Problem sledece vrste, ne mogu da instaliram ni win 7 ni XP na komp, kaze nije moguce, udjem u windows (trenutno 7/64bit) i odem na hdd menadzment i kaze mi da mi je wd 3200aaks extended (zeleni pravougaonik oko njega) i to je verovatno razlog zasto nece da instalira sistem, a samsung mi je na dobosu i sutra treba da ga saljem, kako da ga vratim u primary? hdd jeste mbr tako da nije problem u tome hvala na odgovorima.
Partition magic, acronis Disk Director i sl. će uraditi posao, ali na kom koraku ti zapinje i šta tačno javlja win instalacija? Osim toga ne bi trebalo ceo disk da držiš kao jednu particiju, bolje napravi još jednu, primarnu na početku diska.
Da, imaš u acronisu alatku Convert, možeš njom da prebaciš postojeću particiju u primary. Ako opet iz nekog razloga ne bude htelo napravi drugu particiju za sistem ili samo ostavi unallocated space i pusti win da napravi particiju sam.
@dragg imam dve particije i izbacuje gresku tj odbija instlaciju kada kliknem na particiju on kaze da ne moze da instalira, ne pise mi razlog
@tristram probao iz windoesa da formatiram ali mi ceo hdd gleda kao EXTENDED, kada pri podizanju sistema formatiram ne pravi problem ali i dalje nece da mi instalira win, cak sam skidao samsung dok dizem na WD i opet zeza :/
probacu sa partition magicom, easeus nece da mi vidi disk tj kaze unallocated, a iz windowsa se vidi, nesto se gadno zbunilo, prvo je bio GPT pa sam prebacio u mbr i nece :/
Nemoj kume partition magic, kumom te kumim. Kolko god puta da mi je pomogao toliko puta mi je otprilike i napravio sranje.
Nego, mogao bi ti njega ako nemaš drugih podataka na njemu da ispresavijaš jednom, mislim pouništavaš mu sve particije pa napraviš sve ispočetka i full formatiraš, ko zna zašto je to dobro. I jesi gledao da nema hard možda nekih SMART errora, oće windows da odbija instalaciju ako ih ima.
evo skidam acronis DD preformatirao ga ja skroz i napravio particije i iskopirao sa samsunga na njega podatke, sad mi mrko da opet lomatam 200GB tamo vamo, ce da probam sa acronisom ako nista, onda cu sve iz pocetka :) nema gresaka, nije prijavio nista, cekirao ceo disk
:: Nemoj kume partition magic, kumom te kumim. Kolko god puta da mi je pomogao toliko puta mi je otprilike i napravio sranje :: :: Nego, mogao bi ti njega ako nemaš drugih podataka na njemu da ispresavijaš jednom, mislim pouništavaš mu sve particije pa napraviš sve ispočetka i full formatiraš, ko zna zašto je to dobro :: I jesi gledao da nema hard možda nekih SMART errora, oće windows da odbija instalaciju ako ih ima :: :: ::
Kakav crni part magic, halo! Paragon p manager ili Acronis.
30.01.2012. 23:00
status: user broj poruka: 10999
Izgleda da ti je ceo taj drajv window$ oznacio kao `zasticen` (odatle, mozda, ona zelena boja - obicno su njome `obelezeni` zasticeni folderi i fajlovi koje je win media player `zastitio` i tako onemogucio `other users` da koriste, kopiraju i edituju copyright-protected content...)...
:: Izgleda da ti je ceo taj drajv window$ oznacio kao `zasticen` (odatle, mozda, ona zelena boja - obicno su njome `obelezeni` zasticeni folderi i fajlovi koje je win media player `zastitio` i tako onemogucio `other users` da koriste, kopiraju i edituju copyright-protected content...).. :: :: Ubij particije, re-particionisi i formatiraj.. :: :: :: :: ::
E, ok onda. Kad skineš acronis uništi mu tu particiju koju si namenio za sistem i nemoj ništa da praviš na njenom mestu a onu s podacima konvertuj u logical. Onda kad te pita gde da instalira win ti samo pokaži na taj neparticionisan prostor i win će da napravi kako mu odgovara, to bukvalno ne može da omane.
:: E, ok onda. Kad skineš acronis uništi mu tu particiju koju si namenio za sistem i nemoj ništa da praviš na njenom mestu a onu s podacima konvertuj u logical. Onda kad te pita gde da instalira win ti samo pokaži na taj neparticionisan prostor i win će da napravi kako mu odgovara, to bukvalno ne može da omane :: :: Čime si pregledavao disk :: :: ::
Ja bih vas molio ko god da je stavio moj br.mobilnog telefona na ovaj site,u vezi nekog procesora za 200evra,molio bi ako je neko vido taj naslov da mi posalje link..jer me neko zove svaki cas za neki procesor -.- . Hvala
:: :: Ja bih vas molio ko god da je stavio moj br.mobilnog telefona na ovaj site,u vezi nekog procesora za 200evra,molio bi ako je neko vido taj naslov da mi posalje link..jer me neko zove svaki cas za neki procesor -.- . :: Hvala
Osam puta u PM! Ko se još bude smejao onoj narodnoj o punom džaku pi*aka i za šta se prvo čovek uhvati, neka pogleda ovo... doslovce ni jedna tema godinama o particionisanju ne prođe bez Magične pizdarije koju je definitivno upropastila firma Moronton (ova što su joj maznuli kod a upravo moli ljude da ne koriste njihov PCAnywhere jer će najebati). Magična pizdarija još od windowsa xp nezaustavljivo upropaštava podatke i diskove, skenjava instalacije, i, što više sranja pravi, to se muve na njega više lepe.
Al` dobro, kad treba da budeš j... gaće same spadaju. Kad te disk malo keca, a ti uzmi Magičnu Pizdariju i skenjaj ga do daske. Da se zna... u 8 PM!
ja sam je koristio samo iz windows-a dok je bila firma PowerQuest radio je fenomenalno, posle ga nisam ni palio iz hirens-a, definitivno moj izbor se sveo na Paragon 7 (dobro dodje ultra brzi format pre instalacije XP-a i zaobilazenje dosadnog njegovog formatiranja).
:: Osam puta u PM :: Ko se još bude smejao onoj narodnoj o punom džaku pi*aka i za šta se prvo čovek uhvati, neka pogleda ovo... doslovce ni jedna tema godinama o particionisanju ne prođe bez Magične pizdarije koju je definitivno upropastila firma Moronton (ova što su joj maznuli kod a upravo moli ljude da ne koriste njihov PCAnywhere jer će najebati). Magična pizdarija još od windowsa xp nezaustavljivo upropaštava podatke i diskove, skenjava instalacije, i, što više sranja pravi, to se muve na njega više lepe :: :: Al` dobro, kad treba da budeš j... gaće same spadaju. Kad te disk malo keca, a ti uzmi Magičnu Pizdariju i skenjaj ga do daske. Da se zna... u 8 PM :: :: :: Budale veruju u sreću. :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.