrednosti. Da li je bas tacan u stepen, djavo bi ga znao. Uzasno je bitno gde ih i kako zakacis. Razlike mogu biti ogromne.
Za sumu kablova je cika u pravu, treba ti prosirenje mozga da to organizujes, ali je zgodna stvar kontrola broja obrtaja.
Bila je tolika kolicina gluposti u nekom od postova po pitanju hladjenja, da samo sto nismo morali svi da instaliramo trofaznu struju u kuciste, ispalo je da je dobro hladjenje kad od buke ne mozes da radis, da mnogo manje prasine ulazi kad rade na 12v, a mnogo vise kad rade na manjoj voltazi, da na smanjenoj voltazi brze propadaju. A ukoliko imas u kucistu manje od 38 kulera, ti si smesan.
Pogledaj po gugletu bas za njega tacno razlike u temperaturi, bice ti sve jasno. Ne ocekuj previse, ali to sto dobijes nije lose. U svakom slucaju je bolje nego da seces kablove i instaliras prekidace, a da bi ti isti bili uvek dostupni, bacis levu stranicu kucista.
:: :: :: :: hdd mi je u dnu kucista i u njega siba 12mm ali planiram da oslobodim tu 12-icu da duva i grafiku a hdd sam mislio da popnem u 5.25` u neku kutiju sa hladjenjem inace temp hdd-a mi sada ne prelazi 30 stepeni |