U novi racunar sam ugradio ispravan DVD RW iz starog kompa. Na njega sam ugradio SATA-IDE-2 adapter a ovaj je preko SATA kabla povezan sa plocom + napajanje DVD. Mislim da sam sve lepo povezao- ali stvar ne radi. DVD pocne da vrti i stane, a komp ga ne propoznaje. Svi spojevi mi deluju cvrsto. Da li neko ima ideju? Dragan06
DVD je IDE a ploca ima samo SATA pa zato pokusavas sa IDE na SATA kontrolerom? _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Na neviđeno - verovatno si kupio adapter SATA na IDE - omogučava priključenje SATA HDD ili DVD na matične ploče sa IDE konektorom. Daj više podataka, pa da pokušamo da pomognemo. Pozz gavra Beograd
:: Na neviđeno - verovatno si kupio adapter SATA na IDE - omogučava priključenje SATA HDD ili DVD na matične ploče sa IDE konektorom. Daj više podataka, pa da pokušamo da pomognemo :: Poz :: gavr :: Beograd :: ::
Ubila si pogresnog covekaaAaAaAaAaAaa... objasni im, zamenice ti ako su ljudi. Pa i ako nisu, moraju po zakonu u roku od 7 dana. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Na neviđeno - verovatno si kupio adapter SATA na IDE - omogučava priključenje SATA HDD ili DVD na matične ploče sa IDE konektorom. Daj više podataka, pa da pokušamo da pomognemo :: Poz :: gavr :: Beograd :: ::
Dvosmerni, a ne radi ni tamo ni vamo. Jel` ide neki drajver uz ovo? _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Može da bude da je neispravan adapter, nekompatibilan sa pločom ili ko što kolega reče džamper nije stavljen na master. Lično ne mirišem nešto te adaptere...po meni bolje da si zalivadio taj ATA rezač, traženi su, dodao tih 650 dindži što si platio tu skalameriju i pazario glanc nov dvdrw u SATA varijanti.
Neki odgovori na pitanja, ali stvar i dalje ne radi
24.01.2012. 18:38
status: user broj poruka: 294
Pitanje - ako je bidirekcioni (a pise da jeste) .. onda bi trebalo da radi ... cemu sluzi prekidac izmedju kablova za napajanje i sata prikljucka ??? - da razlikuje rad od IDE-SATA od SATA-IDE (upustvo), ali9 sada imam ja pitanje-
jumper na dvd-u je namesten na CS ? .. namesti na master - na kakve djampere mislis na DVD-u?
Re: Neki odgovori na pitanja, ali stvar i dalje ne radi
24.01.2012. 18:58
status: user broj poruka: 1872
Misli na `đamper` na DVD-ju levo od data priključka.
Ima tri jasno obeležena položaja: MA - master SL - slave CS - cable select
I ovo da vratiš i kupiš sata dvd je najbolji savet, u onoj temi kad si pitao za adapter pomislio sam da imaš neki veći ata hard disk koji bi da priključiš jer je sad skupo da kupuješ sata. DVD je maltene potrošna roba, ne isplati se kupovati adapter.
:: :: jumper na dvd-u je namesten na CS ? .. namesti na master - na kakve djampere mislis na DVD-u :: :: :: :: Dragan0 :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.