Pozz svim!!! Imam problem sa fleskom iz naslova.Naime kada je ubacim cuje se normalan zvuk da je prijavljena ali nema je u MyComputer-u u DeviceMenageru prijavljuje je kao generic usb mass storage device.Probao sam da je formatiram u coputer menagment-u ali bez uspeha usvari uopste nemam format opciju.Ista sitacije je i sa XP i sa Win7. Da li neko ima neko resenje ili da je jednostavno bacim.....
Šta se dešava više sa tim fleškama u zadnje vreme?
27.01.2012. 14:43
status: user broj poruka: 911
Zar je moguće da je kvalitet toliko otišao u qrac? Pre 3-4 godine sam uzeo nekog kingstona od 4gb, izvlačio se iz onog kućišta i evo ga radi i dan danas, samo što nije preterano brz. Posle toga uzmem takodje neki `na izvlačenje` od 8gb i on je radio punih 3 dana. Posle toga sam odustao od kingstona i uzeo neki jeftini transcend (crno-crveni) od 4gb (služi uglavnom kao boot flash za sisteme i baš, baš se dosta koristi, formatira, trte mrte i evo ga sedmi mesec radi kao prvog dana. A drugar je skoro uzeo neki 101 G2 data traveler, ima nekih mesec dana i kad god treba da mu prebacim nešto prosto se plašim da ga formatiram nego uzmem pa brišem klasično preko delete sa fleša. Uzas su postali. Ja prosto više ni ne očekujem da fleška radi kad je ubacim u komp, već da rikne. Ako pređivi, super, idemo dalje. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
Re: Šta se dešava više sa tim fleškama u zadnje vreme?
27.01.2012. 15:27
status: user broj poruka: 19012
uz duzno postovanje i cast izuzecima ali ljudi NE ZNAJU da koriste flash-memorije! Vecina misli da samo treba da bocne u USB, iskopira sta mu treba i zatim ga samo ISCUPA iz USB-a misleci da tako treba da se radi jer je plug & play.. zatim `prave` od FAT32 NTFS, pa ukenjaju i to.. pa gledao sam ortaka koji je formatirao flash od 4`GB u 2GB zbog boot-ovanja windows-a, pa nije znao da ga vrati na 4 i ostavio ga je takvog, i tako ga koristio, pa mu je bagovao dok mu nisam formatirao, pa zatim VIRUSCINE.. itd itd itd itd
:: Zar je moguće da je kvalitet toliko otišao u qrac :: Pre 3-4 godine sam uzeo nekog kingstona od 4gb, izvlačio se iz onog kućišta i evo ga radi i dan danas, samo što nije preterano brz. Posle toga uzmem takodje neki `na izvlačenje` od 8gb i on je radio punih 3 dana. Posle toga sam odustao od kingstona i uzeo neki jeftini transcend (crno-crveni) od 4gb (služi uglavnom kao boot flash za sisteme i baš, baš se dosta koristi, formatira, trte mrte i evo ga sedmi mesec radi kao prvog dana. :: A drugar je skoro uzeo neki 101 G2 data traveler, ima nekih mesec dana i kad god treba da mu prebacim nešto prosto se plašim da ga formatiram nego uzmem pa brišem klasično preko delete sa fleša. Uzas su postali. Ja prosto više ni ne očekujem da fleška radi kad je ubacim u komp, već da rikne. Ako pređivi, super, idemo dalje :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: CARPE DIEM :: ::
Ma ko ih jebe, nisam baš pristao da se cimam zbog 10 evra, aj dok su bili skuplji još i nekako al sad mi na um ne pada. Čupam ih godinama razne i kojekakve i nikad mi se nije sjebao ni jedan jedini fajlić, da ne pričam čitav fleš. Samo treba sačekati da sigurno završi kopiranje što i nije frka jer većina ima lampicu za aktivnost.
Pa mene baš zato i čudi zašto crkavaju, valjda ljudi znaju da postoji Remove pre nego što iščupaju fleš. Uvek se ide na remove pre nego što se uščupa ali jednostavno sa kingstonom koliko sam se usrećio (onaj prvi od 4gb) toliko sam se i ražočarao (8gb). Ovaj transcend dobro funkcioniše uglavnom kao boot fleškica a i dosta je brz ...za 500 din nek radi makar i mesec dana pa da rikne,me bi mi bilo krivo.
pa da, tacno tako, i ja imam jedno 6,7 flash-eva i sve razlicite marke, ni jednom ni jedan me nije izneverio, samo kao sto ti kazes sacekas da sve zavrsi izbunari, odradi svoje i onda je spreman za vadjenje, sve na vreme bez po muke, ako ga ne izvadis na vreme onda si se sjebo
:: Ma ko ih jebe, nisam baš pristao da se cimam zbog 10 evra, aj dok su bili skuplji još i nekako al sad mi na um ne pada. Čupam ih godinama razne i kojekakve i nikad mi se nije sjebao ni jedan jedini fajlić, da ne pričam čitav fleš. Samo treba sačekati da sigurno završi kopiranje što i nije frka jer većina ima lampicu za aktivnost :: ::
Nači, jeste čuli radni narode, samo ga vadite na vreme i neće biti problema. I ne padajte na one fore kad obećava da će sama da ga hrani kad se izleže, to ne biva.
:: pa da, tacno tako, i ja imam jedno 6,7 flash-eva i sve razlicite marke, ni jednom ni jedan me nije izneverio, samo kao sto ti kazes sacekas da sve zavrsi izbunari, odradi svoje i onda je spreman za vadjenje, sve na vreme bez po muke, ako ga ne izvadis na vreme onda si se sjebo :: :: ::
pazi, sto se Kingston flash-eva tice ja sam se toliko nagledao krshica da je to strasno, ne bih se usudio nikad da ga kupim, naravno ima dobrih ali retko.. ja recimo imam Sandisk, Kingmax, Transcend, Toshiba, Apacer, i ubedljivo najvise koristi sto se tice brzine, performansi, kompatibilnosti APACER, malo ovako ne deluje obecavajuce ali radi kao ZMAJ, flash sam platio nesto smesno 8GB, ne izgleda nesto specijalno ali je ultra brz i pouzdan, imam ga jedno 2god a koristim ga svakodnevno, dosao sam do bakra na USB metalnom konektoru koliko se izlizao od koriscenja.. ali sve regularno, obavezno EJECT, REMOVe i onda napolje
:: Pa mene baš zato i čudi zašto crkavaju, valjda ljudi znaju da postoji Remove pre nego što iščupaju fleš. Uvek se ide na remove pre nego što se uščupa ali jednostavno sa kingstonom koliko sam se usrećio (onaj prvi od 4gb) toliko sam se i ražočarao (8gb). Ovaj transcend dobro funkcioniše uglavnom kao boot fleškica a i dosta je brz ...za 500 din nek radi makar i mesec dana pa da rikne,me bi mi bilo krivo :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: CARPE DIEM :: ::
:: Tačno tako :: :: Nači, jeste čuli radni narode, samo ga vadite na vreme i neće biti problema. I ne padajte na one fore kad obećava da će sama da ga hrani kad se izleže, to ne biva :: :: :: :: pa da, tacno tako, i ja imam jedno 6,7 flash-eva i sve razlicite marke, ni jednom ni jedan me nije izneverio, samo kao sto ti kazes sacekas da sve zavrsi izbunari, odradi svoje i onda je spreman za vadjenje, sve na vreme bez po muke, ako ga ne izvadis na vreme onda si se sjebo :: :: :: :: :: ::
Pozz svima. Uzeo sa taj usb, sve radi ali ne radi indikator led diode. Prodavac me ubedjuje da TO TAKO TREBA! Ne mogu da verujem da bi Kingston stedeo na jednoj led diodi! Da li se to nekom desavalo?
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Pozz svima. Uzeo sa taj usb, sve radi ali ne radi indikator led diode. Prodavac me ubedjuje da TO TAKO TREBA! Ne mogu da verujem da bi Kingston stedeo na jednoj led diodi! Da li se to nekom desavalo :: :: ::
Hvala za odgovor! Ne umem da posaljem sliku, ali dodel je DataTreveler !00G2 16GB, crn je, na izvlacenje i onda se pojavi `uticnica` (sve ostaje u jednom komadu) na vrhu pise crvenom bojom 16GB, a moze i da se prikaci. Cena je bila oko 1200 din. Ima ga dosta po radnjama.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.