Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Intel SSD 520 Series presao na SandForce SF-2281 controler !
STRANA 1 OD 1
misafloyd Intel SSD 520 Series presao na SandForce SF-2281 controler ! 06.02.2012. 17:53 T43075

status: user
broj poruka: 321
Sta li to znaci , kad intel predje na SandForce SF-2281 controler ?
Pojedinci su me ispljuvali SKORO , kad sam preporucio pomenuti controler !
Opet napominjem , NEMAM NIKAKVIH PROBLEMA APSOLUTNO sa SandForce SF-2281 kontrolerom , to sto je nekada bilo ranije sa starim Firmware -ima , je reseno !
Slobodno pazarite !

http://www.guru3d.com/article/intel-series-520-240gb-ssd-review/

ASUS SABERTOOTH P67
Intel® Core™ i7-2600
Corsair H70
Kingston HyperX Gray 8GB DDR3 1600MHz
ATI HD 6970 1GB GDDR5
Patriot Pyro SSD 120GB
Dell UltraSharp U2311H
ANTEC P182
Thermaltake Toughpower 1000w
Windows 7 Ultimate x64 SP1
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Pa lepo su se setili - nakon sto su i sami imali problema sa svojom 06.02.2012. 22:29 #396814

broj poruka: 10999
produkcijom (Intel 320) kao i tusta i tma drugih proizvodjaca sa svojim modelima. A sto se tice `resenja`, oni to uvek kazu kada izbace novi model na trziste: `sve je reseno !`
Pa se, posle izvesnog vremena utvrdi da je...nereseno. Ili se pojave novi problemi koji zahtevaju nova resenja...
I tako, hajde Jovo nanovo...

misafloyd Re: 07.02.2012. 04:28 #396855

broj poruka: 321
Ma Intel SSD 320 Series je totalni promasaj ! Svi do jednog su imali neki problem ! Cak je drugar imao problem sa Intel SSD 510 Series na Lap Topu DELL Alianvavre M18x i to najjaci model , i morao je da proda pomenuti SSD ... Sad ceka da se pojavi kod nas Intel SSD 520 Series da ga ubaci ...

ASUS SABERTOOTH P67
Intel® Core™ i7-2600
Corsair H70
Kingston HyperX Gray 8GB DDR3 1600MHz
ATI HD 6970 1GB GDDR5
Patriot Pyro SSD 120GB
Dell UltraSharp U2311H
ANTEC P182
Thermaltake Toughpower 1000w
Windows 7 Ultimate x64 SP1
Bobi4ever .... 07.02.2012. 07:07 #396857

broj poruka: 4879
A za tu 320 seriju deru po usima sa cenom, kao da je od zlata...strasno...

NZXT Hades modded
Asus M4A88T-V EVO
Gemini II Coolink 120Px2
Phenom II X6 1600T
Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz
Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz
WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB
Cooler Master M520
http://tinyurl.com/cj

mighty Re: Re: 07.02.2012. 09:12 #396859

broj poruka: 1670
Ne znam odakle ti ovo, 320 serija važi za najpouzdaniju i jedini je komercijalni SSD na koji ide 5 godina garancije.

U firmi imamo 6 komada u upotrebi, od kojih jedan kod mene, nikakvih problema nemamo. Kod prijatelja je 30ak takvih u upotrebi i nijedan do sada nije crkao, a nabavljeni su od kada se 320 serija pojavila.

Generalno na 320 seriju ima najmanje reklamacije uopšte. Postojao je tzv. 8MB bug kada bi se SSD nasilno gasio, tj. prekidano mu napajanje - što i nije regularna situacija baš i koji je rešen za par nedelja po otkrivanju, sem toga 320 serija nije imala problema, za razliku od nekih drugih.

320 serije je identična starijoj X25-M isti hardware i isti kontroler, samo sa svim aktiviranim opcijama (koje su postojale i na X25-M samo su bile isključene u FW). Sama 320 serija je zbog toga jedan od SSD-ova sa najdužim stažom. Definitivno nije najbrži, ali jeste serija sa najmanje otkaza i zato jeste najčešće u poslovnim računarima. Skoro sve radne stanice koje su nam fabrički stizale sa SSD-ovima su imale intel 320.

E sad, što se tiče cene, nije ni malo povoljna, intel naplaćuje pouzdanost i dugu garanciju i dug životni vek, pošto im je NAND jedan od najizdržljivijih.

Za ličnu upotrebu uvek bih išao na Crucial M4 ili Samsung 830, ali mi je ipak u službenom laptopu 320-ca.

A SandForce SF 2281 bazirani SSD, pa makar ga i intel potpisao, neće videti moj računar. Nije džabe i samom intelu trebalo više od godinu dana da pegla FW i ispravlja greške, pošto je 520 serija odlagana više od godinu dana.

A cene 520 serije su smešne - košta solidno više od M4 ili Samsung 830 koji su bolje alternative, a skuplja je i od ostale SF bratije, čak i od Kingston HyperX-a koji se od Intela jedino razlikuje po firmware-u (mada to i je jeste najveća boljka svih SF diskova).

:: Ma Intel SSD 320 Series je totalni promasaj ! Svi do jednog su imali neki problem ! Cak je drugar imao problem sa Intel SSD 510 Series na Lap Topu DELL Alianvavre M18x i to najjaci model , i morao je da proda pomenuti SSD ... Sad ceka da se pojavi kod nas Intel SSD 520 Series da ga ubaci ..
::
:: ASUS SABERTOOTH P6
:: Intel® Core™ i7-260
:: Corsair H7
:: Kingston HyperX Gray 8GB DDR3 1600MH
:: ATI HD 6970 1GB GDDR
:: Patriot Pyro SSD 120G
:: Dell UltraSharp U2311
:: ANTEC P18
:: Thermaltake Toughpower 1000
:: Windows 7 Ultimate x64 SP1
tortojed `8mb bug` - malo li je??? 07.02.2012. 10:34 #396881

broj poruka: 10999

http://goo.gl/Dnu9w

Not only did the company pride itself on its reputation for SSDs that it built through the superb X25 models but Series 320 SSDs are the only drives in its current range that have an Intel controller.
Source: The Inquirer (http://s.tt/14cjy)
- - - - - - - - -
zbog ovoga sto je PODVUCENO, zapoceo sam moj komentar onako...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
...a kada je SPAS, u vidu NOVOG firmware-a stigao, evo sta se desilo mnogim `srecnim` vlasnicima:

http://goo.gl/sYahn

`...after I applied the new firmware the new drive ran for 6 weeks about, then bricked...`
mighty Re 07.02.2012. 11:16 #396905

broj poruka: 1670
pa sva oprema otkazuje, zato i postoji garancija.

Ne postoji savršen SSD i svi imaju ili su imali neki problem u nekom obliku. Neki imaju ozbiljnije (BSOD bug kod SF, Kingston V200 write performanse), neki samo iritirajuće, tipa SMART brojača na M4.

Nekim proizvođačima je trebalo i po više meseci da srede bagove (SF, originalni Intel X25), dok je drugima trebalo par dana ili nedelja ( 8MB bug, loš FW updater na 830, SMART atribut na M4).

S druge strane kod intel 320 serije procenat otkaza je negde oko 0.6% ako de ne varam što pretstavlja jako nizak broj otkaza - većina ostalih proizvođača, pa i sam Intel za 510 seriju ima bar 2-3%. Zato kažem da ne stoji konstatacija da je 320 serija nepouzdana - po procentualnom broju otkaza je sasvim suprotno.

A ni hard diskovi nisu baš cvećke - pogledaj koliki je njima procentualni broj otkaza pa ćeš videti da su po tome daleko gori od SSD-ova.

I kod njih imaš gomile problema sa FW - gomile brikovanih Seagate-a zbog grešaka na FW, loša saradnja
Samsung F3 i Ecogreen sa mnogim pločama pa su morali da izbace FW uodate, WD Green koji često crkava zbog velikog broja start/stop ciklusa izazvanih prekomernim power -savingom.

Za većinu enterprise SAS i SCSI diskova postoji bar po desetak FW update-ova, koliko puta mi se dešavalo da određeni SCSI disk u serveru ne radi zato što mu njegova verzija FW loše radi s nekim kontrolerom, pa moraš da upgraduješ FW i slično.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs